GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισπανία, Ιταλία και Σλοβακία απειλούν να μπλοκάρουν την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα

Κόντρα στο κλίμα ανακούφισης και αισιοδοξίας που επικρατεί στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, αλλά και στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το Eurogroup...

Κόντρα στο κλίμα ανακούφισης και αισιοδοξίας που επικρατεί στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, αλλά και στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το Eurogroup της 15ης Ιουνίου και την εκταμίευση δόσης ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, ο Ισπανός Υπουργός Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε την Παρασκευή πως η χορήγηση των χρημάτων στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Όπως εξήγησε μιλώντας σε δημοσιογράφους, το Eurogroup ενδέχεται να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισεκατομμυρίων, εάν η Ελλάδα δεν παράσχει ασυλία σε τρεις ξένους αξιωματούχους που είχαν τοποθετηθεί στο κρατικό ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, το ΤΑΙΠΕΔ, και σήμερα διώκονται.

Με την Ισπανία συνασπίζονται προς αυτή την κατεύθυνση η Ιταλία και η Σλοβακία, όπως επεσήμανε ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών. «Εάν δεν υπάρξει οριστική λύση για το μέλλον αυτών των τριών εμπειρογνωμόνων, το Eurogroup θα μπλοκάρει τη δόση», δήλωσε ο κ. ντε Γκίντος από το Λουξεμβούργο.

Υπενθυμίζεται πως το 2015 ο αρμόδιος εισαγγελέας στην Ελλάδα είχε απαγγείλει κατηγορίες σε τρεις υπαλλήλους του ΤΑΙΠΕΔ για μία συμφωνία πώλησης και εκμίσθωσης 28 κρατικών κτιρίων.

Πηγή: Euronews, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση