GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιβεβαιώνει ο Μοσκοβισί την αποκάλυψη για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων...

Την αποκάλυψη της εφημερίδας «Αγορά» για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, επιβεβαίωσε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, αρμόδιος για τις...


Την αποκάλυψη της εφημερίδας «Αγορά» για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, επιβεβαίωσε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, αρμόδιος για τις οικονομικές και τις δημοσιονομικές σχέσεις, απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη.
Σημειώνεται ότι η εφημερίδα τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε φέρει στο φως επιστολή-βόμβα της Κομισιόν, στην οποία επισημαίνεται ότι ήταν απόφαση της Αθήνας να μην νομοθετήσει το δικαίωμα του δανειολήπτη να υποβάλλει πρόταση εξαγοράς του δανείου του πριν καταλήξει στα funds.
Το θέμα είχε θέσει στον Ζαν Κλοντ ΓΙούνκερ η δικηγόρος ΑριάδνηΝούκα .

Στην απάντηση του, ο Επίτροπος, διευκρινίζει ότι οι ελληνικές αρχές είχαν την πρωτοβουλία για τη σύνταξη τόσο του αρχικού όσο και του αναθεωρημένου κειμένου του νόμου 4354/2015, καθώς όπως τονίζει «η επιλογή των μέτρων και των μεθόδων εφαρμογής επαφίεται στις ελληνικές αρχές». Κατά συνέπεια δεν επιβεβαιώνεται τον ισχυρισμό της Κυβέρνησης ότι είχε κατατεθεί πρόταση ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στον δανειολήπτη ή στον εγγυητή να εξαγοράσει το δάνειό του πριν αυτό πωληθεί, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των θεσμών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.
Παρά την απουσία της δυνατότητας επαναγοράς του δανείου πριν αυτό πωληθεί όπως γίνεται στην Κύπρο και συγκεκριμένης μεθοδολογίας υπολογισμού της αξίας του δανείου, που θα βοηθούσε στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών ο Επίτροπος Μοσκοβισί θεωρεί ότι το υπάρχον σύστημα, όπως έχει ψηφιστεί παρέχει τις απαραίτητες διατάξεις για την προστασία των συμφερόντων των οφειλετών, είτε πρόκειται για πρωτοφειλέτες είτε για εγγυητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση