GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μουσουλμανική Αδελφότητα: Δεν στηρίζουμε την τρομοκρατία

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, στην πρώτη της δημόσια αντίδραση για την κρίση στον Κόλπο, απέρριψε σήμερα τις ψευδείς – όπως τις χαρακτήρισ...


Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, στην πρώτη της δημόσια αντίδραση για την κρίση στον Κόλπο, απέρριψε σήμερα τις ψευδείς – όπως τις χαρακτήρισε - κατηγορίες του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας ότι η ισλαμιστική οργάνωση στηρίζει την τρομοκρατία.

Με ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό τους, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κάλεσαν το Βασίλειο να παύσει να στηρίζει τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και να μην ακούει τους ηγεμόνες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), τους οποίους και χαρακτήρισαν διεφθαρμένους, που επιβάλλουν μέτρα καταστολής.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν διέκοψαν την Δευτέρα τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, κατηγορώντας το εμιράτο ότι στηρίζει την τρομοκρατία και ισλαμιστικές οργανώσεις, όπως αυτή της Αδελφότητας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ Αλ Τζουμπέιρ δήλωσε χθες ότι το Κατάρ θα πρέπει να κάνει πολλές ενέργειες, όπως να τερματίσει την στήριξη που παρέχει στην παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς αλλά και στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις του με τις άλλες αραβικές χώρες.

«Η επιμονή του Βασιλείου να παρέχει στήριξη στο δικτατορικό καθεστώς της Αιγύπτου, να του χορηγεί οικονομική και πολιτική στήριξη, να εξαπολύει επίθεση στο μετριοπαθές ισλαμιστικό κίνημα, που αντιπροσωπεύει η Μουσουλμανική Αδελφότητα, κατηγορώντας την για τρομοκρατία, θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία του Βασιλείου», τόνισαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Ο Σίσι, πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Αιγύπτου, ανέτρεψε με πραξικόπημα το 2013 τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, πολιτικό που ανήκε στις τάξεις των Αδελφών Μουσουλμάνων. Η κίνηση του Αιγύπτιου προέδρου έφερε την στήριξη της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ.

«Μην ακούτε τους πρίγκιπες της καταπίεσης και της αδικίας στα ΗΑΕ, αυτοί οι διεφθαρμένοι είναι μια μάστιγα για το ισλαμιστικό έθνος και για το ίδιο το Βασίλειο. Είναι η συνοδεία των Σιωνιστών και οι χρηματοδότες της καταπίεσης και της χυδαιότητας», ανέφερε σε δριμύ ύφος η οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση