Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

  ΝΔ: Να επιστρέψει εδώ και τώρα το υπερπλεόνασμα στην κοινωνία


  Ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή, η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε τα μέτρα, ούτε τα αντίμετρα. 

  «To τέταρτο μνημόνιο έχει αποκλειστικά τις υπογραφές Τσίπρα-Καμμένου και των βουλευτών τους, που το ψηφίζουν. Η Νέα Δημοκρατία -όπως κατ' επανάληψη έχει τονίσει ο πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι απολύτως αντίθετη. Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα, ούτε ψευτοαντίμετρα», επισημαίνει η Πειραιώς, διευκρινίζοντας ότι στηρίζει αποκλειστικά και μόνο τη διάταξη που εξισώνει φορολογικά τους βουλευτές με όλους τους Έλληνες πολίτες. 

  Παράλληλα, η ΝΔ σημειώνει ότι κατέθεσε τροπολογία για την επιστροφή του 0,5% του υπερπλεονάσματος στην κοινωνία, «με αντίμετρα που αφορούν όλους τους πολίτες και μπορούν να δοθούν άμεσα». 

  Επ' αυτού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι η τροπολογία περιλαμβάνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους, κατά 20%, τη μείωση του ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί και τις αναγκαίες θέσεις, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

  «Καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να την υπερψηφίσει», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

   

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 17 Μαΐ 2017, 11:34:00 μ.μ.

  Kατάργηση του ΕΚΑΣ από 1.1.2016, ενδεχομένως και από το 2015 σε περίπτωση που οι στόχοι του προγράμματος έπεφταν έξω.

  Επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων σε σιδηρόδρομους, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες και αεροδρόμια.

  Ενοποίηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης ("unification of social security funds").

  Προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό προέβλεπε νέα φορολογικά μέτρα όπως αύξηση του φόρου σε αλκοολούχα ποτά και προϊόντα καπνού, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.


  Προέβλεπε επίσης μείωση των διαφορών ή και ενοποίηση διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ ("narrow the VAT gap"). Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ανατιμήσεις που θα έφθαναν έως και 18% σε τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, φάρμακα, εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, βιβλία, εφημερίδες, εισιτήρια κινηματογράφου και θεάτρου, καθώς και την κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου.

  Αναφέρετε ρητά ότι η Ελλάδα δεσμεύεται για πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016.

  Λέει και άλλα e-mail Χαρδούβελη.ΚΟΥΛΗ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ. ΘΑ ΦΆΤΕ ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ ΠΟΥ ΘΑ ΓΟΥΡΛΏΝΕΤΕ ΤΑ ΜΆΤΙΑ ΣΑΣ

  Item Reviewed: ΝΔ: Να επιστρέψει εδώ και τώρα το υπερπλεόνασμα στην κοινωνία Rating: 5 Reviewed By: Press- gr