GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ: "Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν..."

«Καλός ηγέτης είναι αυτός που μπορεί να εμπνεύσει τους άλλους. Συχνά θεωρούμε πως ο ηγέτης είναι στην κορυφή και διατάζει τους άλλους γύ...


«Καλός ηγέτης είναι αυτός που μπορεί να εμπνεύσει τους άλλους. Συχνά θεωρούμε πως ο ηγέτης είναι στην κορυφή και διατάζει τους άλλους γύρω του. Κατάλαβα όμως ότι ηγέτης είναι εκείνος ο οποίος νομίζει ότι δεν έχει λόγο, επιρροή και δύναμη αλλά μαθαίνει στους άλλους να σχηματίζουν την γνώμη τους για όσα επηρεάζουν την ζωή τους. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να κατηγορούν τους πολιτικούς για όσα συμβαίνουν, αλλά πάντα τους απαντάω: έχετε τους πολιτικούς που σας αξίζουν. Αν δεν ψηφίζετε, δεν συμμετέχετε και δεν ασχολείστε, βρίσκεστε αντιμέτωποι με πολιτικές που δεν σας εκφράζουν.»

Αυτά δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα πριν από μερικές μέρες κατά την διάρκεια ενός διεθνούς συνεδρίου για την τεχνολογία τροφίμων στο Μιλάνο στην Ιταλία.  Είπε, δηλαδή, ότι οι εκλογές έχουν συνέπειες και πρέπει να ρίχνουμε το φταίξιμο στον εαυτό μας.

Στην πρώτη του ομιλία τον περασμένο μήνα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο ο Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θέλει να βοηθήσει να αναπτυχθεί η νέα γενιά ηγετών και να ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή στην πολιτική.
«Ένα πράγμα για το οποίο είμαι απόλυτα πεπεισμένος είναι ότι αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις» επεσήμανε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. «Όλα τα ζητήματα είναι σοβαρά και απογοητευτικά αλλά όχι άλυτα. Αυτό που μας εμποδίζει να τα αντιμετωπίσουμε και να εξελιχθούμε έχει να κάνει με την πολιτική» προσέθεσε.

Αυτή την άποψη έχουν εκφράσει και πολλοί άλλοι. Χαρακτηριστικά, ο Αλεξίς ντε Τοκβίλ- Γάλλος πολιτικός στοχαστής και ιστορικός, ο πιο βαθυστόχαστος εκπρόσωπος του πολιτικού φιλελευθερισμού στην ηπειρωτική Ευρώπη κατά το πρώτο μισό του 19ου αιώνα- είχε πει ότι στην δημοκρατία έχουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει. «Έχουμε τους πολιτικούς και το περιβάλλον που μας αξίζει.» τόνισε πιο πρόσφατα ο Αμερικανός συγγραφέας Μίχαελ Φρομ.

Είναι γεγονός πως σήμερα οι άνθρωποι ασχολούνται όλο λιγότερο με την πολιτική και δεν εμπιστεύονται τα πολιτικά κόμματα, για αυτό βλέπουμε υψηλά ποσοστά αποχής. Τελευταίο παράδειγμα είναι ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία. Το ποσοστό της αποχής ξεπέρασε το 25% και έγινε το μεγαλύτερο από το 1969.

Εκτός από την πολιτική, ο Μπάρακ Ομπάμα μίλησε και για την κλιματική αλλαγή. «Δεν πιστεύω πως ο πλανήτης είναι καταδικασμένος σε συνεχώς αυξανόμενες θερμοκρασίες. Θεωρώ ότι αυτά είναι προβλήματα που προκλήθηκαν από τον άνθρωπο και μπορούν να λυθούν μόνο από τον άνθρωπο» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ακόμα, τόνισε την ανάγκη η χώρα του να αναλάβει σημαντικό ρόλο για το συγκεκριμένο θέμα και να επιδιώξει την μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Αντίθετα σκέφτεται ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο νυν Πρόεδρος σχεδιάζει να αλλάξει τις αποφάσεις του προκατόχου του, ενώ ο Μπάρακ Ομπάμα αποφεύγει να αναφέρει το όνομά του στις δημόσιες εμφανίσεις και δεν σχολιάζει όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στον Λευκό Οίκο.
Αλεξία Καψαμπέλη

2 σχόλια

  1. Ο Θεός να μας φυλάξει από τον φασισμό του Σύριζα!

    10000000/100 στημένο από τον τσίπρα το επεισόδιο με τον κασιδιάρη στην βουλή, απλά για να είναι αθώος του αίματος το μεθοδεύσανε να γίνει ενώ απουσίαζε στο πεκίνο. Και εξηγούμαι, μετέδιδε ή δεν μετέδιδε η κάμερα της βουλής την αρχή του επεισοδίου; ΝΑΙ! Πότε σταμάτησε να το μεταδίδει; Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν χειροδικήσει ο κασιδιάρης…. Σώζοντας τον έτσι από το να τον δούνε όλοι όσοι έτυχε να παρακολουθούν από τηλεοράσεως την συνεδρίαση της βουλής, αλλά και στερώντας τον Δένδια από ένα στοιχείο ενώπιον δικαστηρίου, αν ήθελε προκύψει.
    ( ο κάμεραμαν πρέπει να ελεγχθεί ενώπιον δικαστηρίου για συμμετοχή σε αυτό, στο όλο ανοσιούργημα, και να πει ποιος του έδωσε εντολή να πράξει ότι έπραξε )
    Ο προεδρεύων της βουλής συριζαίος φώναζε να έρθει η φρουρά, αλλά έβλεπες το υποκριτικό του τόνου της φωνής και της έκφρασης… και που ήταν η φρουρά κύριε πρόεδρε; Της είχες δώσει ημίωρη άδεια για να ξεσκάσει από τον φόρτο εργασίας που είχε, ένεκα καφέ-σάντουιτς-χαβαλέ-κουβεντούλας;
    Ααααααχ…. Και η ευγένεια του προέδρου να δώσει μετά το επεισόδιο με μεγάλη ευγένεια και γαλαντομία, καθ’ ότι, εμείς δεν είμαστε όπως εσείς, όπως είπε, στον ΝΤΟΥΛΑΠΑ χρυσαυγίτη τον λόγο, όχι για να απολογηθεί ή να προσπαθήσει να μπαλώσει τα πράγματα, αλλά για μια επίθεση στην νέα δημοκρατία, την οποία ο κουτοπόνηρος προεδράκος δεν χαρακτήρησε εκτός θέματος, αλλά την άφησε να εξελιχθεί για να ακουστούν στο πανελλήνιο αφού είχε αυξηθεί και η τηλεθέαση τα σκολιανά της. Ναι έχουν δίκιο όσοι λένε ότι χρυσαυγίτες και συριζαίοι τα έχουν βρει και συνεργάζονται…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ το τι έχει ψήφιση ο Ελληνικός λαός για να βρει τον δρόμο του και τους πιστεύει κιόλας...

    Η πολιτική έχασε, οι ιδεολογίες έχασαν.. Η ΜΑΎΡΗ ΑΥΓΉ είναι το πιο συστημικό κόμμα του κέδρους και της εκμετάλλευσης του Μαμονά...Ο Σαμαράς τρόμαξε το 2013 όταν είδε τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ να μπαίνουν στα σαλόνια...

    Πριν την κρίση του υπέρκεφαλαίου όλοι αυτοί ήταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αμελητέα ποσότητα του 0,5% άντε του 1-2%.. ΣΉΜΕΡΑ είναι δεύτερη δύναμη σε χώρες όπως την Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, οι Ούγγροι συγκυβερνούν με φασίστες ,στη Ιταλία στης ΗΠΑ κυβερνά ο αυτοκράτορας Ντόναλντ Τραμπ κ.τ.λ..ΣΉΜΕΡΑ και στην Ελλάδα πιάνουν σταθερά χωρίς σπρώξιμο από τα ΜΜΕ οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΆΝΕΤΑ το 10% με 12% ..Αν αυτό για μερικούς δεν είναι ανησυχητικό τότε ΜΑΣ λείπαμε..

    Δεν είναι μόνο εργάτες λούπεν που έχασαν την δουλειά τους και τους έκαναν ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ πλύση εγκεφάλου ότι οι ΞΈΝΟΙ που έρχονται και τους παίρνουν της δουλειές τους ήταν ο εύκολος στόχος έτσι ψηφίζονται οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ..

