GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

15 Νέοι Καλλιτέχνες για τα 175 χρόνια της Εθνικής Τράπεζας

Με μια λιτή τελετή, η Εθνική Τράπεζα εγκαινίασε την Έκθεση Τέχνης «15 Νέοι Καλλιτέχνες για τα 175 χρόνια της Εθνικής Τράπεζας», στην ιστ...


Με μια λιτή τελετή, η Εθνική Τράπεζα εγκαινίασε την Έκθεση Τέχνης «15 Νέοι Καλλιτέχνες για τα 175 χρόνια της Εθνικής Τράπεζας», στην ιστορική αίθουσα του παλαιού Χρηματιστηρίου, στην οδό Σοφοκλέους, την Πέμπτη 1 Ιουνίου.

Άνθρωποι του χώρου, καλλιτέχνες και η Διοίκηση της Τράπεζας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα, αλλά και να τους γνωρίσουν τους δημιουργούς και να συζητήσουν μαζί τους.

Η Εθνική Τράπεζα, µε την ευκαιρία του εορτασµού των 175 χρόνων από την ίδρυσή της και συνεχίζοντας τη µακρά της παράδοση στη στήριξη του πολιτισµού και των τεχνών, προκήρυξε καλλιτεχνικό διαγωνισµό για τη δηµιουργία εικαστικών έργων. Στόχος ήταν αφενός ο εµπλουτισµός της καλλιτεχνικής συλλογής της τράπεζας, αφετέρου η στήριξη, η ενθάρρυνση, η ανάδειξη και η προβολή νέων καλλιτεχνών. Η δράση αυτή, βρήκε µεγάλη και ενθουσιώδη ανταπόκριση από το καλλιτεχνικό κοινό, γεγονός που αποδεικνύεται από τις 900 και πλέον συµµετοχές που κατατέθηκαν. Με τη συνδροµή της κριτικής επιτροπής που συγκρότησε, η Τράπεζα επέλεξε να αγοράσει 15 έργα από συµµετέχοντες δηµιουργούς, τα οποία καλύπτουν διάφορες εκφράσεις της καλλιτεχνικής δηµιουργίας, από τη ζωγραφική και τα γλυπτά έως την ψηφιακή τεχνολογία και τα βίντεο.

Η ιστορικός τέχνης Κατερίνα Γρέγου, δήλωσε ότι τα έργα που επιλέχθηκαν, φιλοτεχνήθηκαν από ορισµένους εκ των πλέον ελπιδοφόρων νέων καλλιτεχνών στην Ελλάδα, από τους οποίους αρκετοί έχουν ήδη υπερβεί τα ελληνικά σύνορα και παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε διεθνείς εκθέσεις. Συμπληρώνοντας είπε ότι σε µια εποχή γενικής απαξίωσης, η τέχνη και ο πολιτισµός είναι δύο από τις σηµαντικότερες πηγές άντλησης νοήµατος και πνευµατικής ανάτασης.

Η σηµασία των συλλογών νεοελληνικής τέχνης των µεγάλων δηµόσιων ή ιδιωτικών οργανισµών και ιδρυµάτων, αλλά και των ιδιωτών συλλεκτών, δεν µπορεί να αµφισβητηθεί αφού οι συλλογές αυτές, µαζί µε εκείνες της Εθνικής Πινακοθήκης, δίνουν τη δυνατότητα να οριοθετηθεί το ξεκίνηµα της καλλιτεχνικής δηµιουργίας στη νεότερη Ελλάδα και να διαγραφεί η εξελικτική της πορεία, αναφέρει για την έκθεση η ∆ρ Όλγα Μεντζαφού-Πολύζου, η καλλιτεχνική σύμβουλος που μετείχε στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Έκθεσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, απευθυνόμενος στους καλλιτέχνες που κέρδισαν το διαγωνισμό, είπε: «Εύχομαι όταν θα γιορτάσουμε τα 275 χρόνια της Εθνικής Τράπεζας, εσείς να είσθε οι καλλιτέχνες, οι οποίοι θα έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους και θα θεωρούνται τότε οι στιβαρές αξίες της ελληνικής τέχνης.»

Η Έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση