GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας μας βάζει ακόμα πιο βαθιά στα Μνημόνια

«Πριν από δύο μέρες, ψηφίστηκε στη Βουλή, από τους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, το τέταρτο μνημόνιο. Ένα τέταρτο μνημόνιο τ...


«Πριν από δύο μέρες, ψηφίστηκε στη Βουλή, από τους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, το τέταρτο μνημόνιο. Ένα τέταρτο μνημόνιο το οποίο, δυστυχώς, φέρνει πολύ σημαντικές επιβαρύνσεις για όλους τους Έλληνες, κυρίως, όμως, για τους πιο ασθενέστερους, για τους συνταξιούχους, για τους χαμηλόμισθους. Γι’ αυτούς για τους οποίους, δήθεν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε μεγάλο αγώνα. Το χειρότερο, όμως, από όλα είναι ότι, δυστυχώς, το τέταρτο μνημόνιο εγκλωβίζει τη χώρα σε μία διαρκή λιτότητα, η οποία πηγαίνει πολύ πέρα από την περίοδο λήξης του τρίτου προγράμματος». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα νέα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στην Αίγινα.

«Ο κ. Τσίπρας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, «είχε την ευκαιρία του, την έχασε. Κανείς δεν πιστεύει πια ότι αυτός είναι ο πολιτικός και ο πρωθυπουργός που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Αντίθετα, μας βάζει πιο βαθιά στην κρίση, μας βάζει πιο βαθιά στα μνημόνια».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση, υπογράμμισε πως η κοινωνία δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, διχασμού, μιζέριας και ηττοπάθειας. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Υπάρχει και ένας άλλος δρόμος. Ένας άλλος δρόμος εξόδου από την κρίση. Ότι αυτά τα οποία συμβαίνουν στη χώρα και αυτά τα οποία θα συμβούν, δεν είναι ένας νομοτελειακός μονόδρομος. Και μέσα από μία τολμηρή ατζέντα μεγάλων αλλαγών στην οικονομία και στο κράτος, μπορούμε να προδιαγράψουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε ένα χρέος ως παράταξη να μην επιτρέψουμε στην κοινωνία να εγκλωβιστεί σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, διχασμού, μιζέριας και ηττοπάθειας. Αυτό το οποίο με στεναχωρεί περισσότερο από όλα, αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι βλέπω ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, σαν να είναι συμβιβασμένο με την τύχη του. Σαν να πιστεύει ότι δεν μας αξίζει κάτι καλύτερο και ότι είμαστε προδιαγεγραμμένοι να κινούμαστε μονίμως σε αυτόν το δρόμο, τον οποίο, δυστυχώς, κινούμαστε τα τελευταία χρόνια. Έχουμε ένα χρέος, ως Νέα Δημοκρατία, αυτό να το σπάσουμε και να εξηγήσουμε στους πολίτες, όχι μόνο γιατί αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο, αλλά πώς μπορούμε να πορευθούμε με ευθύνη, με αλήθεια, με ρεαλισμό, με υπευθυνότητα σε αυτόν το δρόμο».

«Οι δυνάμεις του λαϊκισμού ηττούνται παντού. Και κερδίζουν οι δυνάμεις του ρεαλισμού, της μετριοπάθειας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Συγκροτείται σήμερα στη χώρα μία πλατιά κοινωνική συμμαχία, η οποία περιμένει από εμάς, περιμένει από τη Νέα Δημοκρατία κάτι καλύτερο, κάτι περισσότερο. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Αυτήν την πλατιά κοινωνική συμμαχία θα την εκφράσουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα αρκεστεί μόνο στη σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά ταυτόχρονα θα εργαστεί, ακόμη πιο έντονα, για να παρουσιάσει σε όλη την Ελλάδα το πρόγραμμά της που είναι ταυτόχρονα και ένας ρεαλιστικός χάρτης εξόδου από την κρίση. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βεβαίως και θα ασκούμε, μονίμως και συστηματικά, σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Και έχουμε μία υποχρέωση να το κάνουμε γιατί, πράγματι, έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Δεν θα αρκεστούμε, όμως, μόνο εκεί. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι απαξιωμένος στη συνείδησή τους. Γνωρίζουν, επίσης, ότι δεν έχουν πολλά πράγματα να περιμένουν ακόμα από αυτήν την κυβέρνηση. Αυτό που περιμένουν να ακούσουν από εμάς, είναι ένα καινούργιο θετικό αφήγημα. Και αυτό το αφήγημα, αυτό το σχέδιο, αυτόν τον ρεαλιστικό χάρτη εξόδου από την κρίση, το προσφέρουμε ως Νέα Δημοκρατία. Βλέπετε ότι έχουμε, ήδη, ξεδιπλώσει σημαντικές πτυχές του προγράμματός μας. Θα εξακολουθούμε να το κάνουμε ... Έχουμε πολύ μεγάλες αντοχές. Θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε πολύ υψηλούς ρυθμούς. Θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα και θα κερδίσουμε τη θετική ψήφο των πολιτών. Γιατί δεν μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές. Μας ενδιαφέρει να κυβερνήσουμε καλά. Μας ενδιαφέρει να είμαστε εμείς η κυβέρνηση η οποία θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση