GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι καλύτερες συμμετοχές της Ελλάδας στη Eurovision - ΒΙΝΤΕΟ

Απόψε στο Κίεβο πραγματοποιείται ο τελικός του 62ου Διαγωνισμού της Eurovision. Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Ντέμυ με το τραγούδι «This is Lo...


Απόψε στο Κίεβο πραγματοποιείται ο τελικός του 62ου Διαγωνισμού της Eurovision. Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Ντέμυ με το τραγούδι «This is Love», σε σύνθεση-παραγωγή Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους των Romy Papadea και John Ballard.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια και τη χορογραφία της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Με αφορμή αυτό λοιπόν, θυμηθήκαμε τις καλύτερες συμμετοχές της Ελλάδας με βάση τις θέσεις που είχαν φέρει στη χώρα μας.

Την θέση μοιράζονται δύο συμμετοχές: Το 1977 το «Μάθημα Σολφέζ», σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους Σέβης Τηλιακού, το οποίο ερμήνευσαν ο Πασχάλης, η Μπέσυ Αργυράκη, η Μαριάνα Τόλη και ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Ενώ, την 5η θέση έχει πάρει η χώρα μας και το 1992, με το τραγούδι «Όλου του κόσμου η ελπίδα», σε μουσική και στίχους Γιώργου Λαγού και ερμηνεύτρια την Κλεοπάτρα.

Την θέση έχει πάρει η Ελλάδα τρεις φορές. Η πρώτη ήταν το 2001 με τους Antique (Έλενα Παπαρίζου και Νίκος Παναγιωτίδης) και το τραγούδι «Die for you», σε μουσική Νίκου Τερζή και στίχους Αντώνη Παππά. Η επόμενη φορά που λάβαμε την 3η θέση ήταν με τον Σάκη Ρουβά και το «Shake it», σε μουσική Νίκου Τερζή και στίχους Νεκτάριου Τυράκη. Ενώ, την ίδια θέση είχε πάρει η Ελλάδα και το 2007 με το τραγούδι «Secret combination», το οποίο ερμήνευσε η Καλομοίρα, σε μουσική Κωνσταντίνου Παντζή και στίχους Ποσειδώνα Γιαννόπουλου.

Και φυσικά η θέση, είχε έρθει στον 50ο Διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι «My number one», σε μουσική Χρήστου Δάντη, στίχους Ναταλίας Γερμανού και την εκρηκτική εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση