GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εντοπίστηκαν συντρίμμια του στρατιωτικού αεροσκάφους που είχε χαθεί στη Μιανμάρ

Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 120 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων στρατιώτες και μέλη των οικογενειών τους, χάθηκε από τι...


Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 120 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων στρατιώτες και μέλη των οικογενειών τους, χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ στη Μιανμάρ, ενώ κατευθυνόταν στην πόλη Γιανγκόν.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της υπηρεσίας πολιτικής υπηρεσίας, αλλά και εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων, εντοπίστηκαν συντρίμμια στη θάλασσα, σε απόσταση 218 χιλιομέτρων από την πόλη Νταουέι, της νοτιοανατολικής Μιανμάρ. "Η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε γύρω στις 13.35", τοπική ώρα, ανακοίνωσε νωρίτερα ο στρατηγός Μιν Αούνγκ Χλαϊνγκ, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Το αεροσκάφος, ένα Y-8-200F κινεζικής κατασκευής είχε απογειωθεί από την παράκτια πόλη Μιέικ στις 13.06 και κατευθυνόταν στη Γιανγκόν, εκτελώντας μια τακτική εβδομαδιαία πτήση που συνδέει μεταξύ τους πολλές παραλιακές πόλεις. Χάθηκε από τα ραντάρ 29 λεπτά αργότερα, ενώ πετούσε σε ύψος 18.000 ποδών πάνω από τη Θάλασσα Ανταμάν.

"Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη αφού χάθηκε η επαφή" είπε ο Κιάου Κιάου Χτέι, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Μιέικ.

Αρχικά οι αρχές πολιτικής αεροπορίας είχαν ανακοινώσει ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 105 άνθρωποι. Στη συνέχεια όμως ο στρατός ανακοίνωσε ότι συνολικά οι επιβάτες ήταν 120, εκ των οποίων οι 106 ήταν στρατιωτικοί και μέλη των οικογενειών τους και οι υπόλοιποι 14 ήταν μέλη του πληρώματος. Τα αεροσκάφη Y-8-200F έχουν μέγιστη χωρητικότητα 200 ατόμων. Το συγκεκριμένο είχε αγοραστεί τον Μάρτιο του 2016 και είχε μόλις 809 ώρες πτήσης. Εκτός από τους επιβάτες μετέφερε και 2,4 τόνους εφοδίων.

Στις έρευνες που ξεκίνησαν αμέσως οι ένοπλες δυνάμεις μετέχουν έξι πολεμικά πλοία και τρία αεροσκάφη.

Μία πηγή του αεροδρομίου που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε πάντως ότι οι αρχές δεν έχουν πολλές ελπίδες ότι θα βρεθούν επιζώντες. "Κλίνουμε προς την πιθανότητα τεχνικής βλάβης. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές", πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός.

Αυτό είναι το τρίτο αεροπορικό δυστύχημα για τις ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ μέσα σε διάστημα ενός έτους. Τον Ιούνιο του 2016 ένα στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην επαρχία Μπάγκο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τρεις επιβαίνοντες σ' αυτό ενώ τον Φεβρουάριο σκοτώθηκαν πέντε στρατιώτες όταν κατέπεσε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος κοντά στη διοικητική πρωτεύουσα, το Ναϊπίνταου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση