GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιβάνκα Τραμπ! Σε δύσκολη θέση η αγαπημένη κόρη του Προέδρου...

Είναι από τους λίγους ανθρώπους που επηρεάζουν τόσο πολύ τον Πρόεδρο. Η Ιβάνκα Τραμπ, η οποία από επιχειρηματίας έχει γίνει αμισθί άτυπος σ...


Είναι από τους λίγους ανθρώπους που επηρεάζουν τόσο πολύ τον Πρόεδρο. Η Ιβάνκα Τραμπ, η οποία από επιχειρηματίας έχει γίνει αμισθί άτυπος σύμβουλος στον Λευκό Οίκο, είναι το καμάρι του Αμερικανού Προέδρου.

Η Ιβάνκα Τραμπ ανακατευόταν πάντα με τις επιχειρήσεις του πατέρα της. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ξενοδοχείου στο Σικάγο το 2008. Είχε παίξει τόσο μεγάλο ρόλο, ώστε στα εγκαίνια ο Ντόναλντ Τραμπ της έδωσε τον λόγο, όταν ρωτήθηκε για τις παροχές του ξενοδοχείου.

Έντονη ήταν η παρουσία της και στην κατασκευή του πύργου Τραμπ στο Βανκούβερ. Είναι ένα από τα υψηλότερα κτήρια στην πόλη με συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, ξενοδοχείο και μπαρ με πισίνα.

Τώρα στον Λευκό Οίκο συνεχίζει να του ασκεί επιρροή. Δεν δέχθηκε τυχαία αυτή και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ επίσημη πρόσκληση από την Κίνα. Η επίσκεψή τους στο Πεκίνο κατά τον Σεπτέμβριο ή στις αρχές Οκτωβρίου θεωρείται από πολλούς αναλυτές προάγγελος του ταξιδιού του Ντόναλντ Τραμπ στην χώρα τον Νοέμβριο.

Η ίδια φαίνεται να ενδιαφέρεται για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς συμμετείχε στο πλευρό του πατέρα της σε σχετικές συζητήσεις τις περασμένες ημέρες, όμως η πράξη αποδεικνύει το αντίθετο.

Καταγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας από εργαζόμενους σε εργοστάσια τα οποία παράγουν τα προϊόντα της εταιρείας της.

Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο Huajian στην επαρχία Jiangxi στα νοτιοανατολικά της Κίνας που κατασκευάζει παππούτσια για πολλές αμερικανικές εταιρείες μεταξύ των οποίων είναι και αυτή της κόρης του Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται πως παραβιάζει την εργατική νομοθεσία.

Αυτό έδειξε ο έλεγχος της οργάνωσης Labor Watch που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και εξετάζει από το 2000 τις συνθήκες εργασίας στα κινεζικά εργοστάσια.

Κατά την διάρκεια της έρευνας τρία μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι αποκαλύπτουν μυστικά του εργοστασίου έναντι αμοιβής και διαθέτουν παράνομο εξοπλισμό, όπως κρυμμένες κάμερες και έγγραφα.

Παρενέβη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητώντας την αποφυλάκισή τους, αλλά η Κίνα αρνήθηκε. Για το θέμα αυτό, η οργάνωση έστειλε δύο γράμματα στην Ιβάνκα Τραμπ ζητώντας την βοήθειά της, όμως δεν έλαβε απάντηση.

Μάλιστα, αφότου έγιναν γνωστές οι συλλήψεις, η εταιρεία της Ιβάνκα Τραμπ μέσω της προέδρου Abigail Klem ανέφερε ότι δεν έχει σχέση με το εργοστάσιο αυτό εδώ και τρεις μήνες τονίζοντας ότι επιδιώκει να συνεργάζεται μόνο με όσους σέβονται τα διεθνώς αναγνωρισμένα εργασιακά πρότυπα τα παππούτσια. Από την άλλη, η Labor Watch υποστηρίζει πως με βάση δικά της στοιχεία η εταιρεία έστειλε παραγγελίες στο εργοστάσιο τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Ίδια φαίνεται να είναι η κατάσταση και στο εργοστάσιο PT Buma Apparel Industry στην περιοχή Subang της Ινδονησίας που παράγει ρούχα για την εταιρεία της Ιβάνκα Τραμπ.Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για τις κακές εργασιακές συνθήκες και ζητούν δικαίωση.
Αλεξία Καψαμπέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση