GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα έρευνα σε βάρος του Παπαντωνίου για την πώληση ακινήτου στη Σύρο

Άλλη μία προκαταρκτική έρευνα ξεκινά σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, κατά των οποίων πριν από...


Άλλη μία προκαταρκτική έρευνα ξεκινά σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, κατά των οποίων πριν από λίγες ημέρες ασκήθηκε δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με αίτημα των εισαγγελέων να τους απαγορευθεί και η έξοδος από τη χώρα.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα γύρω από την πώληση του ακινήτου που διέθετε ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του στη Σύρο και το οποίο πουλήθηκε το 2016. Στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αφενός αν η πώληση είναι εικονική και αφετέρου το πώς δόθηκε φορολογική ενημερότητα στο ζεύγος για τη μεταβίβαση του εν λόγω ακινήτου, ενώ φαίνεται να είχαν φορολογικές εκκρεμότητες.
Μπλόκαρε το άνοιγμα των λογαριασμών στην Ελβετία
Την ίδια ώρα, κι ενώ οι δικαστικές αρχές της χώρας μας ανέμεναν τις απαντήσεις από την Ελβετία για τους δύο λογαριασμούς και ακόμη έναν που συνδέεται με ασφαλιστήριο συμβόλαιο, οι οποίοι εντοπίστηκαν εκεί και φαίνεται να σχετίζονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο πρώην υπουργός ξεκίνησε νομική διαδικασία προκειμένου να μπλοκάρει το άνοιγμά τους.
Για τους εν λόγω λογαριασμούς οι ελληνικές δικαστικές αρχές ενημερώθηκαν από τους Ελβετούς τον περασμένο Φεβρουάριο, κι ένα μήνα μετά απέστειλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής, ζητώντας το άνοιγμά τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο ένας από τους παραπάνω λογαριασμούς εντοπίστηκε πρόσφατα στη λίστα Μπόγιαρνς, ενώ οι έρευνες της ελληνικής δικαιοσύνης συνεχίζονται και για αυτούς της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου, που είχαν εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι λογαριασμοί του ζεύγους ερευνώνται για σύνδεσή τους με «δώρα» προερχόμενα από εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία υπεγράφησαν επί θητείας Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η σύνδεσή τους και με άλλες πολιτικές θέσεις που είχε ο πρώην υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση