GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το αινιγματικό tweet του Τραμπ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έγραψε χθες το βράδυ σε ένα tweet, μια λέξη που δεν υπάρχει, η οποία έγινε πολύ γρήγορα το πρώτο θέμα συζήτησης σ...


Ο Αμερικανός Πρόεδρος έγραψε χθες το βράδυ σε ένα tweet, μια λέξη που δεν υπάρχει, η οποία έγινε πολύ γρήγορα το πρώτο θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για την λέξη: "covfefe".
«Παρά τον διαρκώς αρνητικό Τύπο covfefe» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.
Αν δεν είναι μια κουτσουρεμένη φράση, τι πάει να πει "covfefe"; Είναι ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα για τον Βλαντίμιρ Πούτιν; Ή μήπως ένα τυπογραφικό λάθος;
Αστεϊσμοί και εύθυμα σχόλια άρχισαν να "πλημμυρίζουν" στο Twitter και το #covfefe έγινε γρήγορα ο όρος με τις περισσότερες αναζητήσεις και συζητήσεις.
"Covfefe" σημαίνει «παραιτούμαι», σύμφωνα με μια λάθος μετάφραση του google από τα ρωσικά στα αγγλικά. Ορισμένα σχόλια όπως «Αποξηράνετε το covfefe» παίζει με την προεκλογική υπόσχεση του υποψηφίου Τραμπ που υποσχόταν «να αποξηράνει το έλος» αναφερόμενος στην Ουάσινγκτον.

«Covfefe είναι μια θαυμάσια λέξη, τελεία - Σον Σπάισερ αύριο», σύμφωνα με ένα άλλο τουίτ που παρωδεί μια αντίδραση του εκπροσώπου του προέδρου.
Για να αποφύγει κάθε σύγχυση το Regent's Center της αγγλικής γλώσσας στο Λονδίνο διευκρίνισε: «Για όλους τους μαθητές μας στην αγγλική γλώσσα, μπορούμε να πούμε πως το covfefe δεν είναι αγγλική λέξη. Προς το παρόν».
Πολλές ώρες μετά, το τουίτ βρισκόταν ακόμη στο διαδίκτυο, δεν είχε διορθωθεί ούτε είχε εξηγηθεί η έννοιά του. Ωστόσο τώρα, το tweet αυτό έχει διαγραφεί.
Στις 08:30 ώρα Γκρίνουιτς (11:30 ώρα Ελλάδας) το τουίτ είχε λάβει 111.000 ρετουίτ.
Πριν λίγα λεπτά όμως, ο Τραμπ έγραψε ένα άλλο tweet, το οποίο έχει αρχίσει και πάλι να "πυροδοτεί" συζητήσεις. Ο Αμερικανός Πρόεδρος έγραψε συγκεκριμένα: "Ποιος μπορεί να καταλάβει την πραγματική έννοια του "covfefe";;; Απολαύστε!"
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι γνωστός για τα τουίτ που αναρτά όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας τα οποία εκτείνονται από ένα σχόλιο για μια τηλεοπτική επίδοση του ηθοποιού Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έως το «ΤΕΡΑΣΤΙΟ εμπορικό έλλειμμα με τη Γερμανία».
Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Twitter

1 σχόλιο

 1. Η Ελλάδα δεν ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΉ ΤΗΣ έχει δίπλα της και τα αμερικανικά όπλα προφανώς θα διασφαλίσουν και την επένδυση δισεκατομμυρίων που έχει ξεκινήσει η ExxonMobil.

  Η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Κρήτη αλλά και στην Κάρπαθο, για την οποία έχει ανοίξει η σχετική συζήτηση, διασφαλίζει στην υπερδύναμη την εποπτεία και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς των αναμενόμενων ενεργειακών πόρων προς τις αγορές της Δύσης, καθώς επίσης και την ασφάλεια των επενδύσεων των αμερικανικών εταιρειών, σε μια στιγμή μάλιστα που οι διευκολύνσεις που παρέχονται από την Τουρκία για την εποπτεία της Μέσης Ανατολής δεν είναι πια αξιόπιστες για τους Αμερικανούς δεν είναι τυχαία η μεθόδευση για την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας σε ελληνικά εδάφη, κατά κύριο λόγο στην Κρήτη, όπου ήδη έχει συμφωνηθεί η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας...ΈΓΙΝΕ..σας λέω ..

  Ενεργειακή ασφάλεια.

  Δεν είναι μυστικό ότι όπου υπάρχει πετρέλαιο και όπου χαράζονται οι [δρόμοι] μεταφοράς του το περιβάλλον γίνεται ασταθές, καθότι για τη διανομή των οικοπέδων μεταξύ των [δικαιούχων], αλλά και την εξασφάλιση του μεριδίου των ισχυρών παικτών χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών.

  Αξίζει να σημειωθεί, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα της εν λόγω δραστηριότητας, ότι οι εν λόγω εταιρείες διεκδικούν για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων μια περιοχή 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και τα διοικητικά συμβούλια των δύο μονοπωλίων έχουν εγκρίνει επενδύσεις συνολικού ύψους 10 δισ. δολαρίων!!!! Το ύψος και μόνο της επένδυσης αποκαλύπτει την προσδοκία του κέρδους που εκτιμούν ότι μπορούν να αποκομίσουν οι εν λόγω πετρελαϊκοί κολοσσοί και η χώρα.

  Ανάλογους υπολογισμούς πιθανότατα κάνουν και οι δανειστές, οι οποίοι έχουν στο χέρι όχι μόνο τα σημερινά, αλλά και τα μελλοντικά έσοδα του ελληνικού κράτους..

  ΑΝ ΤΟΛΜΉΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΊ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΉΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΟΔΟΣΊΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΆΛΟ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΤΏΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΎΜΕ ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ...Τ~Ω~Ρ~Α..Και ας κάνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον [ΜΆΓΚΑ] ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΆΞΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ Ε.Ε.... ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΎΜΕ ΣΤΟ ΜΈΛΛΟΝ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση