GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα ελληνικά σούπερ μάρκετ θα χρεώνουν την πλαστική σακούλα!

Πόσο θα χρεώνονται και από πότε Nομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ προβλέπει ότι από 1/1/2018 οι καταναλωτές θα πληρώνουν 0,08 ευρώ για κάθε σακού...



Πόσο θα χρεώνονται και από πότε

Nομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ προβλέπει ότι από 1/1/2018 οι καταναλωτές θα πληρώνουν 0,08 ευρώ για κάθε σακούλα.
Για να αρχίσουν οι καταναλωτές να εξοικειώνονται με την ιδέα, η πρώτη χρέωση που μπορεί να φθάνει έως και τα 4 λεπτά/ευρώ ανά σακούλα θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ), Δημήτρη Πολιτόπουλο.
Το σχετικό νομοσχέδιο είναι έτοιμο να τεθεί από το Υπουργείο σε διαβούλευση, ενώ ο Ε.Ο.ΑΝ θα είναι ο αρμόδιος διαχειριστής και ελεγκτής.
«Τα χρήματα θα κατευθύνονται αποκλειστικά σε περιβαλλοντικές δράσεις, ενώ ένα ποσό θα «επιστρέφεται» στους δήμους προκειμένου να χορηγήσουν επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες στους πολίτες» τόνισε.
Να σημειωθεί ότι μεγάλες πολυεθνικές του λιανεμπορίου που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα χρεώνουν εδώ και καιρό τις πλαστικές σακούλες. Ανάμεσα σε αυτές είναι η Lidl και η IKEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση