GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξέχνα τα λεφτά Κιμ: Λουκέτο σε ξενοδοχείο που ανήκει στη Βόρεια Κορέα

Λουκέτο βάζει η γερμανική κυβέρνηση σε ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στην καρδιά της γερμανικής πρωτεύουσας, το Βερολίνο! Ο λόγος; Το ...


Λουκέτο βάζει η γερμανική κυβέρνηση σε ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στην καρδιά της γερμανικής πρωτεύουσας, το Βερολίνο! Ο λόγος; Το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται το ξενοδοχείο ανήκει στη Βόρεια Κορέα και θέλει να της στερήσει τα λεφτά που εισπράττει από αυτό.

Και δεν είναι τόσο λίγα: το ενοίκιο του ακινήτου ανέρχεται σε 38.000 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το Cityhostel, ένα γνωστό πανδοχείο, διάσημο επειδή βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, είναι ιδιοκτησίας της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας.

Το λουκέτο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, επικαλούμενος το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που εξέδωσε ο ΟΗΕ τον περασμένο Νοέμβριο και προβλέπει την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος.

«Κάθε εμπορική δραστηριότητα απαγορεύεται (...) το Cityhostel του Βερολίνου δεν συνιστά διπλωματική ή προξενική δραστηριότητα» τόνισε ο Μάρτιν Σέφερ και η γερμανική κυβέρνηση «θα κλείσει αυτήν την πηγή χρηματοδότησης για το καθεστώς της Βόρειας Κορέας όσο το δυνατόν συντομότερα».

Ο Γερμανός αξιωματούχος δεν διευκρίνισε πώς η κυβέρνηση προτίθεται να ενεργήσει, ούτε πώς το ξενοδοχείο, το οποίο δεν εκμεταλλεύεται η πρεσβεία, θα σταματήσει να λειτουργεί. Επιπλέον, ο Μάρτιν Σέφερ δεν διευκρίνισε από πότε οι γερμανικές αρχές γνωρίζουν την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση