GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλατζή-Μηλάκη: Ασημένιες στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας δρόμου Ιταλίας

«The amazing new Greek generation», έλεγε και ξανά έλεγε ο εκφωνητής τη στιγμή που το ελληνικό δίδυμο περνούσε τη γραμμή του τερματισμο...


«The amazing new Greek generation», έλεγε και ξανά έλεγε ο εκφωνητής τη στιγμή που το ελληνικό δίδυμο περνούσε τη γραμμή του τερματισμού, έχοντας κατακτήσει τη δεύτερη θέση σε έναν αγώνα που έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή.
Η 16χρονη Καλατζή, μαζί με την πολύπειρη πιλότο της, στη δεύτερη μόλις επίσημη εμφάνισή τους σε αγώνα αντοχής ποδηλασίας δρόμου, εντυπωσίασαν τους πάντες, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο σε μία διοργάνωση που έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες.
«Τα κορίτσια, με μια επίθεση 25 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, έγραψαν ιστορία. Η μικρότερη αθλήτρια που πήρε ποτέ μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο είναι Ελληνίδα. Πρόκειται για θαύμα. Η πίστη των κοριτσιών ότι μπορούν να βρεθούν στα μετάλλια, σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα της συνεργασίας τους, έφερε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ένα μετάλλιο σε έναν αγώνα που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή και πολύ δύσκολες συνθήκες.
Όμως, το πίστεψαν και για αυτό το αποτέλεσμα τους αποζημίωσε. Όχι μόνο εκείνες, αλλά και όλους εμάς που βρισκόμαστε δίπλα τους όλον αυτόν τον καιρό. Από το προπονητικό τιμ, τους γυμναστές, το ιατρικό τιμ, το σύλλογο, τους χορηγούς μας και, φυσικά, την ομοσπονδία μας. Συνεχίζουμε το ίδιο σκληρά, γιατί το ελληνικό γυναικείο tandem, αλλά και όλο το οικοδόμημα των ελληνικών πεντάλ, έχει μέλλον, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα κι εδώ», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης από την Ιταλία όπου βρίσκεται η ελληνική ομάδα.
Η επίδοση των κοριτσιών ήταν 2:04.19, την ίδια στιγμή που ο Νίκος Παπαγγελής κατετάγη όγδοος στον αγώνα αντοχής της κατηγορίας του, με επίδοση 1:50.15 και η Μαρία-Ελπίδα Μπαρδάκη έκτη.
«Ο Νίκος Παπαγγελής στάθηκε απέναντι στα μεγαθήρια και κέρδισε την όγδοη θέση στην κατηγορία C2. Σε κάθε αγώνα γίνεται και καλύτερος κι αυτό μας αρκεί για να αισιοδοξούμε ότι η κορυφή είναι θέμα χρόνου», κατέληξε ο κ. Βαρβεράκης.
Ντούνης: «Στόχος το μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης»
Ο Βασίλης Ντούνης χάρισε στην ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο, το πρώτο της μετάλλιο μέσα στο 2017. Μετά από εννέα δύσκολους αγώνες, κατετάγη τρίτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σταντσκανάλ της Ολλανδίας και πλέον με καλύτερη ψυχολογία κάνει όνειρα για το μέλλον.
«Υπήρξαν πολλές δυσκολίες με τις προπονήσεις μου, λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου, αλλά και λόγω τραυματισμών. Γι' αυτόν το λόγο, το μετάλλιο που πήρα στην Ολλανδία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό κυρίως για την τόνωση της ψυχολογίας μου.
Ελπίζω στο μέλλον να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες, ώστε να καταστρώσω χωρίς έννοιες, τα πλάνα μου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Νοέμβριο στην Ρώμη, όπου εκεί στόχος μου είναι να βρεθώ και πάλι στο βάθρο των νικητών», δήλωσε ο Ντούνης.
Όσον αφορά στο ομαδικό του ξίφους μονομαχίας στις γυναίκες, η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τις Λουφάκη, Βλάμη και Ζαχαριάδη κατέλαβε την έκτη θέση.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση