GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι συζήτησαν Τσίπρας - Ερντογάν για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Τη θετική ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων έθεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ...


Τη θετική ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων έθεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Πεκίνο.
Προς την ατζέντα αυτή μετακινήθηκε και ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος την υιοθέτησε σε μεγάλο βαθμό και στο τέλος είπε ότι ο ίδιος επιθυμεί την πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ως προς την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα την στηρίζει, αρκεί να το επιδιώκει και να το θέλει και η ίδια η Τουρκία.
Σχετικά με το μεταναστευτικό ο Ερντογάν είπε ότι η ΕΕ δεν υλοποιεί τη δέσμευσή της για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται ευρωπαϊκές χώρες, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά ότι η Ελλάδα επιδιώκει να εφαρμοστεί η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας.
Στη συζήτηση για το Κυπριακό δεν υπήρξε σύγκλιση απόψεων αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στο θέμα των Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα και ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι θέμα της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο του Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κινεζική κυβέρνηση, στο ξενοδοχείο Four Seasons, και κράτησε μια ώρα και δέκα λεπτά.
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, και ο γγ του Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα διεθνούς οικονομικής συνεργασίας Γιώργος Τσίπρας.
Από τουρκικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια

  1. ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

    Έχει πολλά να δώσει ο Τσίπρας και ο Σύριζα στους τούρκους για να τους ευχαριστήσει για την βοήθεια τους στις εκλογές και που με ανατολίτικο στυλ η τουρκάλα δημοσιογράφος της today's zaman το τονίζει στην Ρένα Δούρου σε συνέντευξη της στην τουρκική εφημερίδα TODAY’S ZAMAN, 9 Μαΐου 2012 . εκεί η Δούρου κάνει ένα πρώτο δώρο στους τούρκους ΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝΊΖΟΝΤΑς ότι στην ελλάδα υπάρχουν τουρκικές μειονότητες, την σκυτάλη στην συνέχεια πήρε ο τσίπρας όταν έγινε πρωθυπουργός ανοίγοντας τα σύνορα με την τουρκία και με την είσοδο ενός εκατομυρίου και πλέον λαθρομεταναστών να δημιουργηθούν οι τουρκικές μειονότητες που δεν υπήρχαν....... τώρα γιατί καθυστερεί η επένδυση στο Ελληνικό? γιατί ο τσίπρας θέλει να το κάνει δωράκι στους τούρκους! γι' αυτό και κατά καιρούς παρουσιάζονται με ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ διάφορα εμπόδια που μοναδικό σκοπό έχουν να διμηουργηθεί τέτοι κλίμα που ο καθένας να πει, ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ας ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! άλλωστε και από τις διαπραγματεύσεις στο HILTON με την τρόικα καθώς οι μοσχοαναθρεμένοι συριζαίοι διαπραγματευτές μας ήθελαν αξιοπρεπεί χώρο και όχι στην κλεισούρα των υπουργείων τους, ένα πράγμα κατάφεραν με την παρουσία τους εκεί, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟ HILTON ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

    Έχει πολλά να δώσει ο Τσίπρας και ο Σύριζα στους τούρκους για να τους ευχαριστήσει για την βοήθεια τους στις εκλογές και που με ανατολίτικο στυλ η τουρκάλα δημοσιογράφος της today's zaman το τονίζει στην Ρένα Δούρου σε συνέντευξη της στην τουρκική εφημερίδα TODAY’S ZAMAN, 9 Μαΐου 2012 . εκεί η Δούρου κάνει ένα πρώτο δώρο στους τούρκους ΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝΊΖΟΝΤΑς ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τουρκικές μειονότητες, την σκυτάλη στην συνέχεια πήρε ο τσίπρας όταν έγινε πρωθυπουργός ανοίγοντας τα σύνορα με την τουρκία και με την είσοδο ενός εκατομμυρίου και πλέον λαθρομεταναστών να δημιουργηθούν οι τουρκικές μειονότητες που δεν υπήρχαν....... τώρα γιατί καθυστερεί η επένδυση στο Ελληνικό? γιατί ο τσίπρας θέλει να το κάνει δωράκι στους τούρκους! γι' αυτό και κατά καιρούς παρουσιάζονται με ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ διάφορα εμπόδια που μοναδικό σκοπό έχουν να δημιουργηθεί τέτοιο κλίμα που ο καθένας να πει, ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! άλλωστε και από τις διαπραγματεύσεις στο HILTON με την τρόικα καθώς οι μοσχοαναθρεμένοι συριζαίοι διαπραγματευτές μας ήθελαν αξιοπρεπή χώρο και όχι στην κλεισούρα των υπουργείων τους, ένα πράγμα κατάφεραν με την παρουσία τους εκεί, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟ HILTON ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.

    ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ! ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΜΑΓΑΡΙΣΜΕΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση