GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουρουμπλής: Είμαι βέβαιος ότι θα πάρουμε και την επόμενη τετραετία - ΒΙΝΤΕΟ

«Ψηφιστήκαμε να εφαρμόσουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Στο τέλος της τετραετίας θα ξέρουμε ότι η κοινωνία θα έχει τον λόγο και θα κρίνει όλο...


«Ψηφιστήκαμε να εφαρμόσουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Στο τέλος της τετραετίας θα ξέρουμε ότι η κοινωνία θα έχει τον λόγο και θα κρίνει όλους μας, και εμάς και τους αντιπολιτευόμενους» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο «Ε».

«Εμείς, είμαι βέβαιος, ότι θα δικαιώσουμε τον ελληνικό λαό και θα πάρουμε και την επόμενη τετραετία διότι θα εμπιστευτεί το καθαρό βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα η ελληνική κοινωνία και δεν θα γυρίσει πίσω σε εκείνους που την οδήγησαν στην καταστροφή.

Κάνουμε μια προσπάθεια. Παίρνουμε πάνω μας αυτό το κόστος και ρισκάρουμε την πολιτική μας πορεία ως κόμμα και ως πρόσωπα. Εάν αυτό το εγχείρημα που σας είπα δεν συνδεθεί με τη ρύθμιση του χρέους, την ποσοτική χαλάρωση, με την ένταξη στις αγορές και η μείωση της επιτροπείας, τότε θα πληρώσουμε το επιτίμιο και ο λαός θα μας στείλει στα αζήτητα, σας τα λέω ευθαρσώς» είπε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε: «Εάν το 2018 δεν υλοποιηθούν όλα αυτά στα οποία αναφέρθηκα , αυτό σημαίνει ότι η επιλογή αυτή μπορεί να οδηγηθεί σε αποτυχία και πληρώσουμε το επιτίμιο αυτό αυτής της επιλογής. Σας μιλάω με πάρα πολύ σαφή τρόπο».

«Πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Αλλά ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές και από συνδέεται και με την ύπαρξή μας την πολιτική ως κυβέρνηση ότι αν το 2018 δεν έχει ρυθμιστεί το χρέος, μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν» υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής και συμπλήρωσε ότι οι δανειστές οφείλουν να αναλάβουν επιτέλους και τις δικές τους ευθύνες.

Ο υπουργός παραδέχθηκε πως η αξιολόγηση έκλεισε με πολύ δύσκολα μέτρα και σημείωσε: «Στην πολιτική υπάρχει το λεγόμενο ρίσκο. Αν σου βγει, κερδίζεις πολιτικά. Αν χάσεις πληρώνεις αυτό που πρέπει να πληρώσεις. Πιστεύουμε ότι αρχίζει μια πορεία εξόδου της χώρας από το μνημόνιο».

«Αν πάρουμε αυτά που είπα, τη ρύθμιση του χρέους, την ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο στις αγορές , αυτομάτως δημιουργείται ένα επενδυτικό κλίμα. Πιστεύουμε ότι αυτό το κλίμα θα συμβάλει στην ανάπτυξη. Η δική μας ευθύνη είναι αυτή η ανάπτυξη να μην αφορά σε λίγους αλλά να αφορά τους πολλούς. Εκεί θα κριθούμε και πάνω σε αυτό θα αποφασίσει η κοινωνία» είπε.

Αναφερόμενος στη ΝΔ, η είπε ότι το αφήγημά της κατέρρευσε. « Η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη. Το επιχείρημα της έχει γίνει σκόνη. Πρέπει να βρει άλλο αφήγημα» σημείωσε, και χαρακτήρισε τη ΝΔ τριχοτομημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση