GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρίτη άρνηση της Δικαιοσύνης για την έκδοση των Τούρκων

Αρνητική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας και για τους δύο τελευταίους, από τους συνολικά οκτώ, αξιωματικούς την έκδοση ...


Αρνητική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας και για τους δύο τελευταίους, από τους συνολικά οκτώ, αξιωματικούς την έκδοση των οποίων ζητούν οι Τουρκικές αρχές.
Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, που εκδίκασε σήμερα το νέο αίτημα των τουρκικών αρχών, έκανε δεκτή την εισαγγελική εισήγηση και είπε ένα ακόμη «όχι» στην επιστροφή στη γείτονα των αξιωματικών που ήρθαν στη χώρα μας, το περασμένο καλοκαίρι, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
Στην απόφαση των δικαστών και σε αυτή την περίπτωση βάρυνε η κρίση του Αρείου Πάγου που αμετάκλητα είχε κρίνει ότι αν οι αξιωματικοί εκδοθούν στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη.
«Είναι εξαιρετικά οδυνηρό και για τη χώρα που ζητά την έκδοση και για τη χώρα που την αρνείται. Μπορεί αύριο και η Ελλάδα να ζητά κάποιους για σοβαρά αδικήματα και να αρνείται η Τουρκία ή άλλη χώρα. Δεν μπορώ όμως να εισηγηθώ την έκδοση γιατί δεν έχουν αλλάξει οι λόγοι της άρνησης. Σταμάτησαν οι βασανισμοί; Οι διωγμοί; Οι ομαδικές απολύσεις και διώξεις;» τόνισε ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Βούλγαρης στην αγόρευση του και συμπλήρωσε: «Καταλαβαίνω ότι μια δεύτερη απορριπτική απάντηση στα αιτήματα έκδοσης ενδεχομένως να προκαλέσει δυσφορία στη γείτονα. Όμως αν κοιταχθεί με ειλικρίνεια στον καθρέπτη η σύγχρονη Τουρκία θα καταλάβει γιατί έρχεται η μία άρνηση μετά την άλλη, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες για την έκδοση των φερόμενων πραξικοπηματιών».
Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, όπως και με τις προηγούμενες αποφάσεις του, διέταξε την απελευθέρωση των Τούρκων στην περίπτωση που δεν κρατούνται για άλλο λόγο. Ωστόσο, η κράτηση τους συνεχίζεται μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις για το άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση