GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ο Μπόρις Τζόνσον πάει για πρωθυπουργός...

Viron Karidis   Βρετανικός τύπος - "Ο Μπόρις πρωθυπουργός" ;;; O υπουργός των Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον προετοιμάζει το έδα...

Viron Karidis 

Βρετανικός τύπος - "Ο Μπόρις πρωθυπουργός" ;;;
O υπουργός των Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον προετοιμάζει το έδαφος για να γίνει πρωθυπουργός, σύμφωνα με τη Mail on Sunday και τους Sunday Times. .
Η Mail γράφει ότι η "ομάδα Μπόρις" έχει περικυκλώσει την "πληγωμένη" πρωθυπουργό αλλά ο Μπόρις Τζόνσον δεν προτίθεται να ανατρέψει την Τερέζα Μέι εφόσον παραμένει στη Ντάουνινγκ Στριτ.
Σύμφωνα με τους Sunday Times πέντε υπουργοί της κυβέρνησης παροτρύνουν τον υπουργό των Εξωτερικών να διεκδικήσει την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και να επιδιώξει την παραίτηση της κ. Μέι από την πρωθυπουργία. "Ενας νέος εμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει στους κόλπους του κόμματος" , γράφει η εφημερίδα που σημειώνει ότι αμέσως μετά τις εκλογές, την περασμένη Παρασκευή, ανώτατα στελέχη του Συντηρητικού κόμματος έκαναν σαφές στον Μπόρις Τζόνσον ότι έχει την υποστηρίξή τους στην περίπτωση που διεκδικήσει την ηγεσία.
Εχει την πρωθυπουργία δεν έχει όμως την εξουσία , γράφει η Sunday Telegraph για την Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με την εφημερίδα η πρωθυπουργός υπέστη σοβαρότατο πλήγμα μετά την παραίτηση δύο στενών συνεργατών της που ήταν οι κίριοι υπεύθυνοι για την προεκλογική της εκστρατεία. Η Φιόνα Χιλ και ο Νικ Τίμοθι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους χθες Σάββατο μετά το "τελεσίγραφο" στελεχών του Συτηρηρικού κόμματος που έκαναν σαφές ότι αν οι δύο συνεργάτες της πρωθυπουργού δεν αποχωρούσαν τότε η ίδια θα έπρεπε να παραιτηθεί.
"Κινδυνεύει η πρωθυπουργία της Μέι", ο πρωτοσέλιδος τίτλος στον Observer. H πρωθυπουργός αντιμετωπίζει σθεναρή αντίδραση από βουλευτές να καταλήξει σε συμφωνία συνεργασίας με το κόμμα των ενωτικών προτεσταντών της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP). "Η πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να υπηρετήσει τη χώρα της" , συμπεραίνει το άρθρο γνώμης της εφημερίδας Observer.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση