GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτσι πηγαίνουν για το τρόπαιο Άγιαξ και Γιουνάιτεντ

Δύο από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κοντράρονται απόψε στις 21:45 στον τελικό του Europa League, σε βαρ...


Δύο από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κοντράρονται απόψε στις 21:45 στον τελικό του Europa League, σε βαρύ πάντως κλίμα ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ.

Ο Άγιαξ των οκτώ ευρωπαϊκών τίτλων αντιμετωπίζει ως τυπικά γηπεδούχος τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των πέντε ευρωπαϊκών τίτλων στο «Friends Arena» της Στοκχόλμης. Πριν από την αναμέτρηση θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των «θυμάτων» της επίθεσης στη βρετανική πόλη.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει πονοκέφαλο κυρίως για την άμυνα, αφού ο πιο αξιόπιστος στόπερ του, ο Ερικ Μπεϊγί, αποβλήθηκε στον ημιτελικό με τη Θέλτα. Το βάρος θα πέσει και πάλι στην επίθεση και τους Μιχταριάν-Ράσφορντ, στην προσπάθεια της Μάντσεστερ να σκοράρει πρώτη και να βάλει άγχος στην άπειρη σε τελικούς ομάδα του Άγιαξ. Φυσικά, όλα αυτά χωρίς τον τραυματία Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Όλη τη χρονιά ο Άγιαξ στηρίχθηκε στο φουλ επιθετικό παιχνίδι του και τους Ντόλμπεργ (6 γκολ), Τραορέ (4), Γιουνές (4) να σκοράρουν κατά ριπάς στις αντίπαλες άμυνες. Η απουσία πάντως του τιμωρημένου Φιρχέφερ, του πιο έμπειρου παίκτη της ομάδας, από τα στόπερ, αποδυναμώνει κάπως την ανασταλτική λειτουργία. Ουδόλως όμως πτοεί την ομάδα, που δηλώνει σε όλους τους τόνους, ότι "επέστρεψε" στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα είναι ο «άρχοντας» του τελικού. Για τον 41χρονο Σλοβένο από το Κόπερ αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, αφού δεν έχει διευθύνει ποτέ τελικό εκτός από έναν στο Ευρωπαϊκό Ελπίδων πριν από 10 χρόνια (Ολλανδία-Σερβία 4-1).

Δείτε τις καλύτερες αποδόσεις για τον αγώνα Άγιαξ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση