GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απίθανες μυστικές και παρθένες παραλίες στην Κέρκυρα

Ξέχνα την εμπορευματικοποίηση και το έντονο «τουριστικό» στοιχείο άλλων περιοχών που συναντάς στο νησί των Φαιάκων (και που ενδεχομένως...


Ξέχνα την εμπορευματικοποίηση και το έντονο «τουριστικό» στοιχείο άλλων περιοχών που συναντάς στο νησί των Φαιάκων (και που ενδεχομένως να σε ενοχλεί).
Ξέχνα επίσης ξαπλώστρες, beach bars, ακόμη και καντίνες. Ξέχνα οποιοδήποτε ίχνος πολιτισμού.
Εδώ θα είσαι εσύ και η φύση σε όλο της το μεγαλείο.
Γράφει η Νάντια Μασσαχού
Άρχισε να σκέφτεσαι αμμόλοφους που θυμίζουν έρημο, έντονα γαλαζοπράσινα και βαθιά νερά, πάλλευκα βότσαλα και χρυσή άμμο.
Ερημιά, ησυχία ακόμη και τον Αύγουστο και άγρια ομορφιά συναντώνται στις παραλίες που ακολουθούν και κάνουν κάθε σύγχρονο Ροβινσώνα αιώνιο εραστή τους.
Πάρε τα απαραίτητα εφόδια, ενημερώσου αναλυτικά για την διαδρομή προκειμένου να τις βρεις και ετοιμάσου να ανακαλύψεις πέντε παρθένες παραλίες - επίγειους παραδείσους που σου αποκαλύπτουν το «άλλο πρόσωπο» της Κέρκυρας.
Paradise ή Χωμοί

Το όνομά τα λέει όλα. Μαγική παραλία στο ΒΔ τμήμα του νησιού, που προσεγγίζεται μόνο από τη θάλασσα, γι' αυτό είναι, ευτυχώς, από τις λιγότερο γνωστές. Πολλοί, ιδίως οι ντόπιοι την λένε «Χωμοί».
Πάρε το καραβάκι από την Παλαιοκαστρίτσα ή την ακτή Λιαπάδων και σε λίγα λεπτά ένας επίγειος παράδεισος με γαλαζοπράσινα νερά και απόκοσμα βράχια θα 'ναι όλος δικός σου.
Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, ξεχωρίζει για τα διαυγή, κρυστάλλινα νερά και τους απότομους, κατακόρυφους βράχους που αγκαλιάζουν τη βοτσαλωτή ακρογιαλιά. Στο βόρειο άκρο της ακρογιαλιάς θα συναντήσετε μια θαλάσσια σπηλιά, από τις πολλές που βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής της ευρύτερης περιοχής.
Tip: Η ακτή είναι εντελώς ανοργάνωτη, γι αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας τις απαραίτητες προμήθειες.
Μέγας χορός

Η ονομασία της και μόνο σε προδιαθέτει για κάτι ποιητικό. Σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη των σαράντα χιλιομέτρων, στην νοτιοδυτική ακτογραμμή του νησιού, μια παραλία που «συζητιέται» στα πηγαδάκια όσων αναζητούν παρθένες αμμουδιές, σε περιμένει.
Λέγεται Μεγάλος χορός, εκτείνεται σε κάτι παραπάνω από τρία χιλιόμετρα και διακρίνεται για την χρυσή της άμμο και τα κρυστάλλινα νερά, ενώ οι ντόπιοι λένε πως κάποιες φορές εδώ θα δεις δελφίνια να «χορεύουν στα νερά». Για να φτάσεις εδώ, η αλήθεια είναι πως θα ταλαιπωρηθείς λιγάκι και τις πρώτες φορές σίγουρα θα χρειαστείς κάποιον να σε κατευθύνει.
Η διαδρομή που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις είναι προς το λιμάνι της Λευκίμης και σε δεύτερη φάση το χωριό Περιβόλι.Κατευθύνεστε εν συνεχεία προς Κρητικά και λίγα λεπτά μετά ο παράδεισος σας καλωσορίζει.
Tip: Αν εξαιρέσεις τον Αύγουστο που θα βρεις ελάχιστους να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ, η παραλία είναι πάντα ήρεμη και ιδανική για όσους αναζητούν κάτι απόκοσμο.
Ακρωτήρι Δράστης

Μπορεί το συγκεκριμένο σημείο να μην είναι πιο όσο μυστικό ήταν στο παρελθόν, ωστόσο λόγο της διαδρομής και της απόστασης είναι μικρό το ποσοστό εκείνων (των τυχερών) που θα κάνουν το βήμα να το επισκεφτούν. Αν είσαι λάτρης των ιδιαίτερων φυσικών τοπίων και της ηρεμίας, ανηφόρισε προς το βορειότερο σημείο του νησιού, που δεν είναι άλλο από το Ακρωτήρι Δράστης, μετά το χωριό Περουλάδες και σε απόσταση 38 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.
Εκεί, η εικόνα που θα αντικρίσεις μοιάζει ψεύτικη με τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς του εδάφους (θυμίζουν πολύ εκείνους στο Canal d' Amour) και τα καταγάλανα νερά, να κεντρίζουν το βλέμμα από την πρώτη κιόλας στιγμή.
Φωλιασμένο σε ένα καταπράσινο τοπίο, το ακρωτήρι αποτελεί ιδανική επιλογή αν θέλετε να απολαύσετε καλοκαιρινά μακροβούτια σαν... ναυαγοί.
Tip: Η διαδρομή είναι δύσβατη και θα χρειαστεί είτε τζιπ, είτε να τη διασχίσετε πεζή. Διαφορετικά, μπορείτε να προσεγγίσετε το Ακρωτήρι από θαλάσσης.
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση