Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

  Σχέδιο Μητσοτάκη για νέο εκλογικό νόμο


  Ένα από τα βασικά σενάρια προβλέπει κατάργηση του ονομαστικού μπόνους

  Τη στρατηγική της για να ανατρέψει την απλή αναλογική που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα, οργανώνει  με  ένα νέο εκλογικό νόμο η Νέα Δημοκρατία.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η ΝΔ θέλει να επαναφέρει μια μορφή ενισχυμένης αναλογικής, η οποία θα εξασφαλίζει την «κυβερνησιμότητα» της χώρας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και για την αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα.

  Ένα από τα βασικά σενάρια προβλέπει κατάργηση του ονομαστικού μπόνους, το οποίο δεν θα είναι 20, 30 ή 50 έδρες. Ο αριθμός των επιπλέον εδρών που θα παίρνει το πρώτο κόμμα θα βγαίνει με νέο τεχνικό τρόπο και θα εξαρτάται από το εκλογικό ποσοστό.

  Μία ακόμα σημαντική παράμετρος θα είναι η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα.

  Η Πειραιώς εξετάζει το ενδεχόμενο να σπάσουν και οι μεγάλες περιφέρειες, ώστε από 56 που είναι σήμερα να αυξηθούν σε 60-61. Επιπλέον, έχει πέσει στο τραπέζι και η πρόταση είναι να εφαρμοστεί η απλή αναλογική στην κάθε εκλογική περιφέρεια χωριστά.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 18 Ιουν 2017, 5:31:00 μ.μ.

  Τα "Παραμύθια" Τελείωσαν όπως και η "Ελλάντα" Τους!

  Το "Ελληνικό" Πολιτικό Πολιτειακό Σύστημα είταν ούτως ή άλλος ένα κακόγουστο Παραμύθι με Αποικιοκρατικό Σεναριογράφο και Ηθοποιούς Διάλεκτούς Λακέδες επάνω στην Θεατρική Σανίδα!
  Το Σενάριο "Πρώτη Φορά Αριστερά" των Αποικιοκρατών (ΑγγλοΑμερικανών) με το κερασάκι στην ΣκατόΤουρτα Τους είτανε ο Ψυχάκιας ο Τωρινός!

  Το Βιβλίο Του Σεναριογράφου έχει παραμουχλιάσηει! Παρόλα Ταύτα οι "Ανθρωποι" Του Πνεύματος(;;!!) και Των ... Γραμμάτων (;;!!) Αναπνέουν μέσα και Μαυτήν Την Μούχλα! Σαυτήν Την Χώρα οι Πρωκτολόγοι γίνανε Συνταγματολόγοι και οι Συνταγματολόγοι ο πρωκτός της Μαϊμούς ... Της Γύφτισας Μαϊμούς!!!!! Του Νίκου Γκ. γίνεται: Ελλάδα Ελλάδα (διαγράφεται το Μάνα Του Καημού) Μάνα Του Πρωκτού {Τουλάχιστον μέχρι το 2086!!!}!!!  Υ.Γ.... και όποιος διαφωνεί με τα άνω Είναι μέρος/τμήμα Αυτού Του Ανθελληνικού Βόθρου που ... Αναθυμιάζει Βοθρόμουχλα και οι Βογιάροι με κάλυμμα ΤΩΝ Εσταυρωμένο Λιβανίζουν τον Αυτό Βόθρο ως και ένεκα Τμήμα και Μέρους Αυτού!!!

  Item Reviewed: Σχέδιο Μητσοτάκη για νέο εκλογικό νόμο Rating: 5 Reviewed By: Press- gr