GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Στρατιώτες εξουδετέρωσαν άνδρα ζωσμένο με εκρηκτικά

Το συμβάν βρίσκεται «υπό έλεγχο», σύμφωνα με την αστυνομία Βέλγοι στρατιώτες «εξουδετέρωσαν» έναν άνδρα που φορούσε...


Το συμβάν βρίσκεται «υπό έλεγχο», σύμφωνα με την αστυνομία

Βέλγοι στρατιώτες «εξουδετέρωσαν» έναν άνδρα που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, όπως αναφέρουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την αστυνομία.

Η βελγική αστυνομία ανέφερε μέσω Twitter, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι το συμβάν βρίσκεται «υπό έλεγχο» και δεν υπάρχουν άλλοι τραυματισμοί. Ο δράστης φέρεται να πυροβολήθηκε, χωρίς να είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Νωρίτερα, βελγικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι η αστυνομία απομάκρυνε πολίτες που βρίσκονταν στην Grand Place των Βρυξελλών και απέκλεισε την περιοχή γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις των διεθνών πρακτορείων, πριν την εξουδετέρωση του δράστη προηγήθηκε έκρηξη μικρής ισχύος κοντά στα εκδοτήρια του σταθμού.

Ο ύποπτος φέρεται να φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» μετά την έκρηξη, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ο Μισέλ και ο υπουργός Εσωτερικών της βελγικής κυβέρνησης βρίσκονται στο εθνικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων και παρακολουθούν την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση