GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣτΕ: Οι επιτροπές για τους πρόσφυγες είναι νόμιμες

«Ναι» στη συμμετοχή εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών των Διοικητικών Δικαστηρίων στις Ανεξάρτητες Επιτροπές Προσφύγων είπε, με δυο α...


«Ναι» στη συμμετοχή εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών των Διοικητικών Δικαστηρίων στις Ανεξάρτητες Επιτροπές Προσφύγων είπε, με δυο αποφάσεις της, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν συνταγματική και νόμιμη την συγκρότηση των επίμαχων Επιτροπών, που συστάθηκαν τον Ιούνιο του 2016, και απέρριψαν τις προσφυγές των σωματείων Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου δικαστηρίου (1237 και 1238/2017) αποφάνθηκε, ότι δεν παραβιάζεται η αρχή της αμεροληψίας από το γεγονός ότι οι δικαστές που συμμετέχουν στις εν λόγω επιτροπές, θα μετέχουν ενδεχομένως μελλοντικά στα Διοικητικά Εφετεία, που θα κληθούν να δικάσουν υποθέσεις με αίτημα την ακύρωση κάποιων πράξεων των Επιτροπών αυτών. Επιπλέον, η Ολομέλεια απέρριψε τον ισχυρισμό των δυο Σωματείων ότι η σύνθεση των συγκεκριμένων Επιτροπών έπρεπε να γίνει με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση