GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο εδώλιο 21 άτομα για την υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται οι 21 από τους 26 κατηγορουμένους Εδώλιο για 21 «δείχνει» το Συμβούλιο Εφετών για τη...



Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται οι 21 από τους 26 κατηγορουμένους

Εδώλιο για 21 «δείχνει» το Συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ. Με βούλευμα του (1115/2017) το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο παραπέμπει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας τους 21 εκ των 26 κατηγορουμένων στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος, οι τραπεζίτες Ζαν Κλωντ Οσβλαντ και Φάνης Λυγινός καθώς και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας.
Επίσης, παραπέμπεται ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ αλλά και στελέχη της εταιρίας Ericsson.
Σύμφωνα με την κατηγορία στην υπόθεση φέρονται να διακινήθηκαν «μίζες» εκατομμυρίων από την σουηδική εταιρεία μέσω της εταιρίας Interaction του Θωμά Λιακουνάκου και τελικούς αποδέκτες επιτελικά στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τον Γιάννη Σμπώκο αλλά και τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.
Οι κατηγορούμενοι θα κληθούν ενώπιον του δικαστηρίου να δώσουν εξηγήσεις μεταξύ άλλων αδικημάτων και για αυτό της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου, ζημίας άνω των 150.000 ευρώ, υπό επιβαρυντικές περιστάσεις αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατ΄ εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε προφυλακιστεί ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση