GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΡΙΚΗ (σήμερα) στην Ευελπίδων! ΠΩΣ ένας άνθρωπος ΠΕΘΑΝΕ για ένα μεγαρόσημο 3€!

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ  Σήμερα επισκέφτηκα τα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να καταθέσω φάκελο με δικαιολογητικά για την ανανέωση τ...

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ 

Σήμερα επισκέφτηκα τα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να καταθέσω φάκελο με δικαιολογητικά για την ανανέωση της εγγραφής μου στον πίνακα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Προορισμός μου ήταν το γραφείο πρωτοκόλλου του κτιρίου 6 στον 1ο όροφο. Φθάνοντας βρέθηκα πίσω από έναν ευτραφή κύριο απροσδιόριστης ηλικίας, που βρισκόταν εκεί για τον ίδιο λόγο. Θα μπορούσε να είναι 55, 60 ή και 65 ετών. Βάδιζε κουρασμένα, υποτονικά. Η αναπνοή του δύσκολη και μακρόσυρτα σφυριχτή.

Χρειάζεται κι ένα μεγαρόσημο των τριών ευρώ που θα κολλήσετε στην αίτηση σας, είπε η κυρία πίσω από τον υπολογιστή, απευθυνόμενη και στους δυό μας. Κατεβήκαμε στο ισόγειο και ζητήσαμε μεγαρόσημα από την κοπέλα που φωτοτυπούσε δικογραφίες.

Δυστυχώς δεν έχω, μας απάντησε. Θα βρείτε απέναντι στο κτίριο 9. Μπροστά ο ευτραφής κύριος και πίσω του εγώ πήγαμε στο 9. Εκεί υπάρχει μια θυρίδα του δικηγορικού συλλόγου, που εξέδιδε γραμμάτια και πουλούσε μεγαρόσημα. Η υπάλληλος μας ρώτησε αν είμαστε δικηγόροι και, όταν η απάντηση μας ήταν αρνητική, αρνήθηκε να μας πουλήσει, λέγοντας μας ότι προμηθεύει αποκλειστικά δικηγόρους. Μας παρέπεμψε στο κτίριο 11.

Ο ευτραφής κύριος ψιλοτσακώθηκε με την κυρία ζητώντας να μάθει τον λόγο της ταλαιπωρίας του. Γιατί δεν πουλούσαν μεγαρόσημα σε μη δικηγόρους. Άκρη δεν έβγαλε. Έδειχνε εμφανώς εκνευρισμένος. Καθώς στράφηκε προς την έξοδο και κινήθηκε προς το κτίριο 9, άκουγα την αναπνοή του να δυσκολεύει. Σαν να έβραζε, σαν να έβγαζε βρυχηθμούς. Είχε δύσπνοια. Και ταυτόχρονα μονολογούσε ακατάληπτα.

Μόλις μπήκαμε στο ισόγειο του κτιρίου 11 και κατευθύνθηκε στην κυρία που προμήθευε μεγαρόσημα, αντί για ομιλία έβγαλε ένα ρόγχο και σωριάστηκε στο δάπεδο. Τρόμαξα κι έσκυψα από πάνω του να δώ τι συνέβη. Το ίδιο έκαναν κι άλλοι παριστάμενοι. Αδυνατούσε να αναπνεύσει. Έβγαζε επαναλαμβανόμενα μουγκρητά σαν ρόγχο ανθρώπου που πνίγεται. Βγήκα για λίγο έξω και τηλεφώνησα στο 166 ζητώντας επειγόντως ασθενοφόρο κι εξηγώντας την κατάσταση του παθόντος. Σε δύο λεπτά που ξαναμπήκα στην είσοδο, ο ευτραφής κύριος είχε πάψει να αναπνέει. Κάποιος του έπιασε το χέρι να διαπιστώσει αν είχε σφυγμό. Δεν είχε, ήταν νεκρός. Κείτονταν εκεί μπροστά μας. Δεν θα ήθελα να είμαι εκείνος που θα έψαχνε για την ταυτότητα του και το κινητό του, ώστε να αναγγείλει το δυσάρεστο συμβάν στους οικείους του. Κι έτσι έφυγα.

Στο δρόμο της επιστροφής ήταν αδύνατο να πάψω να σκέπτομαι την τραυματική αυτή εμπειρία. Μπορεί ο δυστυχής να είχε προβλήματα υγείας, προβλήματα από το πάχος του, μπορεί να είχε ταλαιπωρηθεί από το πρωί, μπορεί να έπαιξαν τον ρόλο τους η υψηλή θερμοκρασία και η άπνοια. Διατηρώ όμως τη βεβαιότητα ότι τον σκότωσε το δημόσιο. Οι στυγνοί γραφειοκράτες λειτουργοί του. Η αναλγησία, η αδιαφορία και η τυπολατρία των γραφειοκρατών. Θα μπορούσε να διαθέτει μεγαρόσημα η κυρία στο πρωτόκολλο, να τα χορηγεί. σε μάς τους άσχετους, τους μή δικηγόρους, που δεν συναλλασόμαστε τακτικά με δικαστήρια και δεν γνωρίζουμε ότι θα τα χρειαστούμε για μία αίτηση. Θα μπορούσε να μας προμηθεύσει η κυρία του δικηγορικού συλλόγου. Αλήθεια ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έπρεπε να το κάνει σε μη δικηγόρους. Τι είναι τα μεγαρόσημα φίλτατοι, χρυσάφι; Που το κρύβουμε και το δίνουμε μόνο στο συνάφι μας;

Παράλογη χώρα, παράλογοι άνθρωποι, παράλογες συμπεριφορές.
George Billinis

15 σχόλια

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΦΡΊΚΗ!!!


    Τι έκανε λέει;;;
    Ο Γιούνκγερ... επίτιμος καθηγητής στο ... ΑΠΘ;;;

    Ανοιχτή Προσβολή στο Όνομα Του Αριστοτέλη και στον Ίδιο τον Αριστοτέλη με Ταύτιση Του ΑΠΘ με Νεκρόφιλους!!!

    Αλλά τι περιμένεις από μια Χώρα που διώχνει τόσο τους Επιστήμονες στο Εξωτερικό όσο και γενικά τον Λαό της Αυτής Χώρας!!!

    Η "Ελληνική" Εξουσία Είναι Εχθρός Της Ελλάδος τόσο στον Ακαδημαϊκό Τομέα όσο και στον Πολιτικό!

    Γενικά και Ειδικά: ΌΛΟ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΊΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΌ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ! ΌΛΟ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΊΝΑΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ! Έχουν Τα Ίδια Χαρακτηριστικά Τα ΕλιτοΝαζιστοΦασιστικά που Έχουν οι Βρετανοί Αποικιοκράτες και τα ΕλιτοΣιωνιστικά Ναζοί (παραπομπή στο έργο: Ο Μεγάλος Δικτάτωρ του Τσάρλι Τσάπλιν!)!!!



    ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ Ο-Λ-Α ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟΚΟΝΔΥΛΙΑ (Από το "21" μέχρι Τώρα/Σήμερα ΌΤΑΝ ΈΡΘΕΙ Η ΏΡΑ Η ΕΥΛΟΓΙΜΕΝΗ!!! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στιγματίζετε ως φταίχτες τους στυγνούς γραφειοκράτες λειτουργούς του δημοσίου με την αναλγησία, αδιαφορία και τυπολατρία τους. Για τη δική σας συμπεριφορά ούτε λόγος! Αδιαφορία δεν ήταν και η δική σας, που ενώ τον προσέξατε τον άνθρωπο και τη δύσπνοια και την ταλαιπωρία του, που ήταν κοινή με τη δική σας, δεν προθυμοποιηθήκατε να τον βοηθήσετε στη δυσκολία του? Αδιαφορία δεν ήταν να τον ακούτε να ανασαίνει με δυσκολία και να μην δίνετε σημασία? Θα μπορούσατε να κάνετε κάτι όπως να πάτε εσείς και να αγοράσετε 2 μεγαρόσημα, ένα και για εκείνον ή να του δώσετε νερό και να τον βάλετε στη σκιά ή ενδεχομένως και κάτι άλλο. Μόνο να καλέσετε ασθενοφόρο σκεφτήκατε! Δυστυχώς η αδιαφορία σκοτώνει και σίγουρα αν δυσκολευόσασταν εσείς ή εγώ μέχρι θανάτου, δεν θα θέλαμε να περπατά πίσω ή δίπλα μας κάποιος αδιάφορος συνάνθρωπος. Ας μην ρίχνουμε το φταίξιμο μόνο στους άλλους τόσο εύκολα. Καλό είναι πού και πού να κοιτάμε και τη δική μας στάση και συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες τα χρυσοστομε

      Διαγραφή
    2. Καλάααααααα φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

      Διαγραφή
  3. Θίγονται οι σεβαστοί ΔΙΚΑΣΤΕΣ, Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΠΟΤΆΜΙ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ, αν δουλέψουν οι σκουπιδιάρηδες !!! Σαν δεν ντρέπονται λίγο έχουν καταντήσει ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΟΙ
    διατάζει ο ΡΕΓΚΛΙΝ εκτελούν και οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ...

    Και αύριο ετοιμάζουν την ΝΈΑ κυβέρνηση του 4-3-2 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ.
    ΕΎΓΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΏΤΕΡΑ ... ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ευαισθησία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Δεν θα ήθελα να είμαι εκείνος που θα έψαχνε για την ταυτότητα του και το κινητό του, ώστε να αναγγείλει το δυσάρεστο συμβάν στους οικείους του. Κι έτσι έφυγα."
    Έλεος! Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να το κάνει κανείς αυτό γιατί ο άνθρωπος αυτός ζει. Προφανώς έδειξαν άλλοι την ευαισθησία που δεν δείξατε εσείς. Έλεος... Από τι τρέφεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πλεον ευχαριστο που γραφτηκε !!! Τοση ωρα εχω ανατριχιάσει !!! Οσο για τον λογο που δεν πωλούν μεγαρόσημα στα γκισε του δικηγορικου συλλόγου, δεν ειανια λλο απο το οτι αυτα αφορουν και εξυπηρετουν τους δικηγορους ( γραμματια και μεγαρόσημα) και ειναι αυθαιρεσία να πωλούνται σε τρίτους εφόσον διαφορετικα έπρεπε να κοβεται απόδειξη. Μεγαρόσημα υπάρχουν σε πολλα κτίρια απο ιδιωτες για το κοινο

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι αυτοί που πωλούν μεγαρόσημα σε ιδιώτες κόβουν απόδειξη? Εδώ ... γελάμε ...

      Διαγραφή
  5. Συμβένει κ με άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους αυτό να μην δινουν κ αυτό γιατί τα δίνουν σε μεγαλύτερη τιμή στους πολίτες απ ότι στους δικηγόρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα μεγαροσημα για το κοινο πουλανε οι ιδιωτες στα τραπεζακια εναντι αμοιβης ενω στους δικηγορους τα δινει ο συλλογος τους μαζι με τα γραμματια. Δεν καταλαβα ο ανθρωπος εζησε; Πραγματιστην σχολη Ευελπιδων παντα κατι θα συμβει διοτι χιλιαδες ανθρωπων κυκλοφορουν. Δεν ξερω αν αρκει ο ενας γιατρος του δικηγορικου συλλογου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ετσι λοιπον καταληγουμε στο οτι η εκαστοτε κυβερνηση διατηρει τις ολες γραφιοκρατικες διαδικασιες με αποτερο σκοπο την συσφιγξη των ανθρωπινων σχεσεσων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο άνθρωπος αυτός δεν πέθανε για ένα μεγαροσημο. Ο άνθρωπος αυτός πέθανε γιατί έκανε ανακοπή και κάνεις δεν ξεκίνησε καρδιοαναπνευστικη αναζωογονηση. Θα μπορούσε να είχε ζήσει. Η καρδιοαναπνευστικη αναζωογονηση είναι κάτι που δε χρειάζεται να έχει κάποιος ιατρικές γνώσεις για να το κάνει, μπορεί αν γίνει από τον καθένα που έχει κάνει μια 3ωρη εκπαίδευση. Είναι το μόνο που μπορεί να σε κρατήσει στη ζωή. Γιατί ανακοπή μπορεί να πάθει ο καθένας μας οπουδήποτε και χωρίς να φτάει η γραφειοκρατια γιαυτό. Όταν λοιπόν κάποιος πέφτει κάτω και δεν αναπνέει, καλούμε το εκαβ και ξεκινάμε συμπιεσεις. Δεν ψάχνουμε το κιν του να καλέσουμε τους οικείους του, ούτε φεύγουμε για να μη δούμε τη πραγματικότητα. Βγαίνουμε έξω τουλ και φωνάζουμε αν υπάρχει κάποιος γιατρός 'η κάποιος που να γνωρίζει καρδιοαναπνευστικη αναζωογονηση. Σήμερα αυτός ο κύριος, αύριο κάποιος οικειος μας, ας αφυπνιστουμε λίγο σε αυτή τη χώρα που όλα μας τα κάνει δύσκολα, μήπως και επιβιώσουμε βοηθώντας ο ένας τον άλλον.
    ΥΓ: είναι πολύ πιθανόν στο χώρο να υπήρχε αυτόματος εξωτερικός απινιδωτη και αν δεν υπάρχει ας ζητήσουν όλοι οι εργαζόμενοι εκεί να μπει. Η ανακοπή και οι γνώσεις καρδιοαναπνευστικη αναζωογονηση είναι κάτι που μας αφορά ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και συνεχίζω, ένας άνθρωπος ξεψυχησε και αυτός που τον έβλεπε να βαρυγκομα από γραφείο σε γραφείο έφυγε για να μη ζήσει τη θλίψη? Όταν κάποιος συνανθρωπος μας δυσπνοει καλό είναι να τον ρωτήσουμε αν είναι καλά.. Αν καθόταν λίγο και έπινε λίγο νερό μπορεί και να ζούσε. Ένας άνθρωπος έπεσε, όλοι οι υπόλοιποι κοίταζαν, αυτός που είδε τι προηγήθηκε λακισε και μένουμε στο ότι το δημόσιο σκοτώνει??? Είναι δυνατόν?? Αυτό βγαίνει από όλο αυτό? Ας αναλογιστουμε όλοι ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταρρευσουμε και ας συνειδητοποιησουμε πως θα μας κοιτάξουν θλιμενα και θα συνεχίσουν όλοι τις δουλειές τους... Γιατί φταίει το δημόσιο... Όχι η νοοτροπία μας... Όχι η έλλειψη παιδείας μας... Όχι η έλλειψη ανθρωπιάς.. Γιατί μπορεί κάποιος να μην ξέρει ότι μπορεί να σωθει κάποιος που έχει κάνει ανακοπή και ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μέχρι να έρθει το εκαβ, μπορεί να τα χάσει αλλά είναι απανθρωπο να μην προσπαθήσει να βρει βοήθεια και να γυρίσει τη πλάτη και να φύγει. Αν λοιπόν του τύχει κάτι, να ξέρει πως αυτό μόνο πιθανά έχει να περιμένει γιατί φταίει το δημοσιο

      Διαγραφή
  9. Να πανε στον διάβολο μεγαρα και μεγαροσημα και όλο το κομματικό σκυλολοι που τρέμει τον ...ναζισμό της Χ.Α. !!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σεισάχθεια για τους εγκληματίες.

    Η απόφαση 1738/2017 του ΣτΕ για παραγραφή των μη επιβεβαιωμένων φορολογικών αδικημάτων που επιτελέσθηκαν πέραν της πενταετίας, απαλλάσσει τους οικονομικούς εγκληματίες των λιστών Λαγκάρντ και Μπόργιανς.

    Αυτή η απόφαση έρχεται να δικαιώσει την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία καθυστερούσε τους συγκεκριμένους ελέγχους σκόπιμα, αφού στις λίστες υπάρχουν οι κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδες: πολιτικοί-τσιράκια των μνημονίων, μεγαλοαπατεώνες επιχειρηματίες, μιντιάρχες κ.λ.π., που καταλήστεψαν το δημόσιο χρήμα. Είναι αυτοί που, ανάμεσα στα άλλα, αφήνουν ανασφάλιστους τους εργαζομένους τους και δεν τους δίνουν τους μσθούς τους επειδή «έτσι γουστάρουν»...

    Αυτοί οι μεγαλοκλέφτες υπολογίζεται ότι χρωστούν στο δημόσιο περισσότερα από 100 δισεκ. ευρώ. Είναι όλοι διακεκριμένοι φίλοι της κυβέρνησης και των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων και ανήκουν στα κινήματα υπέρ της ευρωζώνης και τη ΕΕ.

    Το ΣτΕ και η κυβέρνηση υλοποίησαν την σεισάχθεια, όχι υπέρ των θυμάτων, αλλά υπέρ των ενόχων του εγκλήματος.

    Με πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου παύει η δίωξη τριών μελών του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Δημοσίου την περίοδο 2013 – 2014. Η ζημιά του Δημοσίου ανέρχεται σε 622 εκατομ. ευρώ.

    Την ίδια στιγμή 19 ένοχοι υπεξαίρεσης 6.000.000 ευρώ από το ταμείο του ΕΦΚΑ επέστρεψαν στις θέσεις τους ατιμώρητοι και φρέσκοι για να συνεχίσουν την ληστεία των χρημάτων των ασφαλισμένων. Το ίδιο συνέβη με υπάλληλο που υπεξαίρεσε 101.000 ευρώ επειδή δεν λειτουργεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο!!!

    Αμέτρητες είναι οι περιπτώσεις αθώωσης εγκληματιών είτε είναι μεγαλόσχημοι είτε είναι μικροαπατεώνες. Η διαφθορά επιβραβεύεται και καλλιεργείται συστηματικά.

    Είναι γνωστή η εντολή των τοκογλύφων να μην διώκονται εγκλήματα οικονομικού χαρακτήρα που διαπράττονται από στελέχη τραπεζών, επιχειρήσεων και οργανισμών που συνδέονται με τις πολιτικές της ΕΕ. Επειδή, όμως, όλες οι τράπεζες και όλοι οι οργανισμοί συνδέονται άμεσα με τις πολιτικές της ΕΕ και της ευρωζώνης η ατιμωρησία αφορά σε όλους. Η κυβέρνηση, με τον εμετικά δουλικό χαρακτήρα που την χαρακτηρίζει, αθωώνει τους πάντες, ακόμα και τους πορτοφολάδες και, πιθανότατα, ψάχνει να βρει ανάμεσά τους τα μελλοντικά πολιτικά στελέχη του συστήματος. Εμπίπτει στην σφαίρα της παροιμίας «είπαν στη γριά να χέσει κι αυτή... κ.λ.π.».

    Το σύστημα των μνημονίων στηρίζεται στο οικονομικό, πολιτικό και ποινικό έγκλημα. Του είναι απαραίτητος και χρήσιμος κάθε εγκληματίας, μικρός και μεγάλος. Η πολιτικές της τρόικας δεν θα μπορούσαν να επιβληθούν στον ελληνικό λαό αν δεν αναλάμβανε τη δουλειά ένα δυσώδες τσούρμο πολιτικών και οικονομικών παλιανθρώπων που σκοτώνουν τη μάνα τους για λεφτά.

    ΚΑΙ γαμώ την δικαιοσύνη μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση