GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιτούδης: Ο Ολυμπιακός μας τιμώρησε και μας πλήγωσε

Εμφανώς απογοητευμένος, ακόμη, από τη χθεσινή ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας στο sport-fm.gr απέκλεισε κάθε συζή...


Εμφανώς απογοητευμένος, ακόμη, από τη χθεσινή ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας στο sport-fm.gr απέκλεισε κάθε συζήτηση για προϊστορία και «φαντάσματα» που επέστρεψαν για να στοιχειώσουν την ΤΣΣΚΑ. Παραδέχτηκε, πάντως, το δίκαιο της επικράτησης των πρωταθλητών Ελλάδας, μίλησε για τα σημεία που έκριναν το ματς, έδωσε τη δική του εκτίμηση για τον τελικό της Κυριακής, αλλά εξέφρασε και τη διαφωνία του για τον τρόπο που κρίνεται ο τίτλος, σε δύο 40λεπτα ματς, μετά από μια εξοντωτική χρονιά. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Ιτούδη στον Χρήστο Ρομπόλη: 

-Τώρα, με κατεβασμένους τους παλμούς, σκέφτεστε ότι θα μπορούσατε ίσως να είχατε κάνει κάτι διαφορετικά στον ημιτελικό; 
«Το τι θα μπορούσαμε… Είχαμε ένα παιχνίδι που ελέγχαμε. Φτάσαμε 3-4 φορές σε διψήφιες διαφορές, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι έκανε σχεδόν όλη τη σεζόν. Έβαλε κάποια μεγάλα σουτ, το δεύτερο unit της ομάδας, τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν πολύ σημαντική βοήθεια. Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, ήταν καταλυτικά. Το ριμπάουντ είναι θέληση, είναι ικανότητα, αλλά είναι και τύχη. Μας τιμώρησαν και μας πλήγωσαν». 

-Θεωρείτε ότι σας «σκότωσε» ο Σπανούλης; Ή κάποιος άλλος παίκτης έκανε τη διαφορά; 
«Δεν μας σκότωσε κανένας (χαμογελάει). Δόξα το Θεό είμαστε ζωντανοί και έχουμε την υγειά μας. Ότι μας πλήγωσε, ναι… Ο Ολυμπιακός γενικά μας πλήγωσε. Είναι πολύ καλή ομάδα. Ο Μάντζαρης έκανε πολύ καλό παιχνίδι, ειδικά στο μακρινό σουτ, ο Παπανικολάου έδωσε τον τόνο στο τρίτο δεκάλεπτο και γενικά ο Ολυμπιακός είχε προσφορά από όλους, όπως συμβαίνει συνήθως σε μια ομάδα που κερδίζει στο τέλος. Μην ξεχνάτε πως ο Ολυμπιακός έβαλε περισσότερα τρίποντα από ό,τι δίποντα». 

-Τελικά η προϊστορία παίζει ρόλο; Το λέω από άποψη διαχείρισης της πίεσης στα τελευταία λεπτά… 
«Κανένα ρόλο δεν παίζει η προϊστορία. Δεν είναι θέμα προϊστορίας. Είναι θέμα στιγμής. Ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα, με ομοιογένεια και κέρδισε δίκαια. Δεν έχει καμία σχέση η προϊστορία. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει από τη Ρεάλ ή από τη Φενέρ». 

-Έχετε κάποιο παράπονο από τους παίκτες σας; 
«Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου. Αυτά θα τα πούμε μετά, κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους και στο βίντεο. Όχι δημόσια». 

-Οι εκτιμήσεις σας για τον τελικό; 
«Είναι ένας τελικός, δεν υπάρχουν προβλέψεις. Έχουν από 50% πιθανότητες. Η πρώτη και η δεύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου αποκλείστηκαν και στον τελικό βρίσκονται τρίτη και η πέμπτη ομάδα. Η Φενέρ δείχνει να έχει το μομέντουμ, απέκλεισε τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας και παίζει στην έδρα της. Προφανώς έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά θεωρώ πως είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες». 

-Φαίνεται σαν να έχετε ένα παράπονο για το σύστημα της διοργάνωσης… 
«Η γνώμη μου είναι ξεκάθαρη. Είμαι υπέρ των play offs, αλλά από τη στιγμή που έχουμε Final Four πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. Η τοποθέτησή μου έχει μια λογική, γιατί όταν υπάρχει ένα πρωτάθλημα 33-35 αγωνιστικών, για το οποίο όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι, είναι σαν να σου λένε πως ξαναγυρνάς πίσω και ξεκινάς από το μηδέν. Έτσι όμως είναι το σύστημα και οφείλουμε να το αποδεχτούμε με μεγάλο σεβασμό». 

-Πόσο εύκολο είναι μετά από μια ήττα στον ημιτελικό να παίξεις πλέον στον μικρό τελικό, που δεν έχει καμία ουσία; 
«Προφανώς αυτό το παιχνίδι δεν έχει μεγάλη σημασία ή νόημα, αλλά έχουμε την υποχρέωση να παίξουμε. Και εμείς και η Ρεάλ. Είμαστε επαγγελματίες και θα πρέπει να έχουμε τη συγκέντρωση που πρέπει για να κερδίσουμε. Όμως κακά τα ψέματα, το μυαλό μας είναι στα play offs της VTB League που είναι πάρα πολύ δύσκολα, απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση