GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρυφή γραμμή πίστωσης για να βγει η Ελλάδα στις αγορές

Το συμβούλιο των υπουργών για τις μελλοντικές δόσεις Το Eurogroup δεσμεύτηκε με τη χθεσινή συμφωνία να δώσει στήριξη στην ...


Το συμβούλιο των υπουργών για τις μελλοντικές δόσεις

Το Eurogroup δεσμεύτηκε με τη χθεσινή συμφωνία να δώσει στήριξη στην Ελλάδα για την επιστροφή στις αγορές μέσω της δημιουργίας μια νέας κρυφής γραμμής πίστωσης ασφαλείας, που θα υποκαταστήσει την προληπτική πιστωτική γραμμή του ESM. Το συμβούλιο των υπουργών αποφάσισε οι μελλοντικές δόσεις να καλύπτουν όχι μόνο την ανάγκη αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και τη δημιουργία παραπάνω αποθεμάτων, για την υποστήριξη της εμπιστοσύνης των επενδυτών και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στις αγορές. Έτσι, οι αγορές θα ξέρουν πως μετά τη λήξη του προγράμματος η χώρα θα διαθέτει χρήματα για να καλύψει τις όποιες νέες ανάγκες της.

Αυτή η, κατά ένα τρόπο εγγύηση, αποτελεί ήδη και κυβερνητικό σημείο στήριξης για την αξία της χθεσινής συμφωνίας, με το Νίκο Παππά να επισημαίνει ότι στην ουσία το Eurogroup εγγυήθηκε ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βγούμε στις αγορές χρήματος.

Πάντως, τον πλέον ουσιαστικό λόγο έχουν πλέον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι αγορές, για να κρίνουν εάν η Ελλάδα θα ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση (QE) και αν θα ανοίξει ο δρόμος για μια πετυχημένη επιστροφή της χώρας στις αγορές.

Αινιγματική η πρώτη ανακοίνωση της ΕΚΤ

Πρώτο βήμα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους χαρακτηρίζει η ΕΚΤ την απόφαση στο Eurogroup, για την Ελλάδα.

«Λαμβάνουμε υπόψη τη συζήτηση στο Eurogroup την οποία βλέπουμε ως πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της διασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση