GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σήμερα η ψηφοφορία για την κατάργηση του Obamacare

Η αρμόδια επιτροπή στη Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε αργά χθες το βράδυ (ώρα Ουάσιγκτον) το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για την α...


Η αρμόδια επιτροπή στη Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε αργά χθες το βράδυ (ώρα Ουάσιγκτον) το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για την ακύρωση και την αντικατάσταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας που φέρει την προσωπική σφραγίδα του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και είναι γνωστό ως Obamacare.

Έτσι, αναμένεται ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής, με αρκετούς Ρεπουμπλικάνους να δηλώνουν αισιόδοξοι για την εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού των ψήφων ώστε να ακυρωθεί και να αντικατασταθεί το Obamacare.

Μετά την Βουλή των Αντιπροσώπων, το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Γερουσία, όπου αναμένεται ότι η πολιτική σύγκρουση μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών θα είναι εντονότερη.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρεί, μετά από πιέσεις των Δημοκρατικών, κάποιες σημαντικές ρυθμίσεις του Obamacare. Παράλληλα, προβλέπει τη διάθεση κονδυλίου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να καλυφθεί το επιπλέον οικονομικό κόστος για τους Αμερικανούς πολίτες που έχουν ήδη ασφαλιστικές καλύψεις και θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα μετά την ακύρωση εφαρμογής του Obamacare.

Η διάθεση του παραπάνω οικονομικού κονδυλίου ήταν πρόταση των Ρεπουμπλικάνων Φρεντ Άπτον και Μπίλι Λονγκ, που είναι μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων κι ανήκουν στην ομάδα των μετριοπαθών κοινοβουλευτικών, που συναντήθηκαν πρόσφατα με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ συμφώνησε με την πρόταση τους, καθώς τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια θα καλύψουν το επιπρόσθετο οικονομικό κόστος σε χρονική περίοδο πενταετίας, με έμφαση στους μακροχρόνια πάσχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση