Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

  Γαλλικός κολοσσός έρχεται στην Ελλάδα και ανατρέπει τα δεδομένα


  Η γαλλική πολυεθνική Decathlon Group πατάει Ελλάδα

  Mέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται το μεγάλο βήμα από τη γαλλική Decathlon Group, μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αλυσίδες αθλητικών ειδών, με πάνω από 1.000 καταστήματα σε 28 χώρες.

  Η Ελλάδα ήταν από καιρό στο σχεδιασμό του γαλλικού ομίλου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σε γειτονικές αγορές, στη Βουλγαρία (4 καταστήματα), τη Τουρκία (9 καταστήματα) αλλά και τη Ρουμανία (17 καταστήματα), ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε στη Σλοβενία.

  Η πολυεθνική έχει ιδρύσει τη θυγατρική της Decathlon Greece Sporting Goods.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία έχει ήδη νοικιάσει γραφεία στο κέντρο, όπου στεγάζονται στελέχη από τη Γαλλία και βρίσκεται σε αναζήτηση ακινήτου για να μπει άμεσα στην ελληνική αγορά.

  Η Decathlon δεν εμπορεύεται τα «επώνυμα» αθλητικά προϊόντα, αλλά δικά της brands ανά άθλημα και προφανώς απευθύνεται σε ένα κοινό που δεν έχει ως προτεραιότητα τα γνωστά brands.

  Το πλάνο ανάπτυξής της απαιτεί μεγάλους εμπορικούς χώρους της τάξης των 2.000 τετραγωνικών και άνω και για το λόγο αυτό συνήθως επιλέγονται περιοχές εκτός των αστικών κέντρων για τα καταστήματά της, συχνά σε εμπορικά κέντρα.

  Στόχος της Decathlon είναι να διεκδικήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίτα» της αγοράς αθλητικών ειδών, η οποία υπολογίζεται κοντά στα 250 εκατ. ευρώ.

  H Decathlon Group μετρά πάνω από 1.000 καταστήματα σε 28 χώρες και πέρυσι έκανε τζίρο της τάξεως των 10 δισ. ευρώ. Ο αριθμός εργαζομένων στον όμιλο ξεπερνά τις 78.000.

  Tο πρώτο καταστήματά της το «εγκαινίασε» το 1976 και πλέον έχει κάνει δυναμικό άνοιγμα στην Kίνα με 214 σημεία πώλησης, στην Iταλία με 113, στην Iσπανία με 149 κ.α. Στην Γαλλία διατηρεί 301 καταστήματα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 13 Ιουν 2017, 12:17:00 π.μ.

  Δηλαδή θα έχουμε .... Πόλεμο ;;;;

  Γουστάρωωωωωωωωω!!!!! Τους Γάλλους τους τα έχω φυλαχμένα από την .... Μικρασιατική Καταστροφή!!!!

  Και τώρα έχουν SadomaSSo Προέδρο! Καθαρό Ναζιστοφασιστάκι με ΕσυτερικόΝαζισυική ιδεολογική Αντίληψη! Ζηλεύουν τα Γερμανικά Ναζοί!

  Διαβάστε το Απαγορευμένο (Στην Ελληνική Αριστερα/Κουμουνιστική) Έργο του Karl Marx "Die Juden Frage" Που στην Ελληνική εσκεμένα το μετάφραζαν σαν "Το Εβραϊκό Ζήτημα"! Στην Χώρα η Αριστερά και η Κουμουνιστική Αριστερά μιλά για Marx και Lenin με μεταφράσεις .... Κοτσαμπάσιδων! Και ως μέτρο δέστε Ρέ χαχόλοι τα κινηματογραφικά έργα Του Τσάρλι Τσάπλιν "Μοντέρνοι Καιροί" και "Ο Μεγάλος Δικτάτωρ"!!!

  Σας βαριέμαι βλάκες Κοτσαμπάσιδες ΑγγλοΑμερικανοκρατούμενα Αποικιοκρατούμενοι Χαχόλοι .... Καλυμένοι ΑγγλοΑμερικανοκίνητη Χρυσαυγίτες/Ναζιστοφασιστικά Ανθελληνικά Τομάρια!!!

  Η Μόνη Λύση Είναι: Νέο 21 Νέο ΕΛΑΣ! Άλλοιώς ο Θάνατος Της Χώρας Είναι ΜΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ!!!

  Item Reviewed: Γαλλικός κολοσσός έρχεται στην Ελλάδα και ανατρέπει τα δεδομένα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr