GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρετανία: Νέες εκλογές θέλουν οι Εργατικοί και φοβούνται οι Συντηρητικοί

Αστάθεια την ώρα που η Μέι προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας ...


Αστάθεια την ώρα που η Μέι προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν προέβλεψε σήμερα ότι ενδέχεται να διεξαχθούν νέες βουλευτικές εκλογές εντός του 2017 ή στις αρχές του 2018, αφού κανένα κόμμα δεν συγκέντρωσε αυτοδυναμία στις πρόωρες εκλογές της 8ης Ιουνίου και η Συντηρητική πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.

«Είναι πολύ πιθανόν να έχουμε εκλογές αργότερα εντός του έτους ή στις αρχές του επόμενου και αυτό ίσως να είναι καλό επειδή δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μια περίοδο μεγάλης αστάθειας» είπε ο Κόρμπιν μιλώντας στο BBC.

«Έχουμε πρόγραμμα, έχουμε στήριξη και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε σε άλλη μια προεκλογική εκστρατεία όσο γρήγορα και αν γίνει», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα βουλευτής, υψηλόβαθμο στέλεχος των Συντηρητικών, δήλωσε στο BBC ότι η διεξαγωγή νέων εκλογών είναι η μοναδική εναλλακτική που έχει η Μέι, εκτός από μια συμφωνία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές, Η μία είναι να προχωρήσουμε, σε αυτό που νομίζω πως είναι ο υπεύθυνος δρόμος, και να προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση και να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε το σωστό είδος υπεύθυνης ηγεσίας που χρειάζεται η χώρα. Η άλλη θα ήταν να πάμε πίσω στον λαό για νέες βουλευτικές εκλογές», είπε ο Γκρέιαμ Μπρέιντι στο BBC Radio 4.

«Δεν διακρίνω οποιαδήποτε επιθυμία στον βρετανικό λαό να περάσει ξανά όλη τη διαδικασία των βουλευτικών εκλογών», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση