Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

  Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ (του Ολάντ) ψήφισε Μακρόν  «Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχασε τους λόγους για τους οποίους αγωνιζόταν και για τους οποίους ιδρύθηκε» δήλωσε η πρώην υπουργός

  Η Σοσιαλίστρια πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανακοίνωσε σήμερα ότι την Κυριακή - στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών - ψήφισε μια υποψήφια του κόμματος του Μακρόν, La Republique en marche (LREM), , και στις προεδρικές εκλογές είχε ψηφίσει τον ίδιο τον Εμανουέλ Μακρόν και όχι τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μπενουά Αμον.
  Το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) υπέστη την Κυριακή ιστορική ήττα στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Πολλά στελέχη, με πρώτο τον πρώην υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές Μπενουά Αμόν, αποκλείσθηκαν ήδη από τον πρώτο γύρο και αναμένεται να καταλάβει λιγότερες από 40 έδρες στην Εθνοσυνέλευση.
  Σύμφωνα με την Ρουαγιάλ, η έκταση της ήττας του PS αποκαλύπτει «ένα πολιτικό σύστημα που φθάνει στην εξάντληση». «Η κλειδωμένη εναλλαγή δεξιά/αριστερά δεν απαντά πλέον στα προβλήματα που τίθενται», εκτιμά.
  «Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχασε τους λόγους για τους οποίους αγωνιζόταν και για τους οποίους ιδρύθηκε. Όμως οι λόγοι αυτοί δεν έχουν πάψει να ισχύουν. Η ιδέα να δώσουμε φωνή σ' αυτούς που δεν έχουν φωνή εξακολουθεί να είναι μια μείζων μάχη», δήλωσε ακόμη στο RMC-BMFTV.
  Υπεύθυνες για την κατάρρευση του PS «είναι οι διαιρέσεις και οι συγκρούσεις. Ο κόσμος δεν το ανέχεται πλέον αυτό». Και «υπάρχει διαίρεση όταν δεν υπάρχει αρκετή ιδεολογική δουλειά» γύρω από τις μεταλλάξεις της κοινωνίας, προσθέτει.
  Σύμφωνα με την ίδια, «υπήρξε στην κοινωνία μια γενική κόπωση, το 49-3 (σ.σ.: το άρθρο του συντάγματος που επικαλέσθηκε ο τότε πρωθυπουργός των Σοσιαλιστών Μανουέλ Βαλς για να υιοθετηθεί χωρίς ψηφοφορία ο εργασιακός νόμος), οι επιθέσεις ... ένας κορεσμός, και η ανάγκη κατευνασμού, ηρεμίας. Εξ ου το γεγονός ότι επιλέχθηκε ένα κεντρώο ρεύμα».
  Στην ερώτηση αν θα παραμείνει στο PS, η Ρουαγιάλ απάντησε «δεν ξέρω».
  «Θα μπορούσατε να αλλάξετε;», την ρώτησε ο Ζαν-Ζακ Μπουρντέν. «Ναι, ασφαλώς, διότι θα υπάρξει αναμφίβολα μια ανασύνθεση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβεί κάτι που θα συνεχίσει να προβάλλει τα ζητήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της χειραφέτησης μέσω του σχολείου, που είναι οι εξαιρετικές ιδέες που διαμόρφωσαν την ιστορία του αιώνα».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ (του Ολάντ) ψήφισε Μακρόν Rating: 5 Reviewed By: Press- gr