Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

  «Μην είστε τυφλοί, ο τζιχαντισμός είναι στο ισλάμ» λέει ο συγγραφέας των Σατανικών Στίχων


  «Ανόητη τύφλωση» χαρακτηρίζει ο διεθνούς φήμης Σαλμάν Ρουσντί την αποσύνδεση των τζιχαντιστών από το ισλάμ. «Πρέπει να σταματήσει η ανόητη τύφλωση απέναντι στον τζιχαντισμό που συνίσταται στο να λέμε αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ισλάμ», υποστηρίζει ο βρετανός (πλέον) συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Nouvel Observateur.

  Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Ρουσντί έχει εκδοθεί φιρμάνι θανάτου από το 1988, όταν εξέδωσε το έργο του «Σατανικοί Στίχοι» που ασκεί κριτική στο Ισλάμ και το Κοράνι.

  «Διαφωνώ θεμελιωδώς με τους αριστερούς που κάνουν τα πάντα για να αποσυνδέσουν τον φονταμενταλισμό από το ισλάμ», υποστηρίζει ο συγγραφέας των «Σατανικών στίχων». «Εδώ και 50 χρόνια, το ισλάμ έχει ριζοσπαστικοποιηθεί», υποστηρίζει ο μυθιστοριογράφος που ζει από τότε στη Νέα Υόρκη. «Υπάρχει βεβαίως η παράδοση του φωτισμένου ισλάμ. Όμως δεν βρίσκεται στην εξουσία σήμερα», προσθέτει.

  «Από την πλευρά των σιιτών, ήταν ο ιμάμης Χομεϊνί και η ισλαμική επανάστασή του. Στον σουνιτικό κόσμο, ήταν η Σαουδική Αραβία η οποία χρησιμοποίησε τους τεράστιους πόρους της για να χρηματοδοτήσει τη διάδοση αυτού του φανατισμού που είναι ο ουαχαμπισμός. Όμως αυτή η ιστορική εξέλιξη έλαβε χώρα στους κόλπους του ισλάμ και όχι στο εξωτερικό», επιμένει ο συγγραφέας.

  «Όταν οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους ανατινάζονται, το κάνουν λέγοντας ‘Αλλαχού Άκμπαρ’ [Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος], άρα πώς μπορεί να λέει κανείς ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ισλάμ;» διερωτάται.
  Ο συγγραφέας λέει ότι «καταλαβαίνει» το φόβο του «στιγματισμού του ισλάμ» αλλά, προσθέτει αμέσως, «για να αποφύγουμε αυτόν τον στιγματισμό, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να αναγνωρίσουμε τη φύση του προβλήματος και να την αντιμετωπίσουμε».

  Ο συγγραφέας του «Δύο χρόνια, οκτώ μήνες και είκοσι οκτώ νύχτες» χαρακτηρίζει επίσης «ανησυχητικό» το ότι ακούει τη «Μαρίν Λεπέν να αναλύει τον ισλαμισμό με περισσότερη ακρίβεια από ό,τι η αριστερά».

  «Η σταθερή προϋπόθεση της αριστεράς, είναι πως ο δυτικός κόσμος είναι κακός. Και άρα όλα περνάνε από την κρησάρα αυτής της ανάλυσης», λέει.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: «Μην είστε τυφλοί, ο τζιχαντισμός είναι στο ισλάμ» λέει ο συγγραφέας των Σατανικών Στίχων Rating: 5 Reviewed By: Press- gr