Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

  Ντάισελμπλουμ: Πρώτα ολοκλήρωση της αξιολόγησης και μετά η συζήτηση για το χρέος


  H ολλανδική κυβέρνηση είναι ανοικτή στο να προσδιοριστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους ώστε να ικανοποιηθεί το ΔΝΤ, αρκεί να μην πηγαίνουν πιο μακριά απ' αυτά που συμφωνήθηκαν στη δήλωση του Eurogroup της 25ης Μαϊου 2016, αποκαλύπτει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε επιστολή προς τους Ολλανδούς βουλευτές για την επικείμενη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης.
  Στην ενημερωτική επιστολή προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο υπογραμμίζεται πως βάση των συζητήσεων είναι οι αποφάσεις του Eurogroup του Μαΐου του 2016 με την επισήμανση ότι η εφαρμογή των μέτρων, εφόσον συμφωνηθούν με μεγαλύτερη σαφήνεια, θα γίνει μετά τον Αύγουστο του 2018.
  Συγκεκριμένα ο κ Ντάισελμπουμ σημειώνει: "Το Eurogroup θα έχει περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Στη συνέχεια το Eurogroup θα συζητήσει για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και για τα πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για την βελτίωση αυτής".
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ντάισελμπλουμ: Πρώτα ολοκλήρωση της αξιολόγησης και μετά η συζήτηση για το χρέος Rating: 5 Reviewed By: Press- gr