GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος: Τώρα υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ

«Τώρα υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Πιστεύο...


«Τώρα υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Πιστεύουμε, πρόσθεσε, ότι με την απόφαση του Eurogroup υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια και για τους επενδυτές και για τον ελληνικό λαό σε σχέση με την απόφαση του προηγούμενου Eurogroup.
«Όλες οι πλευρές προσπάθησαν για συμβιβασμό»,είπε, ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και την ομάδα διαπραγμάτευσης, αλλά και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ιδιαίτερα τη γαλλική κυβέρνηση και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ, που εργάσθηκε, όπως είπε, πολύ σκληρά.
Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η σημερινή συμφωνία δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, γιατί: Πρώτον, το Eurogroup δεσμεύθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της μετά το τέλος του προγράμματος. Δεύτερον, υπάρχει διεύρυνση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και μεγαλύτερη σαφήνεια για τα μακροπρόθεσμα μέτρα. Τρίτον, υπάρχει ο μηχανισμός σύνδεσης της ανάπτυξης με την αποπληρωμή του χρέους (η γαλλική πρόταση). Τέταρτον, δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών δεν ήθελε να προεξοφλήσει πότε θα βγει η Ελλάδα στις αγορές ούτε την απόφαση της ΕΚΤ για το αν θα εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Για την έξοδο στις αγορές είπε ότι για τον χρόνο της εξόδου και τα ποσά έκδοσης δεν αποφασίζει ο υπουργός Οικονομικών , αλλά πρόσθεσε ότι εκτιμά πως μετά τη συμφωνία θα μπορεί να υπάρξει πρόσβαση στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση