GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕ ο Αλέξης Τσίπρας! «Ετοιμάζομαι να φορέσω γραβάτα...»

Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει άμεση λύση στο θέμα του χρέους η οποία θα επιτρέψει τις πρώτες δοκιμαστικές εξόδους της Ελλάδας στις αγ...

Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει άμεση λύση στο θέμα του χρέους η οποία θα επιτρέψει τις πρώτες δοκιμαστικές εξόδους της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο καλοκαίρι και θα τον αναγκάσει να φορέσει ακόμη «και γραβάτα» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Τα νέα για το χρέος από το εξωτερικό είναι τόσο καλά, είναι too good, too be true που μπορεί να αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα» ανέφερε ο πρωθυπουργός σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο περιθώριο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου που με την αυριανή ψήφισή του δίνει το πράσινο φως για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε μάλιστα ότι σε χθεσινή συνομιλία που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, εκείνη τον διαβεβαίωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν χειρίζεται μόνος του του χρέος αλλά μαζί με την ίδια.

«Είμαστε on board στη διαπραγμάτευση» καθησύχασε τον πρωθυπουργό η κυρία Μέρκελ. Μάλιστα με βάση την ίδια τηλεφωνική συνομιλία ο πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι η γερμανίδα καγκελάριος δεν επιθυμεί να παρατείνει το θέμα του χρέους. «Η Μέρκελ δεν θέλει να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο με ανοιχτό το ελληνικό θέμα» ανέφερε και υπογράμμισε ότι με το κλείσιμο της συμφωνίας για τη 2η αξιολόγηση η Ελλάδα «βγαίνει από το κάδρο». Επίσης ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι διεμήνυσε ο ίδιος στην Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίνα Λαγκάρντ, πως αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος η Ελλάδα δεν πρόκειται να εφαρμόσει τα μέτρα.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε μάλιστα ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές ακόμη και αν υπάρξει μικρή καθυστέρηση στη συμφωνία για το θέμα του χρέους, δηλαδή αναβολή από τις 22 Μαΐού στις 15 Ιουνίου. «Οι αγορές δεν κλείνουν το καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να δοκιμάσει έξοδο στις αγορές ακόμη και πριν από την είσοδο της στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης. Σημείωσε, μάλιστα, ότι το 10ετές ομόλογο δανεισμού έχει σήμερα το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού από το 2010 κάτι που σημαίνει ότι με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης θα υπάρξουν οι δυνατότητες για έξοδο. Μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από τα Μνημόνια και νωρίτερα από το καλοκαίρι του 2018.
Είπε επίσης ότι "άν έχουμε λευκό καπνό για το χρέος θα έχουμε τσουνάμι επενδύσεων".

"Καλωσορίζω το ενδιαφέρον της ΝΔ στα αντίμετρα"
Ως προς το εσωτερικό πολιτικό πεδίο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΝΔ κατέθεσε σήμερα τροπολογία προτείνοντας και εκείνη θετικά αντίμετρα. «Μου έκανε εντύπωση η τροπολογία της ΝΔ. Καλωσορίζω, όμως, το ενδιαφέρον της ΝΔ στα αντίμετρα. Είναι μια ενδιαφέρουσα στροφή» σχολίασε. Ερωτηθείς, αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει το προεκλογικό προβάδισμα της ΝΔ ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος λέγοντας ότι «δύο χρόνια είναι μεγάλος πολιτικός χρόνος».

1 σχόλιο

  1. Κύριε Κασιμάτη με αγάπη... αλλά ...


    Είτε ΜΆΣ αρέσει Είτε ΔΕΝ ΜΆΣ ΑΡΈΣΕΙ το ΠΡΑΞΙΚΌΠΗΜΑ ΈΓΙΝΕ με τον Αμερικανόδουλο Μαριχουανάκια/Πειραγμένο Γιωργάκη ΕΊΣ ΓΝΏΣΕΙΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΜΈΝΟΥ Κωστάκη!!!! Η Ηχηρή Σιωπή ΤΩΝ Συνταγματολόγων/Πρωκτολόγων Έδωσε ΤΗΝ Συγκατάθεση Τους Με την Μαφιόζικη Σιωπή Τους!

    Και εάν η Αμερικανοκίνητη Φασιστοειδής Χούντα ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΤΟ ΕΜΦΎΛΙΟ ΠΌΛΕΜΟ Καταστρέφωντας Τόσο Την Ελλάδα/Ελληνική Κοινωνία ΌΣΟ και Την Κύπρο (Το Βλέπουμε και Σήμερα) Η Σημερινή Μοντέρνα (Moderne Times) Ανθελληνική Χούντα Του Εικονικού Διεθνές Ναζιστοφασιστικού Κεφαλαίου που ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΤΟ 2009 ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΕΛΕΊΩΤΙΚΑ!
    Η Χ.Α. είναι του Συστήματος τσιπάκια/τσιράκια και όταν τελειώσουν την καταστροφή της Χώρας οι Αποικιοκράτες θα την εξαφανίσουν όπως ο Führer την SA! ΑΥΤΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΡΌΛΟΣ ΤΌΣΟ ΤΗΣ Χ.Α. ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ!!!

    Ο ρόλος της Εκκλησίας του Θεανθρώπου του ΙΧΘΥΣ ΕΊΝΑΙ Ύποπτος έως Σατανικός/Ανθελληνικός! Και ΆΣ ΞΈΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΕΝΑ: ΤΟ ΜΑΣΤΗΓΙΟ ΤΟΥ ΙΧΘΥΣ Το Ίδιο Εκείνο που έδιωξε του έμπορους/τραπεζίτες Από Τον Οίκο/Εκκλησία/Ναό/Κοινωνία Του Πατέρα Του ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!! Και ξέρετε τι Σας περιμένει Εσάς!!! Και Δεν Σας βοηθούν Τίποτα ούτε Ιερά Λείψανα ούτε Λειτουργίες/Ευχέλαια Ούτε Λαμπάδες! Να είστε Σίγουροι γιαυτό Φαρισσαίοι!



    Ο Αρχηγός Ειμί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση