GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Έλληνες της Απόβασης στη Νορμανδία - ΦΩΤΟ

Στη μεγαλύτερη ημέρα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, την D-DAY, συμμετείχαν μεταξύ των Συμμαχικών Δυνάμεων και Έλληνες. Δεν ήταν μόνο τα ...


Στη μεγαλύτερη ημέρα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, την D-DAY, συμμετείχαν μεταξύ των Συμμαχικών Δυνάμεων και Έλληνες. Δεν ήταν μόνο τα πληρώματα από τις κορβέτες Τομπάζης και Κριεζής που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Έλληνες πάτησαν το έδαφος της Νορμανδίας έστω και φορώντας άλλο εθνόσημο.

Σύμφωνα με το militaire.gr, ανάμεσα στους 160.000 στρατιώτες των Συμμαχικών Δυνάμεων που πάτησαν στις ακτές της Νορμανδίας ήταν ο Έντι Λάμπρος και ο Ευθύμιος Τσιμικλής.

Ο Έντι Λάμπρος

Είναι ο νεαρός που γελά αριστερά στη φωτογραφία. Δυστυχώς, δυο ημέρες μετά από αυτή τη φωτογραφία σκοτώθηκε. Η φωτογραφία είχε δημοσιευθεί στους New York Times.

Ο Ευθύμιος Τσιμικλής

Ο Νίκος Μπούρας

Ένας ακόμη Έλληνας ο Επισμηναγός Νίκος Μπούρας συμμετείχε στην επιχείρηση πετώντας και βομβαρδίζοντας στόχους, διευκολύνοντας τις χερσαίες δυνάμεις.

Militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση