GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Θεοδωράκης για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Καλό ταξίδι πατριώτη

«Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη παίρνει μαζί του μια ολόκληρη εποχή. Αυτή των πολιτικών που μεγάλωσαν μέσα σε πολέμους και δικτατο...


«Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη παίρνει μαζί του μια ολόκληρη εποχή. Αυτή των πολιτικών που μεγάλωσαν μέσα σε πολέμους και δικτατορίες. Πολιτικούς, όμως, που στάθηκαν όρθιοι. Έκαναν λάθη, αλλά απομάκρυναν οριστικά τη χώρα μας από το βαλκανικό της παρελθόν», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εκθειάζοντας την εκλιπόντα επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ στην ειδική συνεδρίαση μνήμης στη Βουλή.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι δεν υπήρξε πολιτικός φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά συνομιλητής του, στην αρχή ως δημοσιογράφος και μετά, πιο σπάνια, ως πολιτικός.

«Αυτή ήταν άλλη μία δύναμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επιζητούσε τον αντίλογο, όπως αγαπούσε και τις συμβουλές. Ειδικά στους Χανιώτες, τους οποίους κατά μία έννοια θεωρούσε όλους παιδιά του», σημείωσε και τον αποκάλεσε και πάλι «ψηλό».

«Παραξενεύτηκαν κάποιοι που αποχαιρέτισα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη γράφοντας "καλό ταξίδι ψηλέ". Να τους πληροφορήσω, λοιπόν, για άλλη μία φορά, ότι στην αργκό των Χανίων, στην αργκό της Κρήτης, ο Μητσοτάκης ήταν πάντα «ο ψηλός». Κι εγώ, για να είμαι ειλικρινής, όταν μικρός δημοσιογράφος άκουσα τον χαρακτηρισμό, παραξενεύτηκα. Ήταν βέβαια ψηλός, αλλά δεν νομίζω ότι αυτός που σκέφτηκε αυτήν τη φράση αναφερόταν μόνο στο φυσικό του μπόι. Αυτοί που πρωτοείπαν αυτήν τη φράση, ήθελαν, μάλλον, να τονίσουν ότι ποτέ δεν προσπάθησε να περάσει απαρατήρητος και ποτέ του δεν καμπούριασε. Υπερασπίστηκε όρθιος και τις πιο αντιδημοφιλείς απόψεις του, ένα μεγάλο προσόν στην πολιτική. Και η ευθύτητά του πάντα σε τρυπούσε. Ας τον αποχαιρετίσουμε, λοιπόν, όπως αρμόζει. Με σεβασμό. Αντλώντας διδάγματα από τα σωστά του και τα λάθη του. Καλό ταξίδι πατριώτη! Και δείξε ανοχή στους μίζερους και τους κακεντρεχείς», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση