GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι δείχνει η εικαστική εγκατάσταση στην Ομόνοια από ψηλά - ΦΩΤΟ

Μια διαφορετική εικόνα στην πλατεία Ομονοίας αντικρίζουν πλέον οι κάτοικοι της Αθήνας, μετά την εικαστική εγκατάσταση «Invisible City» τ...


Μια διαφορετική εικόνα στην πλατεία Ομονοίας αντικρίζουν πλέον οι κάτοικοι της Αθήνας, μετά την εικαστική εγκατάσταση «Invisible City» του Γερμανού γλύπτη Γκρέγκορ Σνάιντερ (βραβευμένος με Χρυσό Λέοντα στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2001).

Ο Γκρέγκορ Σνάιντερ «εξαφάνισε» την πλατεία Ομονοίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Fast Forward Festival της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Στο πλέγμα που καλύπτει σαν προστατευτικό δέρμα την Ομόνοια είναι ζωγραφισμένο στο χέρι ένα παραθαλάσσιο τοπίο της Κω που φαίνεται ολόκληρο μόνο από ψηλά.

"Αξιοποιώντας την τεχνική του καμουφλάζ και συνδέοντάς την με την αορατότητα της πλατείας ιδωμένης από διαφορετικό ύψος, ο βραβευμένος με Χρυσό Λέοντα στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2001 Γκρέγκορ Σνάιντερ δημιούργησε, χρησιμοποιώντας 4.600 μέτρα ύφασμα, την απεικόνιση μιας ακτής που φτάνουν οι πρόσφυγες από την Τουρκία. Από χαμηλά το έργο μοιάζει με ένα προσωρινό εργοτάξιο στην καρδιά της Αθήνας που καθιστά το κέντρο της σημείο συνάντησης του ορατού με το αόρατο, της τέχνης με την ψευδαίσθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση