GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί ο Σαμαράς πριν την ψήφιση των μέτρων στην Βουλή μιλά για την.... μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας. Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ. Με μία πολύ καυστική δήλωση καυτηριάζει τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας.
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Με μία πολύ καυστική δήλωση καυτηριάζει τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Τονίζει σχετικά ότι: "Με την κατάθεση του 4ου Μνημονίου μέχρι το 2021, αποκαλύπτεται σε όλους η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που γνώρισε ποτέ η Πατρίδα μας" ενώ επισημάνει ότι η χώρα χάνει 29 δις ευρώ εισοδήματος εξαιτίας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.
Ο πρώην πρωθυπουργός με επίσημα στοιχεία τονίζει ότι κάθε νοικοκυριό χάνει και γίνεται φτωχότερο κατά 7000 ευρώ ετησίως!
Ποσό όπου σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας είναι καλά διασταυρωμένο και που μπορεί να φθάσει ακόμα και τις 8000 ευρώ αν υπολογίσουμε και άλλους παραμέτρους...
Ο κύριος Αντώνης Σαμαράς επιλέγει την κατάλληλη χρονική στιγμή για την σχετική δήλωση κατά πολιτικούς κύκλους αφού η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει την συμφωνία ως.... "συμφέρουσα" και.... "αναγκαία" με στόχο της την.... έξοδο στις αγορές!
Οικονομικοί κύκλοι όμως υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση, βαφτίζει το ψάρι κρέας και το κρέας ψάρι με σκοπό να δικαιολογήσει τα πρόσθετα ...100 δις χρέους που κόστισαν οι δήθεν διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές που σήμερα οδηγούν στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και το 4ο μνημόνιο.
Ενώ η πλειοψηφία δημοσκοπικά θεωρεί ότι: η πρώην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου διαχειρίστηκε το μνημόνιο αποτελεσματικότερα από τι η σημερινή κυβέρνηση.
Επισημαίνεται επίσης ότι ο κ. Σαμαράς κράτησε υψηλά τον πήχη κουρεύοντας 120 δις χρέους, με τις τράπεζες ανοικτέ ςκαι χωρίς όρια αναλήψεων επαρκώς ανακεφαλαιοποιημένες ενώ έκανε αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις που αργότερα υιοθέτησε και ο κύριος Τσίπρας. Πήγε το αφορολόγητο στις 9500 ευρώ ενώ σήμερα πάει στις 5600 ευρώ. Βγήκε στις αγορές και έβγαινε από τα μνημόνια χωρίς νέα μέτρα...
Στα πλαίσια αυτά κάνει την σύγκριση με την σημερινή νέα κατάσταση στην οικονομία ο κ. Σαμαράς και τονίζει στην δήλωσή του τα εξής:
"Υπουργείο Οικονομικών, Μάϊος 2014:
Το εθνικό μας εισόδημα (ΑΕΠ) θα φτάσει το 2018 στα 217 δις ευρώ!
Υπουργείο Οικονομικών σήμερα:
Το ΑΕΠ μας θα φτάσει το 2018, μόλις και μετά βίας στα 188 δις ευρώ...
Δηλαδή χάνουμε 29 δις ευρώ εισοδήματος εξαιτίας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου!
Κάθε ελληνικό νοικοκυριό γίνεται 7.000 ευρώ φτωχότερο!
Και ταυτόχρονα, οι φτωχότεροι Έλληνες θα πληρώνουν επί πλέον και τα 14,2 δις ευρώ αχρείαστα μέτρα λιτότητας που τους επέβαλαν!
Με την κατάθεση του 4ου Μνημονίου μέχρι το 2021, αποκαλύπτεται σε όλους η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που γνώρισε ποτέ η Πατρίδα μας."

Συμπερασματικά λέμε εμείς, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καυτηριάζει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που είναι στην Βουλή την κατάλληλη στιγμή χρεώνοντας τον λογαριασμό στην κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ αποτιμώντας και το κόστος που θα υποστούν όλοι οι Έλληνες που θα πληρώσουν το "μάρμαρο" μιας αριστερής πολιτικής που κάθε φορά την... αποτυχία την βαφτίζει ως.... επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση