GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φάμελλος: Θα ζητήσουμε μια καθαρή και συνολική λύση για το χρέος

«Θα παραμείνουμε στην ίδια σταθερή στάση και θα ζητήσουμε να υπάρχει μία καθαρή και συνολική λύση για το χρέος» δήλωσε ο αναπληρωτής υπο...


«Θα παραμείνουμε στην ίδια σταθερή στάση και θα ζητήσουμε να υπάρχει μία καθαρή και συνολική λύση για το χρέος» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 fm.

Σχετικά με τη συμβιβαστική πρόταση, που κατέθεσε για το ελληνικό ζήτημα, μέσω της Handelsblatt, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο κ. Φάμελλος διερωτήθηκε: «Την προσφέρει στους Ευρωπαίους ή στον κ. Σόιμπλε;».

«Δεν γνωρίζω ακριβώς τι κρύβει η κάθε κίνηση των κορυφαίων εκπροσώπων αξιωματούχων, των διεθνών οργανισμών. Το τελευταίο διάστημα έχουμε συνηθίσει να γίνονται πολλές τέτοιες διαπραγματευτικές κινήσεις στη δημόσια σφαίρα, που προφανώς περικλείουν πολιτικά μηνύματα» σημείωσε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε:

«Έχουμε αποδείξει ότι η χώρα μας έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα, για να είναι συνεπής με το παραπάνω. Έχουν γίνει πολλές υποχωρήσεις από μέρους της χώρας μας, δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες, χρειαζόμαστε να έχουμε μία λύση, γιατί την αξίζουν οι Έλληνες και την αξίζει η Ευρώπη. Αυτή τη συζήτηση την κάνουμε πρώτα με τα ευρωπαϊκά όργανα, παρότι είχαμε τοποθετηθεί δημόσια ότι θα μπορούσε η Ευρώπη να λειτουργήσει καλύτερα χωρίς το ΔΝΤ. Συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας στην Ευρώπη να παραμείνει το ΔΝΤ, αφού το θέλανε, αλλά να μην είμαστε εμείς το πειραματόζωο των επιλογών τους».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τη διαχείριση του χρέους ο αναπληρωτής υπουργός παρατήρησε: «Καλωσορίζουμε τη ΝΔ, την υπέροχη αλλαγή στάσης την οποία έχει κάνει, από εκεί που δήλωνε μετά μανίας και έδωσε τη μάχη των εκλογών του 2015 ότι το χρέος είναι βιώσιμο στη σημερινή τοποθέτησή της ότι το χρέος χρειάζεται ρύθμιση και ελάφρυνση. Θα περιμένουμε και μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την ευρωομάδα που ανήκει ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σόιμπλε να πούνε και μια κουβέντα παραπάνω στον κ. Σόιμπλε, για να σταματήσει τους εκβιασμούς σε βάρος της χώρας μας κι αυτή την αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη τακτική».

Σχετικά με την κατάρτιση των δασικών χαρτών ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι «είναι σε επίπεδο πληρότητας όσον αφορά στα θεσμικά εργαλεία, αλλά υπάρχει μία δυσκολία στην απόκριση του ελληνικού συστήματος και της κοινωνίας γενικότερα και της αυτοδιοίκησης».

«Έχουμε δώσει χρόνο στους δήμους και μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσουμε και ποιοι δήμοι δεν είναι συνεπείς για να γνωρίζουν και οι πολίτες [...] Θα λάβουμε όλα τα μέτρα και στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης και στο επίπεδο του αγροτικού κόσμου, για να εφαρμοστούν οι δασικοί χάρτες. Αυτό θα το κάνουμε κρατώντας τις προθεσμίες που θέλουν στο τέλος Σεπτεμβρίου να έχουμε την προσωρινή κύρωση και στις αρχές του νέου έτους την οριστική κύρωση για το 35% των χαρτών, που έχουν ήδη αναρτηθεί, ενώ ήδη με το κτηματολόγιο ετοιμάζουμε τη νέα προκήρυξη και τις νέες αναρτήσεις», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά των αίτημα φορέων να δοθεί παράταση για τις ενστάσεις στους δασικούς χάρτες ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε: «Παράταση μόνο για την παράταση δε θα δοθεί. Παράταση με νέα εργαλεία και με επίλυση προβλημάτων μπορούμε να συζητήσουμε. Πολλοί ζητούν παράταση έχοντας στον νου τους αναστολή. Η αναστολή, η μη εφαρμογή των δασικών χαρτών, δεν είναι κάτι που θα επιλέξουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση