GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο «εγκέφαλος» της δολοφονίας της Πολιτκόφσκαγια

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος είχε εκτελεστεί εν ψυχρώ τον Οκτώβριο του 2006 Πέθανε στην φυλακή ο άνθρωπος που οργάνωσε την εν ψυ...


Η Ρωσίδα δημοσιογράφος είχε εκτελεστεί εν ψυχρώ τον Οκτώβριο του 2006

Πέθανε στην φυλακή ο άνθρωπος που οργάνωσε την εν ψυχρώ δολοφονία της γνωστής Ρωσίδας δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια.

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος είχε εκτελεστεί εν ψυχρώ τον Οκτώβριο του 2006.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο καλά πληροφορημένη πηγή, ο Λομ Αλί Γκαϊτουκάγιεφ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια ως «εγκέφαλος» της δολοφονίας της δημοσιογράφου, υπέφερε από αρκετές ασθένειες.

To Ria Novosti μετέδωσε επίσης ότι προς το παρόν επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί η είδηση. Ωστόσο την είδηση μετέδωσε και η ιστοσελίδα «Καφκάσκι ούζελ» επικαλούμενη συγγενείς του Γκαϊτουκάγιεφ.

Η Άννα Πολιτκόφσκαγια, που έγραφε στην εφημερίδα «Νόβαγια Γκαζέτα», δολοφονήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2006 στην είσοδο του σπιτιού της στην οδό Λεσνάγια στην Μόσχα. Κίνητρο της δολοφονίας της, οι επίσημες ανακριτικές αρχές θεωρούν την δυσαρέσκεια που προκαλούσαν οι αποκαλύψεις στις οποίες κατέληγαν οι δημοσιογραφικές έρευνες της δημοσιογράφου.

Ο Λομ Αλί Γκαϊτουκάγιεφ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Άννας Πολιτκόφσκαγια τον Μάιο 2014. Νωρίτερα, το 2012, είχε καταδικαστεί σε 11ετή κάθειρξη ο πρώην αστυνομικός Ντμίτρι Παβλιουτσένκοφ, ο οποίος είχε λάβει το ποσό των 150.000 δολαρίων από τον Γκαϊτουκάγιεφ, ο οποίος του είχε δώσει εντολή να παρακολουθεί την Πολιτκόφσκαγια.

Σε ισόβια κάθειρξη είχε καταδικαστεί και ο Ρουστάμ Μαχμούντοφ, συνεργός του Γκαϊτουκάγιεφ, ενώ σε τέσσερις άλλους συνεργούς είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 12-20 ετών.

Πηγές: ria.ru , novaya gazeta

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση