GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ η MKO που εξέδιδε και κακοποιούσε πρόσφυγες

Δραστηριότητα τόσο στην ηπειρωτική χώρα, όσο και στα νησιά του Αιγαίου, έχει αναπτύξει η διεθνής και ιστορική μη κυβερνητική οργάνωση...


Δραστηριότητα τόσο στην ηπειρωτική χώρα, όσο και στα νησιά του Αιγαίου, έχει αναπτύξει η διεθνής και ιστορική μη κυβερνητική οργάνωση, μέλη της οποίας αντιμετωπίζουν σοβαρές καταγγελίες για κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της εφημερίδας «Ειδήσεις», πρόκειται για πολύ γνωστή ΜΚΟ η οποία δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια με την έδρα της να βρίσκεται σε ευρωπαϊκή χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τις καταγγελίες για «ενδεχόμενη σεξουαλική εκμετάλλευση» προσφύγων από το προσωπικό οργάνωσης η οποία χρηματοδοτείται για να προσφέρει υπηρεσίες στην Ελλάδα. Το παραπάνω αποκαλύφθηκε μέσω δήλωσης του επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Χρήστου Στυλιανίδη, που δεν κατονόμασε την οργάνωση, αλλά είπε πως γίνονται ενέργειες για την αναστολή πληρωμών προς αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, για τη διερεύνηση της υπόθεσης στην Ελλάδα θα αναλάβουν ρόλο οι πράκτορες της ΕΥΠ. Η Κομισιόν έχει ενεργοποιήσει την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης και στην Ελλάδα με το θέμα θα ασχοληθεί η ΕΥΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση