GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα έγγραφα θα ζητήσει η Προανακριτική για τις συμβάσεις Εξοπλισμών, επί υπουργίας Παπαντωνίου

Επιπλέον έγγραφα από κείνα που περιέχονται στις τρεις δικαστικές αποφάσεις - από τις οποίες προκύπτει ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου, είχε υ...


Επιπλέον έγγραφα από κείνα που περιέχονται στις τρεις δικαστικές αποφάσεις - από τις οποίες προκύπτει ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου, είχε υποβάλλει αναληθές πόθεν έσχες - θα ζητήσει η Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά την περίοδο 2001 - 2004, οπότε διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Οι τρεις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες απεστάλησαν στην Επιτροπή - όπως είχε ζητήσει η ίδια- αξιολογήθηκαν, κατά την σημερινή συνεδρίασή της και αποφασίστηκε να ζητηθούν συγκεκριμένα αναγνωστέα έγγραφα που μνημονεύονται σε αυτές.
Οι τρεις καταδικαστικές δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Εφετείο Αθηνών (το 2015, το 2016 και το 2017) διαπιστώνουν πως ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε συμπεριλάβει στη δήλωση περιουσιακών του στοιχείων τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε, από κοινού με την σύζυγό του , στην Ελβετία.
Τα συγκεκριμένα έγγραφα θα ζητηθούν από τον 'Αρειο Πάγο, ενώ επίσης η Επιτροπή, εμμένει στην αρχική της απόφαση να ζητήσει κι άλλα έγγραφα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσταλεί.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση