Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

  Τι είπαν Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα με αιχμή το Eurogroup της 15ης Ιουνίου απασχόλησε κατά κύριο λόγο την ενημέρωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από βουλευτές που μετείχαν στη σύσκεψη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως στις 15 Ιουνίου θα υπάρξει απόφαση με την οποία θα συμφωνεί απόλυτα και το ΔΝΤ και θα υποδηλώνει πως με τα μέτρα που ψηφίστηκαν το ελληνικό χρέος βρίσκεται σε τροχιά βιωσιμότητας. Απόφαση που θα δώσει σήμα στις αγορές και μπορεί να λύσει τα χέρια του Μάριο Ντράγκι για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

  Επίσης οι ίδιες πληροφορίες τόνιζαν πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εισέπραξε σημαντική υποστήριξη από πολλούς ομολόγους του στο προηγούμενο Eurogroup, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να κάνει λόγο για αλλαγή κλίματος καθώς, όπως τόνισε, η Ελλάδα είχε για πρώτη φορά στήριξη από χώρες που δεν την υποστήριξαν ποτέ στο παρελθόν .

  Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως για την ελληνική πλευρά παραμένει ο στόχος της μετάβασης της οικονομίας από μια προβληματική και υπέρ δανεισμένη σε μια κανονικότητα.

  «Η επιδίωξη είναι να δανειζόμαστε όπως η Γαλλία και η Ιταλία». Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών είπε σε κάποιο σημείο της ενημέρωσης που παρείχε στους βουλευτές ότι αναμένεται αναπτυξιακό σχέδιο για τις υπερχρεωμένες χώρες όπως είναι για παράδειγμα η Γαλλία και η Ιταλία και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μπορεί να επωφεληθεί από αυτό το σχέδιο εάν καταφέρουμε να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Και η Ιταλία και η Γαλλία έχουν υψηλό χρέος αλλά μπορούν και βγαίνουν στις αγορές, αυτός είναι και ο δικός μας στόχος, δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος.

  Το χρέος δεν μπορεί να λυθεί αμέσως, αυτό το ξέρουμε, η μετάβαση σε μια κανονικότητα χρειάζεται χρόνο, όμως είμαστε σε τροχιά ώστε να καταστεί βιώσιμο είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών.

  Πάντως ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να επανέλαβε στους βουλευτές πως η ελληνική πλευρά θα προσέλθει στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης έχοντας εκπληρώσει και τα τελευταία προαπαιτούμενα έτσι ώστε να μην αναλωθεί ένα ακόμα Eurogroup σε τεχνικές λεπτομέρειες μέτρων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

  Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες οι βουλευτές ενημερώθηκαν για το θέμα του παγώματος των συντάξεων το 2022 , ωστόσο τάχθηκαν υπέρ της ολοκλήρωσης όλων των προαπαιτούμενων και να μην υπάρξει κανένα περιθώριο από τους θεσμούς να μην αποφασίσουν στις 15 Ιουνίου τα μέτρα για το χρέος.

  Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου διαβεβαίωσε τους βουλευτές πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ερωτηθείσα από αρκετούς συναδέλφους της τι σημαίνει η απαίτηση του ΔΝΤ να εκλείψει από την αιτιολογική έκθεση η 21 Αυγούστου ως ημερομηνία επιστροφής των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δηλαδή μια ημέρα μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε πως νομικά δεν αλλάζει τίποτα και θα ισχύσουν οι συλλογικές συμβάσεις με το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, όπως σαφώς περιγράφεται στο νομοσχέδιο.

  Με την ψήφιση αύριο των 5 τροπολογιών που αφορούν στα προαπαιτούμενα η κυβέρνηση κλείνει όλες τις εκκρεμότητες πριν το κρίσιμο Eurogroup ενώ πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας εκτιμούσαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κινητικότητα σε πολλά επίπεδα και εξέφραζαν την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει απόφαση για το χρέος στις 15 Ιουνίου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  2 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 9 Ιουν 2017, 12:44:00 π.μ.

  Ρέ Ζουράρι Ρέ Γαβρόγλου! Μάθετε Ελληνικά διότι τα ελληνικά Σας είναι για εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας στους Χρυσαυγίτες!

  Σας Συνιστούμε να μάθετε Ελληνικά στην Λογική Της Γλώσσας ΤΩΝ Ελλήνων!!!

  Ως Αρχή Σας Συνιστούμε κάποιον Άγνωστο Αφανη Έλληνα τον Κωστή Παλαμά!

  Άκουσε μπρέ Ζουράρι και Γαβρόγλου τι έγραψε:  "Δεν έχεις Όλυμπε Θεούς, Μηδέ Λεβέντες Όσσα, Ραγιάδες έχεις Μάνα Γη, Σκυφτούς για το ΧΑΡΑΤΣΙ, Κούφιοι και Οκνοί καταφρονάν τη Θεία τραχειά Σου Γλώσσα,των Ευρωπαίων Περίγελα και Των Αρχαίων Παλιάτσοι ... Και Δημοκόποι Κλέωνες και Λογοκόποι Ζωίλοι, και Μαμμωνάδες Βάρβαροι,και Χαύνοι Λεβαντίνοι, Λύκοι ώ Κοπάδια οι Πιστικοί και Ψωριασμένοι οι ΣΚΥΛΟΙ κι οι Χαροκόποι Αδιάντροποι και ΠΟΡΝΗ η Ρωμιοσύνη."


  Τα δέοωντα Μου ..... Ζουράρι και Γαβρόγλου!!!
  Σήμ. Ο Τσάκαλος θα μάθει ελληνικά στον CR7!!! Αυτό λέγεται... καταμερισμός εργασίας!!!

  Ανώνυμος είπε... 9 Ιουν 2017, 8:39:00 μ.μ.

  Μ Ι Ρ Α Κ Ο Λ Ο – Σ Ι Ρ Ζ Α Ι Ω Ν – Α Ν Ε Λ

  Το δημοσιεύω με μεγάλη καθυστέρηση καθώς είχα απαγορευτικό από το πνεύμα του παρακάτω μακαρίτη για τέσσερα τέρμινα να μη βγάλω λέξη για όσα είδα και άκουσα.
  Αναστήσανε οι αθεόφοβοι αποθαμένο!
  Ναι! πήγαν σε ένα νεκροταφείο ο Τσίπρας με τον Καμμένο δώδεκα ή ώρα τα μεσάνυκτα πριν τέσσερα τέρμινα με κουστωδία μεγάλη, υπουργούς και βουλευτές, με φανούς, λαμπάδες, λάβαρα και εξαπτέρυγα που για κεφαλές είχαν κορνίζες με τις σελίδες από το τρίτο μνημόνιο, κοντάρια και λόγχες, με θυμιατά που καίγανε αρωματικά λιβάνια ( αν σας πει κανείς ότι φοβόντουσαν και αντί για λιβάνι είχαν βάλει ξεραμένο ασβό για να διώχνουν τα κακά πνεύματα είναι ψέμα ) ΄Ενας από αυτούς που ήταν ντυμένος παπάς, κρατούσε ένα ομοίωμα ευαγγελίου καθόσον όλη η κουστωδία αποτελείτο από άθεους και έψελνε το Avanti popolo με βροντώδη φωνή σε Α’ ήχο ως το Σώσον Κύριε τον λαόν σου, ξυπνώντας και απομακρύνοντας τα όποια πτηνά, ποντίκια, κατσαρίδες κλπ είχαν επιλέξει το νεκροταφείο για κατοικία τους.
  Εγώ ήμουν εκεί με την γκόμενα,( καθότι βιτσιόζα ) τρεις τάφους πιο πέρα από αυτόν που τους ενδιέφερε σε ένα κοιμητήριο, είναι πολλά τα λεφτά, έτσι είχα θέα και τα είδα όλα.
  Πρώτα είδα τον Τσίπρα με τον Καμμένο να βάζουν από ένα ψευτοράσο κάτι σαν ζουρλομανδύα και τον παπά να τους λέει να σκύψουν, αφού το έκαμαν τους πασπάλισε με στάχτη τσουκνίδας και τους έλουσε με μαύρο Σιφνέικο ξύδι για να τους εξαγνίσει, και να μπορούν να ζητήσουν ό’τι θέλουν από τον νεκρό.
  Τότε ο τσίπρας ανέβηκε πάνω στο μνήμα και ήταν να τρομάζεις καθώς φώναζε, Δάσκαλε αναστήσου! Τρείς φορές τόπε και δείτε το τρομακτικό, ο τάφος ράγισε, γρήγορα πήρε σειρά ο καμμένος που με μεγάλη σπηλαιόδικη φωνή είπε, Δάσκαλε Δεύρο έξω! Τότε τα μάρμαρα μετακινήθηκαν η κουστωδία χέστηκε, κεριά και εξαπτέριγα ποδοπατήθηκαν, φόβος πολύς σαν χταπόδι ραφηνιώτικο τους αγκάλιασε.
  Όμως ο τσίπρας με τον καμμένο μ’ όλο που τάχαν κλάσει έμειναν εκεί ώσπου ο νεκρός βγήκε έξω, κατάλαβε τον πόνο τους και τους λέει, τι θέλετε από εμένα; Δάσκαλε λέει ο τσίπρας, θα χάσουμε τις εκλογές όποτε και αν γίνουν, όμως αυτό που θέλουμε από σένα είναι να μας πεις τι να κάνουμε έτσι που να μισήσει ο λαός αυτούς που θα τις κερδίσουν! Ο Δάσκαλος το σκέφτηκε και τους λέει, αυτά τα έχω περάσει και εγώ αλλά τότε την βρήκα μια λύση, και αυτό θα κάνω τώρα και για εσάς.
  Να λοιπόν τι θα κάνετε, θα νομοθετήσετε επώδυνα μέτρα που θα έχουν εφαρμογή για μετά τις εκλογές, θα κάνετε και λιγάκι θέατρο, ξέρετε εσείς, ότι τάχα μου σας υποχρεώνουν, και έτσι μόλις οι άλλοι κερδίσουν τις εκλογές θα τα βρουν μπροστά τους, τότε εσείς θα βγείτε στους δρόμους και θα φωνάζετε, οι ανίκανοι δεν μπορούν να μην τα εφαρμόσουν; Θα τους λέτε και γερμανοτσολιάδες, γιουσουφάκια, γκεσταπίτες, θα βάλετε τους δικούς σας που είναι μαγκιόροι στο ξεχαρβάλωμα και στις μπόμπες να τα κάνουν ρημαδιό, και όλα θα πάνε καλά, άντε γειά σας, πέσανε στα γόνατα αυτοί του φίλησαν χέρια και πόδια μάζεψαν τους δικούς τους και άδοντας χαρούμενοι το Avanti popolo πήραν το δρόμο για την Βουλή.

  Item Reviewed: Τι είπαν Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr