GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζάχαρη & Αλάτι Wine Restaurant, γεύσεις φιλοξενίας στους πρόποδες του Λυκαβηττού

Ανηφορίζοντας από τη Βασιλίσσης Σοφίας τη Γενναδίου, λίγο πιο πάνω από την Ιερά Μονή Πετράκη, συναντάμε το εστιατόριο Ζάχαρη & Αλ...


Ανηφορίζοντας από τη Βασιλίσσης Σοφίας τη Γενναδίου, λίγο πιο πάνω από την Ιερά Μονή Πετράκη, συναντάμε το εστιατόριο Ζάχαρη & Αλάτι. Στεγάζεται σε ένα μοναδικής ομορφιάς αρχοντικό της Αθήνας του περασμένου αιώνα, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον στην πλαγιά του Λυκαβηττού, με μια αυλή γεμάτη βουκαμβίλιες.

Το Ζάχαρη & Αλάτι, άφιξη στο Κολωνάκι του 2016, κατάφερε σε ένα χρόνο να γίνει σημείο αναφοράς για τον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό κόσμο, αλλά πρωτίστως να γίνει ένα ρομαντικό στέκι στην καρδιά της Αθήνας.

Το εστιατόριο συστήνεται ως wine restaurant γιατί οι άνθρωποί του πιστεύουν ότι το κρασί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής και της μεσογειακής γαστρονομίας και, με βεβαιότητα, δεν είναι είδος πολυτελείας. Γι' αυτό περηφανεύεται για τις 120 επιλεγμένες ετικέτες της λίστας κρασιών του από τον ελληνικό αλλά και το διεθνή αμπελώνα, σε τιμές πραγματικά φιλικές που επιτρέπουν μια οινική εμπειρία.

Η κουζίνα του είναι ελληνική δημιουργική με υλικά από την ελληνική ύπαιθρο και πολλές καινοτομίες. Χορτοφαγικό και ωμοφαγικό μενού, παιδικά γεύματα, ειδικά για το μεσημέρι της Κυριακής, φρέσκα ζυμαρικά και ψωμί ζυμωμένο στα χέρια από Ζέα, από προζύμι, πολύσπορο και χαρουπάλευρο, χαρακτηρίζουν το μενού. Επιλογές πραγματικής γευστικής απόλαυσης το προφιτερόλ καραβίδας με μπεσαμέλ από χαρούπι, οι φύτρες με την κρέμα αβοκάντο και κοπανιστή Μυκόνου ή οι γαρίδες με κρέμα από σαλάμι αέρος Λευκάδας, η σαλάτα σολομού σε ασιατική μαρινάδα, το οσομπούκο με ελιές, κάππαρη και κρεμμυδάκια ή το Bon fillet με χτένια, ραβιόλια τρούφας και πέρλες από σάλτσα bourbon, το ριζότο με μπαρμπούνι και αγριομάραθο ή οι ταλιατέλες με αυγοτάραχο και αυγό ποσέ.

Το Ζάχαρη & Αλάτι, σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής υπό τους ήχους blues, jazz και oldies, μας υπόσχεται και μας παρέχει αυτό που οι άνθρωποί του αποκαλούν «γεύσεις φιλοξενίας».

Πληροφορίες
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο: 19.00-02.00, Κυριακή: 13.00-02.00, Δευτέρα κλειστά
Αναπήρων Πολέμου 22 & Δεινοκράτους, Κολωνάκι
Τηλ. 210 3801253
www.zaxarialati.gr
Fb page: Ζάχαρη & ΑΛΑΤΙ wine restaurant

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση