GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάλτση: Πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο, ήταν ένα όνειρο άπιαστο

Η Εβίνα Μάλτση σχολίασε την πορεία της Εθνικής Γυναικών στο Eurobasket, δήλωσε πως είναι διαθέσιμη για το Παγκόσμιο και στάθηκε στις υπ...


Η Εβίνα Μάλτση σχολίασε την πορεία της Εθνικής Γυναικών στο Eurobasket, δήλωσε πως είναι διαθέσιμη για το Παγκόσμιο και στάθηκε στις υπερβάσεις που έκαναν οι συμπαίκτρίες της.
Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας εξήγησε τις δυσκολίες που υπήρχαν, σχολίασε το... μικρόβιο του Έλληνα και αναφέρθηκε στο πώς προσεγγίζει και βοηθά τις νεαρές συμπαίκτριές της. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ίδια και οι συμπαίκτριές της έμοιαζαν σαν γίγαντες στο τουρνουά.
Αναλυτικά όσα δήλωσε η Μάλτση στον «Sport24 Radio 103.3»:
Για το αν θα συνεχίσει στην Εθνική ομάδα: «Δεν είναι μυστικό, αν είμαι υγιής και θέλει ο Θεός, εγώ είμαι υπηρέτης αυτής της ομάδας και προσδοκώ να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο που θα γίνει του χρόνου».
Για το αν περίμενε τέτοια πορεία: «Είναι μικρόβιο του Έλληνα να θεωρεί αποτυχία όταν η ομάδα του δεν βγαίνει πρώτη ή δεν παίρνει ένα μετάλλιο. Εμείς μαζευτήκαμε 18 Μαΐου, για να πάρουμε μέρος σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και αυτό από μόνο του ήταν επιτυχία. Ξέραμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για μας, λόγω των ελλείψεων που είχαμε και γενικότερα σαν ελληνικό γυναικείο μπάσκετ. Και αναφέρομαι και στα σωματομετρικά προβλήματα που έχουμε και στις απουσίες λόγω τραυματισμών, με παίκτριες που στελεχώνουν χρόνια αυτή την ομάδα.
Ο πρώτος μας στόχος ήταν να καταφέρουμε να πάρουμε μία νίκη στον όμιλο για να περάσουμε στην επόμενη φάση και αυτό από μόνο του θα ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το γυναικείο μπάσκετ. Καταφέραμε, όπως όλοι ξέρετε, πολλά περισσότερα, με την αίγλη που δίνουν οι νίκες με Ρωσία, Τουρκία και Σερβία, που είναι υπερδυνάμεις στο χώρο. Πραγματικά έχουμε κάνει υπερβάσεις, το λέω, το ξαναλέω, αλλά είναι πραγματικότητα. Πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο, είμαστε τέταρτες στην Ευρώπη και αυτό αν μου το έλεγαν πριν από τις 18 Μαΐου, θα έλεγα σε κάποιον ότι είναι τρελός. Δεν ήταν κάτι απλό, ήταν ένα μεγάλο όνειρο, άπιαστο, τα περισσότερα χρόνια που μετέχω σε αυτή την ομάδα. Γι' αυτό δεν πρέπει οι προσδοκίες που δημιουργήσαμε να επισκιάσουν την πολύ μεγάλη επιτυχία που είχαμε».
Για το πότε πίστεψε στον στόχο του μεταλλίου: «Ο στόχος του μεταλλίου ήρθε ξεκάθαρα, όταν νικήσαμε την Τουρκία και βρεθήκαμε στους τέσσερις. Όταν είσαι στην τετράδα, δεν το βλέπεις ως κάτι ακατόρθωτο. Παίξαμε με πολύ καλύτερους αντιπάλους από μας, η Γαλλία το απέδειξε ότι είναι ανώτερη από μας, αν και το παλέψαμε 35 λεπτά, δεν χάσαμε άδικα. Το Βέλγιο μας βρήκε σε πολύ κακή μέρα, ίσως αυτό που είπε ο κόουτς, ότι ξεμείναμε από καύσιμα, να είναι μια πραγματικότητα. Είμαστε ένα μήνα εδώ, δουλεύουμε κάθε μέρα, υπάρχει προπόνηση, καταπόνηση και κούραση. Δέκα μέρες κάναμε υπερπροσπάθεια, λυπούμαστε που δεν καταφέρνουμε να γυρίσουμε με το μετάλλιο, αλλά αυτή είναι η ζωή, έτσι είναι το μπάσκετ».
Για το δικό της ρόλο στο πλευρό των νεαρών κοριτστιών: «Υπηρετώ αυτή την ομάδα πάρα πολλά χρόνια και θα συνεχίσω να την υπηρετώ για όσο θα είμαι υγιής και θέλω περάσω πέντε πράγματα από την εμπειρία μου στις νεότερες, για το πώς πρέπει να αγωνίζονται, να δουλεύουν και να παλεύουν. Αν μπορέσω να αποτελέσω έμπνευση για ένα παιδί εκεί έξω, για μένα θα είναι μεγαλύτερη επιτυχία και από ένα μετάλλιο. Αυτό προσπαθώ να κάνω καθημερινά και με τις συμπαίκτριές μου, όχι να τις επισκιάσω. Δεν ξέρω αν το πετυχαίνω πάντα, ίσως είναι καλύτερα να ρωτήσετε εκείνες…».
Για το Παγκόσμιο του χρόνου στην Ισπανία: «Είναι πάρα πολύ νωρίς, πρέπει όλοι να είμαστε υγιείς. Να δούμε ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι είναι οι άλλοι, όμως θέλουμε πάντα να πηγαίνουμε και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας».
Για το συγκινητικό μήνυμα για τις συμπαίκτριές της στη συνέντευξη Τύπου: «Θα ήθελα να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου, μία-μία τις συμπαίκτριες μου ξεχωριστά και να δηλώσω δημόσια ότι είμαι υπερήφανη για όλες, γιατί είναι απίστευτοι χαρακτήρες, είναι απίστευτα παιδιά, έχουν απίστευτη καρδιά. Παίζουν σε όλες τις θέσεις με αντιπάλους πιο ψηλές, πιο γνωστές και πιο δυνατές, αλλά τις έχουν κοιτάξει όλες στα μάτια. Εχουν δείξει τρομερή αυτοθυσία, παίζουν για τη σημαία και την εθνική ομάδα. Είμαι πολύ υπερήφανη για όλες και τους αξίζουν πάρα πολλά μπράβο. Ο κόσμος δεν μπορεί από την τηλεόραση να καταλάβει και ίσως φαινόμαστε γίγαντες. Η προσπάθεια που κάνει κάθε κοπέλα είναι πέρα από τις δυνατότητές τους».
Πηγή: filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση