Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

  ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ» ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ «ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ»

  Του Γεωργίου Παπασίμου
  Δικηγόρου
  Μέλους της «Πρωτοβουλίας της 14ης Μάη»
   http://www.gpapasimos.gr/
  Twitter: @PapasimosG

  Η προ ημερών συνέντευξη Σόϊμπλε στα κρατικά Γερμανικά τηλεοπτικά μέσα, όπου, κατά την προσφιλή του συνήθεια, εμφανίσθηκε ως συμπονών τον Ελληνικό Λαό και δείχνοντας ως αποκλειστικό αίτιο των δεινών του τις εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με το «νέο ναυάγιο» της κυβερνητικής πολιτικής περί οριστικής και γενναίας ρύθμισης του δημοσίου χρέους (όπως πιστοποιήθηκε οριστικά, ήδη, με την πρόσφατη σχετική απόφαση του Eurogroup), για το οποίο, υποτίθεται, προνομοθέτησε «τερατώδη» αντικοινωνικά μέτρα για το 2019!!!! (καταστρατηγώντας έτσι στοιχειώδεις συνταγματικές και πολιτικές αρχές), μας υποχρεώνουν, για ακόμα μια φορά, να αναζητήσουμε τα αυτονόητα ως προς την σύγχρονη «τραγωδία της Ελλάδος».

  Γιατί, τελικά, επτά χρόνια συνεχούς μνημονιακής κηδεμονίας, που συνδυάζεται με πολύ «μαστίγιο» και λίγο «καρότο» από την πλευρά των δανειστών και με έναν πρωτοφανή «ενδοτισμό» του πολιτικού προσωπικού εξουσίας και του ιδιότυπου μορφώματος οικονομικής ολιγαρχίας της Ελλάδος, που, κυνικά και απροκάλυπτα, την «αποικιοποιούν», οδηγούν τον κάθε σώφρονα άνθρωπο σε απόλυτη σύγχυση και απογοήτευση και τη νέα γενιά να «δραπετεύει» απ’ αυτήν, όχι γιατί λειτουργεί «προδοτικά», όπως απαράδεκτα δήλωσε ο συμπαθής κατά τα άλλα Κ. Καζάκος, αλλά γιατί αναζητά την στοιχειώδη ποιότητα και αξιοπρέπεια για την ζωή του, κάτι, που δυστυχώς αποτελεί, ολοένα και περισσότερο, μακρινή ανάμνηση για την Χώρα μας.

  Η χαοτική, πλέον, αυτή κατάσταση, απαιτεί απόλυτο ξεκαθάρισμα των «πρωταγωνιστών» του «Ελληνικού δράματος», έτσι ώστε, αφενός, να μην μεγεθύνεται η εξαπάτηση και η σύγχυση του Λαού και, αφετέρου, να συντηρείται η ελπίδα, ότι μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες ενεργούς συμμετοχής, του κοινωνικού συνόλου για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου Πολιτικού Υποκειμένου Ανατροπής της παρακμής και θέσης των βάσεων για την αναγέννηση της Ελλάδος.

  Κατ’ αρχήν, είναι καθαρή, ακόμα και στον πλέον ανύποπτο, η τεράστια υποκρισία της Γερμανικής «ελίτ», που εκπροσωπείται από τον Σόιμπλε, αλλά και την Μέρκελ, η οποία ευφυώς «κρύπτεται» πίσω από το σκληρό πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών της. Είναι προφανές, ότι η κρίση χρέους και η εμφανιζόμενη ως αδυναμία λύσης της ως προς τη Χώρα μας, συντηρείται αποκλειστικά και μόνο για τις ανομολόγητες επιδιώξεις της Γερμανικής πολιτικοοικονομικής «ελίτ», που είναι η «αυτοκρατορικού τύπου» πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη. Παράλληλα, χρησιμοποιείται από αυτήν και ως «τοκογλυφικό εργαλείο» για την αποκόμιση τεραστίων ποσών, που ξεπερνούν την τελευταία επταετία τα 100 δις ευρώ.

  Το ποσό αυτό προκύπτει από την μεταφορά χρημάτων των επενδυτών στα «χαμηλού κινδύνου» Γερμανικά ομόλογα, λόγω της κρίσης της Ευρωζώνης, με συνέπεια η Γερμανία, όχι μόνο να μην πληρώνει ως Κράτος για να δανεισθεί, αλλά λόγω της δομής και της αβεβαιότητας, που επικρατεί στην Ζώνη του Ευρώ, να πληρώνουν σε αυτήν επενδυτές, για να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους. Μάλιστα, τα κέρδη αυτά εμφανίζονται κάθε χρόνο στον Γερμανικό προϋπολογισμό με τίτλο «διαφορά επιτοκίων», ανερχόμενα μεταξύ 10 και 17 δις ευρώ το χρόνο !!!

  Από την άλλη πλευρά, κατά την ίδια περίοδο υπάρχει η παταγώδης αποτυχία του πολιτικού προσωπικού εξουσίας στην Χώρα μας, που αναπαραγάγεται μέσω μιας ιδιότυπης «θεοκρατικού τύπου αυταρχικής κομματοκρατίας», εμφανίζοντας, μάλιστα, στοιχεία έντονης πολιτικής ανικανότητας εν σχέσει με τις εθνικές ανάγκες, που συνδυαζόμενες με την στρατηγική ήττα του Ελληνικού κεφαλαίου, που εκπροσωπείται από μια κάστα ιδιότυπων «μαυραγοριτών» επιχειρηματιών, αποτελεί έναν «καταστροφικό συνδυασμό» για τα συμφέροντα της Ελλάδος και του Λαού της. Και αυτό, γιατί αποδείχθηκε, ότι οι βάσεις του «ενδοτισμού», που προϋπήρχαν κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης, σε πολλές από τις δυνάμεις της εξουσίας, παλιές και καινούργιες και οι οποίες υποκρύπτονταν πίσω από την περίοδο της «εικονικής ευμάρειας», γιγαντώθηκαν κατά την περίοδο της κρίσης και της μνημονιακής κηδεμονίας.

  Έτσι, οι πολιτικές δυνάμεις εξουσίας σε όλο το ιδεολογικό φάσμα, αποδείχθηκαν, ως έτοιμες από καιρό, να αποδεχθούν την «αποικιοποίηση» της Χώρας, προκειμένου να διατηρήσουν τα αυτοτελή προνόμια, που τους παρέχει η ενάσκηση της εξουσίας. Αυτό, όμως, έχει ως συνέπεια την πλήρη απονομιμοποίησή τους από τον Λαό και την γιγάντωση του κυνικού αμοραλισμού (πλήρης διάσταση της πολιτικής με την ηθική), που διατρέχει το σημερινό πολιτικό εποικοδόμημα.

  Έτσι, η Ελλάδα πορεύεται στις σημερινές παγκόσμιες «καταιγίδες» χωρίς «πυξίδα», χωρίς «οδικό χάρτη πορείας και εξόδου», βουτηγμένη στη σύγχυση, ασάφεια και ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον της.

  Η υπέρβαση αυτής της καταστροφικής κατάστασης, είναι υπόθεση, πλέον, όλου του Ελληνικού Λαού, και ειδικότερα αυτών, που δεν συμμετέχουν σε αυτό το σημερινό «θέατρο του παραλόγου», που έχει «αλυσοδέσει» την Χώρα και την οδηγεί «στον βούρκο».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  3 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 20 Ιουν 2017, 12:45:00 μ.μ.

  Δεν ξέρω ποια χρονιά ζουν στην Κίνα, εμείς όμως εδώ από το 2015 ζούμε τα χρόνια της κατάκτησης του κράτους από τους συριζανέλ.

  Και να εξηγούμαι, τι συμβαίνει με τον Μαρτίνη και την επιτροπή για την υγεία στην οποία ο μαρτίνης πυροβολεί καθημερινά και κατά ριπάς εναντίων συγκεκριμένων βουλευτών της νέας δημοκρατίας οι οποίοι όμως με τον λόγο τους εδώ και πολύ καιρό είναι κόκκινο πανί για τους συριζανέλ?
  Πώς να συγχωρήσουν τα αριστερά φασιστοειδή το γεγονός ότι στην επιτροπή για τα δάνεια καναλιων και κομμάτων ο Βορίδης τους καταξευτέλησε? Θα τον άφηναν έτσι? ΟΧΙ! Δεν τα σηκώνουν αυτά στο πετσί τους, θα τον λασπώσουν, θα του προσάψουν ως επιλήψιμο για την δημοκρατία μας και το νερό που πίνει, δεν θα τον αφήσουν έτσι! Ο μαρτίνης ένας φυλακισμένος θα πει οτιδήποτε για τον μαγαρίσει με εντολή των συριζανέλ, ο μαρτίνης που είπε στην επιτροπή ότι από τους πρωθυπουργούς που γνώρισε μόνο ο καραμανλής και ο τσίπρας δεν του ζήτησαν ρουσφέτι! Τα φιλαράκια, τα κολητάρια…..αυτός που όταν πυροβολήσει εναντίων κάποιου βουλευτή της αντιπολίτευσης κοιτάζει με μάτι αθώας αλεπούς προς την μεριά του προέδρου της επιτροπής και του πρώτου βουλευτή, από την μεριά του, με τρόπο που ΔΗΛΩΝΕΙ, καλά δεν τα είπα? Πρέπει να είσαστε ευχαριστημένοι!
  Ο μαρτίνης που ως είπε δεν έκανε χρήση του νόμου για να αποφυλακιστεί , διότι είναι υπεράνω? Ή για να ΦΑΙΝΕΤΑΙ η όποια μαρτυρία του εναντίων συγκεκριμένων βουλευτών πιο πειστική?

  Αλλά να έρθω στο επίσης ζουμερό θέμα για το οποίο η αντιπολίτευση δεν έχει καταλάβει γρι! Ποιος πανηγύριζε στο αεροπλάνο με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στο χέρι, βεβαιώνοντας έτσι την κατάκτηση του συγκροτήματος Λαμπράκη? Ο Καμμένος….. Ποιος χάλασε την δουλειά με το συγκρότημα Λαμπράκη και δεν την πήρε ο κολλητός των συριζανέλ ο Σαβίδης? Ο Μαρινάκης! ε λοιπόν θα τον γαμήσουμε! Έτσι σκέφτηκε ο Καμμένος! Θα βρούμε ένα καταδικασμένο για την υπόθεση αυτή, θα του ΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ, και θα μας πει ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ εναντίων του Μαρινάκη, Θα το φέρουν και προς διερεύνηση - τηλεθέαση σε επιτροπή της Βουλής, ναι και μην σας φαίνεται παράξενο.
  Έτσι απλά, και τα υπόλοιπα ΟΠΟΙΟΣ και να τα πει από τους συριζανέλ είναι αριστερές φασιστοειδείς υποκρισίες. Άσε που μπορεί να καρφώσει τον Δένδια, τον Βορίδη, και τον Γεωργιάδη σαν συμμέτοχους επειδή, ναι επειδή, τρεις μέρες πριν την αποκάλυψη με τα ναρκωτικά, την ίδια μέρα, ό ένας τους πέρασε από την Λεωφόρο Σχιστού, ο άλλος από την Συγγρού, και ο άλλος από την Πανεπιστημίου… τι γύρευαν εκεί? ήταν συμπτωματικό? Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί!  Ανώνυμος είπε... 20 Ιουν 2017, 10:17:00 μ.μ.

  Τα "Παραμύθια" Τελείωσαν όπως και η "Ελλάντα" Τους!

  Το "Ελληνικό" Πολιτικό Πολιτειακό Σύστημα είταν ούτως ή άλλος ένα κακόγουστο Παραμύθι με Αποικιοκρατικό Σεναριογράφο και Ηθοποιούς Διάλεκτούς Λακέδες επάνω στην Θεατρική Σανίδα!
  Το Σενάριο "Πρώτη Φορά Αριστερά" των Αποικιοκρατών (ΑγγλοΑμερικανών) με το κερασάκι στην ΣκατόΤουρτα Τους είτανε ο Ψυχάκιας ο Τωρινός!

  Το Βιβλίο Του Σεναριογράφου έχει παραμουχλιάσηει! Παρόλα Ταύτα οι "Ανθρωποι" Του Πνεύματος(;;!!) και Των ... Γραμμάτων (;;!!) Αναπνέουν μέσα και Μαυτήν Την Μούχλα! Σαυτήν Την Χώρα οι Πρωκτολόγοι γίνανε Συνταγματολόγοι και οι Συνταγματολόγοι ο πρωκτός της Μαϊμούς ... Της Γύφτισας Μαϊμούς!!!!! Του Νίκου Γκ. γίνεται: Ελλάδα Ελλάδα (διαγράφεται το Μάνα Του Καημού) Μάνα Του Πρωκτού {Τουλάχιστον μέχρι το 2086!!!}!!!  Υ.Γ.... και όποιος διαφωνεί με τα άνω Είναι μέρος/τμήμα Αυτού Του Ανθελληνικού Βόθρου που ... Αναθυμιάζει Βοθρόμουχλα και οι Βογιάροι με κάλυμμα ΤΩΝ Εσταυρωμένο Λιβανίζουν τον Αυτό Βόθρο ως και ένεκα Τμήμα και Μέρους Αυτού!!!
  {Και για ΣΚΟΠΙΑ/ΣΚΟΡΠΙΑ Β. ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ}
  [Να την Ονομάζουν (εκτός τον Ορο Λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) όπως θέλουν οι ... Αμερικανοί το Συνοθήλευματους! Ας την ονομάσουν ... Δημοκρατία της Βαζελίας ή Σκορδοπουτσόγλίας! Με Τους Ελληνικούς Πληθυσμούς ΕΚΕΙ τι γίνεται;; Και επ' ευκαιρία το θέμα της Β. Ηπείρου πότε θα το λύσουμε;;
  Ξέρω Νικολάκη Σας βάζουμε Δύσκολα! Ακόμη ΔΕΝ Αναφέραμε και την Κατεχώμενη Κύπρο!!! Εμείς Τα Έχουμε Λύση προ πολλού Αυτά! Ακου:

  Πρώτο Βήμα: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ!

  Τώρα Εσύ: Ποιό Είναι το Δεύτερο Βήμα;;;; Στέπ μπέι Στέπ (ΑγγλοΑμερικάνικα) μάθε Νίκο να ... περπατάς και να μην παραπατάς!!!].... και Νίκο άσε τον Αλέξη είναι από ... Ζάχαρη είναι Βουτηράς/Βουτηρόπαιδο! Κοινώς: Σαχλώ
  Νούμερο!!! Δεν φτουρά ούτε με τον Θεό μπάρμπα!!!!!! Επίπεδο Kyriakouli!!!!

  Ανώνυμος είπε... 22 Ιουν 2017, 12:48:00 π.μ.

  Κόψτε Τον Γκαιμπελισμό Σας !

  1ον. Το Πρόβλημα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ο Σόιμπλερ! Το Πρόβλημα ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑγγλοΑμερικάνικοι Λακέδες στο Ελλάντα τους που φτιάξαν!

  2ον. Η SPD παίζει ΑΚΡΙΒΏΣ ΤΟ ΊΔΙΟ Παιχνίδι όπως πριν ανέλθει (Δίνοντας της την Εξουσία το ΑγγλοΑμερικάνικου!!! Κεφάλαιο) η NSADAP στην Εξουσία!!! Η SPD Παίζει το ΊΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙ Όπως ΤΌΤΕ! Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε τον ... Ελληνιστί ... Λένιν! Εδώ η SPD την Ίδια την Χώρα τους δεν μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα θα ... βοηθήσουν;;; Άλλωστε ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Κυβέρνηση της Γερμανίας... με ... SPD μαζί με τους Grünen ΑΝΑΛΑΒΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Μετά ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ... ΗΠΑ!!!) Βλ. Γιουγκοσλαβία!

  3ον. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ (Μοναδική Φυλή/Ράτσα/Γέννος που Έχει Αυτή Την Ιδιαιτερότητα στην Υφήλιο!!!) ΔΕΝ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΣΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ!!! Τα Αστέρια/Ήλιος Αυτοπροσδιορίζωνται με Το Φως Τους Μέσα Στο Σκότος Του Διαστήματος! Οι Πλανήτες Ετεροπροσδιορίζωνται Απέναντι στο Φως Της Ζωής! Καταλάβατε ΣΚΑΤΟΛΑΚΕΔΕΣ;;; Διότι Εάν Εσείς Είσται Έλληνες εάν Εσείς Εχεται Ελληνική Αντίληψη Τότε Εγώ/Εμείς Είμαστε Μεμέτηδες!!!

  Item Reviewed: ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ» ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ «ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ» Rating: 5 Reviewed By: ThePress.gr