    Από αυτό το παραμύθι γιγαντώνετε και στην χώρα μας ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Ο ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ...Όμως αυτοί οι άνθρωποι δεν σκεφτήκανε ποτέ ΌΤΙ οι πολυεθνικές τους έκαναν ανέργους.. διοτι πήραν τα εργοστάσια τους ΚΑΙ τα πήγαν στην Ασία με μεροκάματα 2 δολάρια , χωρίς ωράρια, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς ανθρωπινά και παιδικά δικαιώματα,που ΖΟΥΝ σε τρώγλες ανά 30 άτομα για να παράγουν τον πλούτο για 200-300 παγκοσμίων πολυεθνικών...

    Διότι ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ τους έλεγε > βλέπεις οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι αυτοί που σε άφησαν χωρίς εργασία, έβαζαν μέσα και το θρησκευτικό συναίσθημα και ΈΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΟΝ ΤΈΛΕΙΟ ΝΕΟΦΑΣΊΣΤΑ ΠΟΥ δυστυχώς συνεχίζουν με της ιδεοληψίες οι μήτρες που τους γεννούν και είναι οι Τράπεζες, η πολιτική και οι πολιτικοί της Γερμανία και τον ΗΠΑ με της νέοφιλελεύθερες ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥΣ παγκοσμίως... ΌΛΑ ΓΙΑ ΣΤΗΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ...

    Ο κόσμος ΔΕΝ αντιδρά.. βλέπετε τι γίνεται στην Γερμανία// η κ. Άγκελα Μέρκελ θα πάρει της εκλογές περπατώντας διοτι δεν έχουν άλλη επιλογή ούτε οι Γερμανοί ..Που είναι ο Σοσιαλισμός του κ.Μάρτιν Σουλτς;;; μα ξεχνάμε ότι ΜΑΖΊ κυβερνάνε χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλιστές??? Ποιος σοσιαλισμός και ΒΛΑΚΙΕΣ;;; υπάρχει αυτή η ιδεολογία του Σοσιαλισμού ΣΉΜΕΡΑ;;; που είναι να πάω να την διαβάσω?? ..

    Κομουνισμός !!!!! Τι ωραία ιδεολογία!!! μια κασέτα {ο λαός να πάρει την στην εξουσία στα χέρια του} ΜΆΛΙΣΤΑ.. Χωρίς επανάσταση δεν έχει παρθεί {εξουσία λάου}... έχουν τα κότσια , την γνώση , να οργανώσουν αυτοί που αυτοαποκαλούνται κομουνιστές του ΚΚΕ του 2017 να ΔΏΣΟΥΝ κατεύθυνσης για πάρει ο ΛΑΟΣ την εξουσία ??? ΟΧΙ.. έτσι έχουν βολευτεί ΚΑΛΑ μερικοί βουλευτές και καθοδήγητες και τρώνε μισθούς και εισφορές ΑΠΌ το σύστημα που ΜΌΝΟ καταγγέλλουν και έτσι νομίζουν ότι κάνουν το χρέος τους...Εδώ υπάρχει μια εξαίρεση για αυτούς που είναι εκτός βουλής που νομίζουν ότι ανατρέπουν ΑΥΤΟ το σύστημα με το πετάνε ένα δυο μολότοφ στα ΜΑΤ...

    Για τον Σύριζα τι να πω !!!! ΕΎΓΕ τους, κατάφεραν να κάνουν αυτά που η λεγομένη ΔΕΞΙΆ ΔΕΝ το διανοούνταν να τα κάνει ούτε στα καλύτερα της ΌΝΕΙΡΑ...

    Συμπέρασμα: ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΑΔΙΈΞΟΔΟ..Που θα κλιμακώνετε με ταχύτητα φωτός με την ρομποτική τεχνολογία σε θέσεις εργασίας και αλίμονο σε αυτούς που δεν θα έχουν την γνώση για της νέες μορφές εργασίας που ΕΊΝΑΙ ΕΔΏ, όχι ότι έρχονται.. ΕΊΝΑΙ ΕΔΏ...Τώρα σε όλα αυτά αν βρουν λύση προσωπικά το θεωρώ δύσκολο και θα πάρει χρόνο που πολλοί από εμάς θα έχουμε γίνει αστρόσκονη ...

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση