GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι (μικρές) αλήθειες και τα (μεγάλα) ψέματα για το χρέος με φόντο τις (επόμενες) εκλογές!

Γερή πολιτική ανάσα εξασφάλισε η κυβέρνηση με την ψήφιση της συμφωνίας για τα νέα βαριά μέτρα δίχως μάλιστα να αντιμετωπίσει ρωγμές η πλ...

Γερή πολιτική ανάσα εξασφάλισε η κυβέρνηση με την ψήφιση της συμφωνίας για τα νέα βαριά μέτρα δίχως μάλιστα να αντιμετωπίσει ρωγμές η πλειοψηφία των 153 βουλευτών παρά τις επιμέρους παραφωνίες. Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στο θέμα του χρέους το οποίο όμως κρύβει αρκετά μυστικά και παγίδες... 

Αυτό που στην παρούσα φάση επιδιώκει να εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας αν όχι στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα μερικές ημέρες αργότερα είναι η επίσημη δέσμευση των δανειστών ότι θα προχωρήσει η διαδικασία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Κάτι τέτοιο όμως στην πραγματικότητα απέχει πολύ από την υλοποίηση των σχετικών μέτρων η οποία θα συνοδεύεται από σειρά προϋποθέσεων.

Για την κυβέρνηση πάντως το αφήγημα αυτό είναι αναγκαίο προκειμένου να αντισταθμίσει κατ' αρχάς τις δυσμενείς εντυπώσεις από την επιβολή των νέων μέτρων που ξεκίνησαν από 3,6 δις ευρώ και φθάνουν τελικά, κατά τις εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης, στα 9,8 δις ευρώ. Επίσης η προοπτική ρύθμισης του χρέους καλλιεργεί το απαραίτητο κλίμα αισιοδοξίας είτε για να διαμορφωθεί περιβάλλον προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων είτε για να τροφοδοτείται η αίσθηση εξόδου από τον επταετή κύκλο της μνημονιακής κρίσης.

Από την άλλη πλευρά όμως όποια συμφωνία κι αν επιτευχθεί τώρα ή αργότερα για το χρέος δεν πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου το καλοκαίρι του 2018 και με την ενεργοποίηση ενός μηχανισμού που θα ελέγχει, σταδιακά, τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Αυτό σημαίνει μια δέσμευση μακράς διαρκείας η οποία σε συνδυασμό με όλες τις άλλες προβλέψεις και ρήτρες του τρίτου μνημονίου δημιουργεί συνθήκες πλήρους εποπτείας, αν όχι υποταγής, της χώρας μας.

Το χρονικό διάστημα από τώρα έως το φθινόπωρο μάλιστα είναι ιδιαίτερο κρίσιμο και γι αυτό η ελληνική κυβέρνηση φθάνει στο σημείο να «συμμαχήσει» πάλι με το ΔΝΤ προκειμένου να αποφύγει την χρονοτριβή. Η πλευρά που δεν βιάζεται να υπάρξουν αποφάσεις για το θέμα του χρέους είναι το Βερολίνο που επιδιώκει με κάθε τρόπο να μεταθέσει τις τελικές συμφωνίες για μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η γερμανική κυβέρνηση επιδεικνύει μία πιο «χαλαρή» στάση λόγω της προεκλογικής περιόδου ενώ ταυτόχρονα έχει να διαχειριστεί και την κατάσταση που προκύπτει στη Γαλλία ύστερα από την ανάδειξη του Εμ. Μακρόν στο προεδρικό αξίωμα. Εφαρμόζοντας κατενάτσιο τόσο η Ά. Μέρκελ όσο και ο Β. Σόιμπλε, παρά τις διαφορετικές αποχρώσεις τους, θέλουν να κερδίσουν χρόνο έως τη διαφαινόμενη νέα εκλογική νίκη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις μάλιστα το CDU διευρύνει τη διαφορά του από τους Σοσιαλδημοκράτες και -τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- η κ. Μέρκελ είναι το φαβορί και για τρίτη θητεία στο αξίωμα της καγκελαρίου. Για τους ασχολούμενους με τη γερμανική πολιτική ζωή, δεν αποτελεί έκπληξη το «ξεφούσκωμα» του Μ. Σουλτς όχι μόνο διότι δεν είναι η ισχυρή προσωπικότητα που αρχικώς εμφανιζόταν αλλά και για έναν άλλο πολύ σοβαρό λόγο. Με τα ευνοϊκά μέτρα που παίρνει στο εσωτερικό και τις σημαντικές αυξήσεις που δίνει πλέον η κυβέρνηση της κ. Μέρκελ -εκμεταλλευόμενη την κρίση της ευρωζώνης προς αποκλειστικό όφελος της Γερμανίας- έχει ήδη υπερβεί κατά πολύ ακόμη και τα προβλήματα που άφησε πίσω της η «ατζέντα 2010» με τις μεταρρυθμίσεις του Γκ. Σρέντερ. Το SPD από την πλευρά του μόλις πρόσφατα δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε βελτιώσεις της «ατζέντας Σρέντερ», που του στοίχισε έκτοτε τη διάσπαση και την απώλεια της εξουσίας, με αποτέλεσμα να υστερεί εμφανώς έναντι του CDU...

Το Βερολίνο δεν δείχνει διατεθειμένο, ούτε έναντι του Παρισιού, να εγκαταλείψει την ηγεμονική πολιτική του στην ευρωζώνη. Ακόμη και οι προτάσεις του νέου Γάλλου προέδρου για αλλαγές στην αρχιτεκτονική της, αντιμετωπίζονται με μια διπλωματική αδιαφορία και παραπέμπονται στο μέλλον αφού προηγουμένως λύσει «τα δικά της προβλήματα» η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της ζώνης του ευρώ. Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο δεν διαφαίνεται κανένα σημάδι «χειραφέτησης» της Ελλάδας για την οποία, με τα πολυετή υψηλά πλεονάσματα της τάξης του 3,5% και με τα νέα μέτρα τουλάχιστον έως το 2022, εξασφαλίζεται για τους Γερμανούς η επί μακρόν διατήρησή της στη δημοσιονομική πειθαρχία παρά τη λήξη του τρίτου μνημονίου σε 15 μήνες και τη σταδιακή εφαρμογή των ρυθμίσεων για τα επιτόκια και το χρόνο αποπληρωμής του δημοσίου χρέους.

Σε αυτές τις συνθήκες ουσιαστικής ασφυξίας και πλήρους ελέγχου, ο κ. Τσίπρας καλείται να χαράξει το δικό του οδικό χάρτη έως τις επόμενες εκλογές οι οποίες -κατά τις επίσημες διαβεβαιώσεις του ακόμη και την Πέμπτη στην Βουλή- θα διεξαχθούν το 2019. Στην πραγματικότητα ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου προβλέπει σύμφωνα με τις πληροφορίες ως πιθανότερο χρόνο για να στηθούν οι κάλπες το 2018. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει στο μεταξύ μια δοκιμαστική έξοδο στις αγορές ενδεχομένως και μέσα στο καλοκαίρι με την έκδοση εντόκων γραμματίων. Αυτό θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσει μια «πρόβα τζενεράλε» εν όψει της λήξης του προγράμματος η οποία ήδη πανηγυρίζεται προκαταβολικά και προεξοφλείται ως «έξοδος από τα μνημόνια». Ωστόσο ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι με τις συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία και στην πραγματική οικονομία κάτι τέτοιο πολιτικά θα κεφαλαιοποιηθεί πολύ δύσκολα. Από τη στιγμή μάλιστα που μετά το φθινόπωρο του 2018 θα πρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία για την εφαρμογή των νέων επώδυνων μέτρων που ψηφίστηκαν την Πέμπτη από την κυβερνητική πλειοψηφία, η εξάντληση της τετραετίας θα αποτελέσει κατά πάσα πιθανότητα, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, πραγματική εκλογική αυτοκτονία. Γι αυτό και το υπάρχον σχέδιο προβλέπει την προσφυγή στις κάλπες την κατάλληλη στιγμή ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ, με λάβαρα τη ρύθμιση του χρέους και την έξοδο από τα μνημόνια, να διατηρήσει τον χαρακτήρα ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας και να δώσει την καυτή πατάτα στην επόμενη κυβέρνηση προσδοκώντας τη ρεβάνς κατά την προεδρική εκλογή την άνοιξη του 2020...
 Ανδρέας Καψαμπέλης 

9 σχόλια

  1. ΑΡΝΟΥΜΑΙ!

    ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΌΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ (Ελλάδα) με το Περιγιάλη Το Κρυφό Της!!!

    Στο Περιγιάλι το Κρυφό
    κι Ασπρο σαν Περιστέρι
    διψάσαμε το μεσημέρι
    μα το Νερό Γλυφό.

    Πάνω στην Αμμο την Ξανθή
    γράψαμε τ’ Ονομά της
    Ωραία που Φύσηξε ο Μπάτης
    και Σβήστηκε η Γραφή .

    Με Τι Καρδιά, με Τι Πνοή,
    Τι Πόθους και Τι Πάθος
    Πήραμε Τη ΖΩΗ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ!!!



    Υ.Γ.... και τώρα κύριε Κουρουμπλή/Αλέξη Τί;;;; .... για κάποιον μες στον Κόσμο Είναι Αργά Ποιός Την Ζωή ΜΑΣ (ΣΑΣ) κυνηγά;;; ΟΙ ΕΡΥΝΙΕΣ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι λέτε τώρα;;
    Η φώτο στο κείμενο σας εστί ο ... Δούριος Ιππος του Α.Α. (Αριστερού Αλέξη)!!!

    Και θα το δείτε όχι μόνο εσείς αλλά και οι τυφλοί και οι αόματοι!

    Θα δείτε ότι ο Σόι Μπλε θα έρθει από μόνος του στα 4 ή 5 και θα ζητήσει Μείωση Χρέους τουλάχιστον 74%!!!

    Το ΔΝΤ θα παραδεχθεί Οικτρά το μαθηματικοαριθμητικό (Νουμερικό) λάθος του και θα μας επιστρέψει κοντά στα 185 Δισεκατομμύρια $ Ντόλαρς με ισολογισμό/ισοτιμία Ευρώ την 20/2/2009 (άλλοι λένε για 176 με 181 Δισεκατομμύρια $ Ντόλαρς)!!!

    Μάλιστα μεγάλα παγκόσμια Funds & Banks δηλώνουν το λάθος στον υπολογισμό τους τουλάχιστον στα ομόλογα και Σπρένς και ακούγεται ότι θα επιστρέψουν με αναδρομή μαζί με επιτόκιο του 5% γύρω στα 145 Δισεκατομμύρια $ (άλλοι μιλούν για 148 Δισεκατομμύρια και επιτόκιο 5.25%!)!!

    Αυτός ο Δούρειος Ιππος του Εlex ανάγκασε να γονατήσουν στα 4 όλοι Τους!

    Από Δευτέρα στην Κουμουνδούρου η Λαοθάλασσα που θα σχηματιστεί για αιτήσεις μέλους στο Κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ θα φθάνει μέχρι τα Ταμπούρια!
    Ακούγεται ότι η ΑΝΕΛΕΗΤΗ μαζί με τον Χαμμένο θα προσχορήσουν στον ... Elex!!! Αναμένουν μάλιστα και τον Κυριακούλη!!!


    Υ.Γ. Παρακαλούμε το Λογιστήριο Αυτού του "Κράτους" να πιάσουν τα κουμπιουταράκια (όσοι έχουν) και τον Αβακα και να μεριμνήσουν το Νουμερικό! Ο Αριστερός Αλέξης μας θα μας φέρει ΠΊΣΩ (ΠΡΩΚΤΟ) από 324 Δισεκατομμύρια $ Ντόλαρς έως 330 Δισεκατομμύρια $ Ντόλαρς! Προσοχή χωρίς να υπολογίσουμε τους τόκους από 5% έως 5.25%!!!

    Αυτά σημαίνει ΑΛΕΞΗΣ κ. "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" κύριοι της ΔΕΞΙΑΣ!!!

    Σύνθημα: Αλέξη Προχωρά και ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΛΑ*!!!

    *μην μπερδευτείς! ΌΧΙ από τον Ελληνικό Λαό ΑΛΛΑ από τους ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΑΝ κ. ΤΣΕΠΩΣΑΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε Ραγιάδες Κακομοιριά Αποικιοκρατούμενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε και να επιτρέπουμε στον κ. Τσίπρα να παραμυθιάζει συνεχώς το κόσμο ότι δήθεν αγωνίζεται για την μείωση- ρύθμιση του δημοσίου χρέους της χώρας , νοιώθω υποχρέωση μου να υπενθυμίσω τι προδοτικό υπέγραψε στις 12 Ιουλίου 2015 για το δημόσιο χρέος (τότε που κουράστηκε γιατί συνεδρίαζε 17 ώρες ).

    Όποιος διαβάσει το παρακάτω απόσπασμα καταλαβαίνει ότι ο Σόιμπλε υπενθυμίζει στον κ. Τσίπρα τι συνυπέγραψε στις 12 Ιουλίου 2015.

    Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση το παραμύθι.

    Να τι υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και έχουν ψηφίσει οι 222 βουλευτές ΑΠΌ ΌΛΑ ΤΑ ΒΡΟΜΏ ΚΌΜΜΑΤΑ για το δημόσιο χρέος.

    [Το Eurosummit επισημαίνει ότι ονομαστικό κούρεμα του χρέους δε μπορεί να πραγματοποιηθεί....

    Οι Ελληνικές Αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευση τους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως.Μ.Σ. και σε ευθυγράμμιση με το πνεύμα της δήλωσης του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012, το Eurogroup είναι έτοιμο να εκτιμήσει, αν χρειάζεται, πιθανά πρόσθετα μέτρα (ενδεχόμενες μεγαλύτερες περιόδους χάριτος και πληρωμής) στοχεύοντας να διασφαλίσει ότι οι μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες θα παραμείνουν σε βιώσιμο επίπεδο....

    Αυτά τα μέτρα θα εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που θα συμφωνηθούν σε ένα πιθανό νέο πρόγραμμα και θα εκτιμηθούν μετά την πρώτη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης

    Το απόσπασμα αυτό είναι ότι αφορά το χρέος και περιλαμβάνεται στην [ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΤΗΣ 12.7.2015
    Βρυξέλλες, 12 Ιουλίου 2015]

    Αυτή η απόφαση ψηφίστηκε από 222 βουλευτές ΑΠΌ ΌΛΑ ΤΑ ΒΡΟΜΏ ΚΌΜΜΑΤΑ και έγινε Νόμος του Ελληνικού κράτους Ο Ν. 4334/15 (ΦΕΚ 80 Α/16-07-2015) : Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)..

    ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ..ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΈΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΑΖΕΎΟΥΝ ΠΤΏΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΉ ΠΕΡΊΟΔΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΉΣΟΥΝ ΟΎΤΕ ΒΡΑΚΊ ..ΌΧΙ ΓΡΑΒΆΤΑ..

    Μακάρι, τούτη η τραγωδία να ήταν [Αριστερή παρένθεση...

    Δυστυχώς..Ένας δεξιός εφιάλτης είναι..

    Και μακάρι να ξυπνήσουμε γρήγορα και να διαλυθεί...


    Η βασική αιτιολογία του ΣΥΡΙΖΑ; ..Ο πολιτικός ρεαλισμός, ο συσχετισμός δυνάμεων, η κρίση, η επί 40 χρόνια νεοφιλελεύθερη πολιτική της Δεξιάς, η αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε.... Πράγματα γνωστά χρόνια τώρα, πράγματα για τα οποία ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκε για να τα κατεδαφίσει και να οικοδομήσει μια σοσιαλιστική προοπτική...

    Προσωπικά πιστεύω μετά βεβαιότητας πια, πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν επιλέχθηκε για [πείραμα»], αλλά για να γίνει φωτεινό [παράδειγμα....

    Παράδειγμα προετοιμασίας και δοκιμής των αναγκαίων χειρισμών του συστήματος, για τη δημιουργία νέων πολιτικών σχημάτων που θα είναι πρόθυμα και ικανά να εμποδίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια να μετεξελιχθεί σε αγωνιστική διεκδίκηση και λαϊκή εξέγερση..

    Τούτο το φρένο, απαιτεί αριστερή φρασεολογία και προφίλ, αριστερό ιστορικό, κυβερνήσεις συνεργασίας και με μια πινελιά...νέου...


    Η αστείρευτη γλωσσοπλαστική δημιουργικότητα των Συριζαίων μεγαλούργησε πάλι..

    Κατάφερε να υποσχεθεί τα πάντα και τίποτα, με τούτη τη μαγική λέξη...

    Κανονικότητα!!!!!!!!!Θα εδραιωθεί η δημοκρατία, αλλά ούτε μια τροπολογία δεν θα μπορεί να νομοθετηθεί, χωρίς την άδεια κάποιων [[υπαλλήλων της Ε.Ε.]]

    ΜΕ ΌΛΑ ΑΥΤΆ, ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΤΌΣΑ ΓΑΜΙΟΎΝΤΑΙ Η ΌΧΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;;;;
    ΜΕ ΌΛΑ ΑΥΤΆ, ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΤΌΣΑ ΓΑΜΙΈΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΈΝΩΣΗ ΧΆΛΥΒΑ;;;

    ΌΧΙ ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΥΝΤΕ...ΕΜΕΙΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΉΣΟΥΜΕ.. ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΆΛΟΥΜΕ ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΟ ΧΏΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΓΙΟΡΤΉ ΕΠΆΝΩ ΑΠΌ ΣΤΑ ΠΤΏΜΑΤΑ ΤΟΥΣ... Η ΝΟΜΊΖΕΤΕ ΌΤΙ ΥΠΑΡΧΉ ΖΩΉ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ!!!!ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ...ΖΗΤΏ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ--Η ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ-ΔΗΜΟΚΤΡΑΤΙΑ--ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΟΤΑΜΑΤΟΙ--ΖΗΤΩ ΤΑ ΞΕΚΟΥΔΟΥΝΑ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΏΩΝ --ΖΉΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑΊΑ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ .... ΖΉΤΩ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΚΡΆΤΑ ΤΑ ΓΚΈΜΙΑ ΤΟΥ ΑΦΙΑΣΜΈΝΟΥ ΛΑΟΥ ΏΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΆΝΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΆΡΟΥΝ ΤΑ ΆΛΛΑ ΚΑΘΊΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Σούπερμαν δεν φοράει γραβάτα...

    Είναι λογικό να πιστεύει ένα μικρό παιδί ότι είναι ο σούπερμαν και ότι όλα μπορεί να τα καταφέρει.... Είναι συνηθισμένο να πιστεύει ένα παιδάκι ότι έχει μαγικές δυνάμεις... Υπάρχει πίσω συνήθως ΚΑΙ ένας κηδεμόνας να τον κρατάει γερά στη γη.

    Όταν όμως τον κάνει ένας αρχηγός κράτους τότε τα πράγματα είναι σοβαρά για όλους. Πολύ σοβαρά!!! ή μιλάμε για παλιμπαιδισμό ή για σχιζοφρένεια ή για εμπαιγμό του χειρότερου βαθμού... Και είναι ΚΑΘΗΚΟΝ του λαού να τον συγκρατήσει και κυρίως αυτών που τον αγαπάνε και τον υποστηρίζουν... Αυτοί έχουν το ρόλο του κηδεμόνα, διότι αυτοί ξέρουν την πραγματικότητα και μπορούν να τον συγκρατήσουν...Τον πιάνεις από την μπέρτα και του λες: Όπα μικρέ προσγειώσου θα σκοτωθείς και θα σκοτώσεις και μας μαζί!

    Αν τώρα αυτός ο κηδεμόνας νομίζει ότι πράγματι το παιδάκι του έχει μαγικές ικανότητες σημαίνει ότι το παιδάκι του έχει όντως ικανότητες αλλά όχι μαγικές αλλά να δημιουργεί μαλάκυνση εγκεφάλου στους άλλους, εκτός και αν είναι μεταδοτικό, δεν το ξέρω αυτό.... Κάτι σαν μολυσματική ασθένεια...

    Όταν λοιπόν το κάνει αυτό ένας αρχηγός κράτους που έχει πρώτα ενδώσει σε όλες τις απαιτήσεις των νταβατζήδων και μετά ζητάει το αντίτιμο, όταν πρώτα τα δίνεις όλα και μετά αποφασίζεις να ζητήσεις τη δίκαιη πληρωμή σου, τότε ή ο κόκκινος μανδύας πρέπει να αντικατασταθεί με λευκό πουκαμισάκι που σταυρώνει πίσω τα χεράκια ή να αντικατασταθεί από ωραιότατες αλυσίδες στα χεράκια, γιατί είναι λαμόγιο που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και καθρεπτάκια σε ανεγκέφαλους...

    Όταν υπογράφεις το ξεπούλημα της χώρας σου με την αιτιολογία ότι τη ΄σώζεις, όταν τα δίνεις όλα στη φτήνια τα ξεπουλάς όλα έμψυχο και άψυχο υλικό και ακυρώνεις το σύνταγμα του κράτους και μετά ζητάς παρακαλετά να σε λυπηθούν, είσαι αξιοθρήνητος και εξευτελίζεις έναν ολόκληρο λαό!

    Καθήκον των υποστηρικτών σου λοιπόν είναι να σε συγκρατήσουν να φωνάξουν... "ΕΕ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΓΥΜΝΟς!!" και όχι να σε χειροκροτούν που μας πουλάς όλους και κυρίως αυτούς που σε πίστεψαν.... Αλλά είπαμε ο κόκκινος μανδύας θα μας σώσει.

    Φταίει που είναι μακρυά πολύ η μπέρτα και έχει κρύψει τη σωτηρία από κάτω για αυτό και δεν βλέπουμε,κατάλαβες?

    Ο σούπερμαν φοράει κόκκινη μπέρτα, αλλά τελικά δεν φόρεσε την γραβάτα... Απόμεινε δίχως λαιμοδέτη. Αυτόν ίσως του τον βάλαμε εμείς, οι κακοί άνθρωποι που δεν θέλουμε την σωτηρία της χώρας μας.

    Τώρα αν εσύ που με διαβάζεις ένιωσες ένα αεράκι στα μουτράκια ξαφνικά μην ανησυχείς, ο σούπερμαν πετάει από πάνω σου για την σωτηρία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρήκαμε κάτι παλιό και Ενδοιαφέρον και Σας το παραθέτουμε. Για να μην κρυβώμαστε πίσω από την κ..λοτριχα μας! Η Επανάσταση Του 21 ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΊ!

    Πααρακαλώ:


    Ανώνυμος7 Μαΐου 2017 - 8:55 π.μ.
    Συνοπτικά:

    Καλή η προσπάθεια του Μεγάλου Μίκη Μας αλλά θα διαφωονήσουμε με τον όρο "Μαδουρισμό" διότι υπάρχει έλλειψη της πραγματικής παγκόσμιας διάστασης των "τοπικών" φαινομένων που με μια αναγωγή σε Πολιτική Επιστημονική Ολοκληρωμένη Στρατηγική που τολμά το Παγκόσμιο Κεφαλαίο στα πλαίσια της Αναγκαστικότητας Του στο Ιμπεριαλιστικό Του Στάδιο/Φάση του μπορούμε να το "τοποθετήσουμε" και Χρονικά! Έχωντας το Παγκόσμιο Κεφάλαιο πραγματικούς "Επιστήμονες" (πράγμα που δεν υφίσταται καθόλου Επιστημονικό Δυναμικό στον Χώρο της Αριστεράς/Κουμουνιστικής Αριστεράς!) έδρασε με πλήρης επιτυχία!
    Το Έναυσμα για "Απελευθερωτική" κίνηση από τα Τρομερά Του Αδιέξοδα Του Παγκόσμιου Κεφαλαίου δόθηκε (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ... ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΏΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ!!!) με την ... "Αραβική Άνοιξη "! Βλέποντας τον Χάρτη της Μεσογείου παρατηρούμε κάτι: Στον Αραβικό Κόσμο "Ξεκίνησαν" με της Σφαγές ενώ στην Ευρώπη με τα ... Οικονομικά!

    Οι Χρονικές Συμπτώσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ (Αραβική Άνοιξη και Οικονομική Κρίση στην Ευρώπη)! Το "Καζάνι" στην Ευρώπη έβραζε άγρια όταν η Γερμανική Οικονομία (Ο Λαός της) απέκρουσε την Αμερικάνικη επίθεση με την υπόθεση Lehman Bros. ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε το ... 2009! Η οικονομία της ΟΔΓ έχασε σχεδόν 180 (εκατόν ογδόντα) Δισεκατομμύρια!!! Μόλις απεκρούσθει αυτή η "επίθεση" το 2009 τότε βάλανε οι Αγγλοαμερικάνοι την καλύτερη Αποικία/Λακέ που έχουν στην Ευρώπη-ΤΗΝ Ελληνική Πολιτεία/Εξουσία! (Ο προεκλογικός Αγώνας του Κωστάκη και Γιωργάκη το 2009 τα λέει ΌΛΑ!) Παράλληλα στην Αραβική και Αφρικανική περιοχή ξεκινούν τα της ... Δημοκρατίας "Αραβική Ανοιξη"! Και το "Επίσημο" ξεκίνημα της ΝΤΠ είτανε το "Ελληνικό Χρέος" και ο Αυτοπυρπολισμός στην Τυνησία ΌΛΑ το ... 2010! Με ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΌΣΟ ΤΗΣ "ΑΡΑΒΙΚΉΣ ΑΝΟΙΞΗΣ" ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΉ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ (που θα έχει και εδαφική εθνική καταστροφή!!!)!!! Επίσης ένα σημείο που δεν έχεται δώσει καθόλου σημασία είναι όταν ο Υπουργός Οικονομίας επί κυβερνήσεως Schröder ο Oskar Lafontaine παραιτήθεικε! Ο πραγματικός λόγος; Ήθελε έλεγχο και καταγραφή των γερμανικών κεφαλαίων στους .... γαλλικούς τραπεζικούς και χρηματιστηριακούς οίκους!!! Πράγμα ΤΑΜΠΟΥ! Διότι οι γαλλικές τράπεζες έχουν και ... αμερικάνικα εικονικά κεφάλαια! Οι Γερμανοί όμως είναι του Πραγματικού και όχι του Εικονικού (δεν μιλάμε για τα Ναζί!)! Ο Lafontaine είθελε το Real γερμανικό κεφάλαιο στην Γαλλία!

    Α) Η Ελλάδα ΔΕΝ ΈΧΕΙ (ΟΥΔΕΝ) ΧΡΕΟΣ! Πληρώνουμε Άλλων Εικονικές Χασούρες!!!
    Β) Η Χώρα ΜΑΣ ΜΊΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ! Και το ξέρεις Εσύ πολύ καλά!!!
    Γ) Στην Βενεζουέλα παίζουν η ΝΤΠ άλλα παιχνίδια/κόλπα (π.χ. τα κλασικά πραξικοπήματα)! Καμιά σχέση με τους Ντόπιους Λακέδες μας!

    Και Έχεις Απολύτως Δίκαιο Μίκη που στο τέλος λές: Για Νέο Πατριωτικό Μέτωπο!

    Διότι η Αριστερά/Κουμουνιστική Αριστερά ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΎ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντε Ραγιάδες Κακομοιριά Αποικιοκρατούμενη!

    Στους Μαστουρωμένους Τουρκαλβανούς Σου μπορείς να τους λές ότι ψέματα θέλεις από ότι είσαι Αριστερός έως ο Σωτήρας ο Θεός πάρε και τους Ράσπουτιν δίπλα σου και είσαι κομπλέ!

    ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΕ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΚΙΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΟΨΕ ΤΟ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΆΓΡΙΑ!

    ΧΑΦΙΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΟΣ!

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΌΣΟ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ - ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΆΛΛΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Alex μπέρδεψε το "Νάτο Νάτο πετιέται...." το τραγούδι (από τον Μπούντζο του Καραϊσκάκη) με το ΝΑΤΟ!

    Ρέ αυτό το παιδί όλα τα μπερδεύει στο μυαλό του! Μάλλον Σαυτόν ισχύει το ... "Στο θολωμένο Μου Μυαλό ο Κόσμος Είναι μια σταλιά Του λέω Αλλού και πάει Αλλού.....Τους Εφιάλτες τραγουδώ.....!"

    Μάλλον το θολομένο Μυαλό του Alex Είναι το πρόβλημα! Διότι συμβουλευτήκαμε Εγκαφαλολόγο/Προκτωλόγο και μας είπε ότι ΌΛΟΙ το ΊΔΙΟ πρόβλημα Έχουν από τον Κατσαριδιάρη έως Kyriakouli! Μάλιστα σε προχωρημένη κατάσταση το βλέπουμε στα .... άσπρισμα των ... μαλλιών - όπως του Πουλόπουλου της Δημοκρατίας- Μας είπε ο Ιατρός με ιδικότητα Εγκεφαλολόγου/Πρωκτολόγου!

    Μάλιστα κακές γλώσσες λένε ότι Αυτοί όλοι είναι οι Ληστές των Νοσοκομείων για να αποφύγουν τοις ιατρικές εξετάσεις-Διότι χωρίς ενδοσκόπια δεν μπορούμε να δούμε το πρόβλημα Τους!! Ακούγεται .... Φυσικό!!!!!

    Μάλιστα ο ειδήμονας Ιατρός της Εγκεφαλικής Πρωκτολογίας προτείνειη ως εναλλακτική για εξέταση στους Αυτούς Κυριούς ΕΝΑΝ ..... Ηλιακό Διαβαθμιστή Υγρασίας για Κάθετες Καλλιέργειες! Αυτός πρέπει να ξέρει κάτις τις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση