GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακατάλληλα 1 στα 2 σπίτια και μέτρα για τους σεισμόπληκτους στη Λέσβο

Αναζητούνται σπίτια να στεγάσουν τους ανθρώπους που έμειναν άστεγοι Σχεδόν 1 στα 2 σπίτια έχουν βγει μη κατοικήσιμα στη Λέ...


Αναζητούνται σπίτια να στεγάσουν τους ανθρώπους που έμειναν άστεγοι

Σχεδόν 1 στα 2 σπίτια έχουν βγει μη κατοικήσιμα στη Λέσβο από τις 854 αυτοψίες που έγιναν μέχρι σήμερα το απόγευμα. Κατοικήσιμα έχουν κριθεί 372 κτίσματα.
Από το σύνολο των αυτοψιών, 755 αφορούν κατοικίες, από τις οποίες 339 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 416 μη κατοικήσιμες. Οι υπόλοιπες αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, ιερούς ναούς και λοιπά κτίρια και αποθήκες. Η διενέργεια των αυτοψιών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.
Σημειώνεται ο αριθμός των αυτοψιών αποτελεί ρεκόρ και οφείλεται στην κινητοποίηση 100 μηχανικών από το υπουργείο Υποδομών, και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Προκαταρκτική εξέταση για τα fake news σχετικά με επικείμενο σεισμό

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με το ερώτημα της παράβασης του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί διασποράς ψευδών ειδήσεων διέταξε σήμερα το μεσημέρι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.

Η προκαταρκτική εξέταση αφορά τις φήμες για επικείμενο μεγάλο σεισμό, έπειτα από δηλώσεις σεισμολόγων σε τηλεοπτικούς σταθμούς τις τελευταίες μέρες. Οι φήμες προκάλεσαν πανικό που μάλιστα χθες το μεσημέρι «έβγαλε» στους δρόμους, τις πλατείες και τα πάρκα κατοίκους του Πλωμαρίου, των χωριών της Γέρας και άλλων περιοχών της Λέσβου.

Ας σημειωθεί ότι χθες το υπουργείο Υποδομών ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκειμένου να περιοριστούν οι φήμες που βλάπτουν την τοπική κοινωνία. Ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης το Συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση της σεισμικής κρίσης αλλά και ο Δήμος Λέσβου.

Μέτρα υποστήριξης των μνημείων που έχουν πληγεί από τον Εγκέλαδο

«Αμεσα μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν στα κηρυγμένα αρχαιολογικά μνημεία των περιοχών του Πλωμαρίου και της Μυτιλήνης, στην πληγείσα από τον σεισμό, Λέσβο», ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε σήμερα στα κηρυγμένα μνημεία της Λέσβου, τα οποία έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες βλάβες από τον σεισμό. Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη και κλιμάκια της διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, της εφορείας αρχαιοτήτων Λέσβου και της υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, «το ΥΠΠΟΑ θα προβεί σε κατεπείγοντα μέτρα υποστήλωσης-αντιστήριξης και στις απαραίτητες ενέργειες για τη σύνταξη μελετών οριστικής αποκατάστασης των παραπάνω μνημείων. Επιπλέον, λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας και για προληπτικούς λόγους ασφαλείας των επισκεπτών και των εργαζόμενων, το ΥΠΠΟΑ αναστέλλει εντελώς προσωρινά τη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου του Μεσαιωνικού Κάστρου της Μυτιλήνης», καταλήγει το υπουργείο Πολιτισμού στην ανακοίνωσή του.

Καλούνται οι πολίτες να δηλώσουν τα σπίτια που διαθέτουν προς ενοικίαση

Με ανακοίνωση του το Συντονιστικό Όργανο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον μεγάλο σεισμό της 12ης Ιουνίου, καλεί τους πολίτες που διαθέτουν για ενοικίαση κατοικίες, διαμερίσματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, να το δηλώσουν στο γραφείο που λειτουργεί στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου και στο τηλέφωνο 2252042843.

Κηδεύτηκε στην Βρίσα η άτυχη Ελένη Βαλελή, που έχασε τη ζωή της όταν κατέρρευσε το σπίτι της

Κηδεύτηκε σήμερα στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείο του χωριού της, της Βρίσας, η 43χρονη Ελένη Βαλελή που σκοτώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, όταν κατά τη διάρκεια του σεισμού κατέρρευσε και την καταπλάκωσε το σπίτι στο οποίο ζούσε. Ας σημειωθεί ότι ο σύζυγος της νοσηλεύεται τραυματισμένος στο ΚΑΤ της Αθήνας.
Στον τελευταίο αποχαιρετισμό στην άτυχη γυναίκα, που πρόσφατα είχε βγει νικήτρια σε μάχη με τον καρκίνο, παρέστησαν όλοι οι κάτοικοι του ερειπωμένου χωριού που μαζεύτηκαν στον νεκροταφειακό ναό, από κάθε σημείο του νησιού όπου ζουν μετά το σεισμό της Δευτέρας. Όλοι οι άλλοι ναοί του χωριού έχουν υποστεί ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση